fbpx

ALMANAH

Nebojša Grnčarski: Zašto svaki pametan muškarac treba da bude feminista

Zašto to tvrdim? Film, snimljen po istinitom događaju, prati izbor za Mis Sveta 1970. godine u Londonu. Prikazuje borbu aktivistkinja koje su upale na...

Šta je čudno u tome što neko izgleda “dobro za svoje godine”?

Poslednji slučaj je Šeron Stoun, koja je oskudno obučena napravila set modnih fotografija. Kako je i sama rekla, zaprepašćena je i zahvalna što se...

Potvrđeno s naučne i lekarske strane: Bake su bile u pravu! Ove stvari “valja” raditi za zdravlje!

Narodna mudrost i rešenja prenosili su se generacijama. Neke od navedenih gotovo smo zaboravili, a praktikovali su ih naši preci – i doživeli duboku starost!

Tri stvari koje treba da znaš pre nego što istripuješ da imaš hejtere

Ako postoji reč za koju treba izdavati dozvolu za korišćenje, to je onda žargon-pozajmljenica hejter, od engleskog glagola hate-mrzeti. Ispostavilo se da ne možeš da uputiš kritiku ili budeš ironičan, a da ne budeš okarakterisan kao ljubomorni hejter.

Kamerton bajka: Zavirili smo u svet muzike u kom caruju deca!

U jednom muzičkom studiju u Beogradu, odvija se jedna sasvim drugačija priča i slika od uobičajene. Umesto poznatih ličnosti sa estrade, iskusnih muzičara, pevača,...

Dosta vam je loših vesti? Onda uživajte uz The Tilt i novu pesmu koja vraća u zlatne 80-e!

Da li vam nedostaje stari dobri vajb osamdesetih? Beogradski synthwave bend, koji čine ozbiljna imena domaće pop-rok scene, The Tilt, ima pesmu za vas. Nakon...

5 stvari koje mi nedostaju u Beogradu – ispovest bivše Beograđanke

Za one koji prate naše tekstove, upoznati su da ima sada već preko godinu dana da moja adresa ne sadrži poštanski broj 11000.

Zašto se ne ophodimo s poštovanjem prema starosti, kad ona čeka svakog od nas?

Dugovečnost je postala neka vrsta ideala, zdrav i dug život cilj, a i mogućnost ukoliko se poštuju svi saveti i preporuke. Međutim, šta je iza toga i u kojoj meri cilj treba da bude vreme, a u kojoj kvalitet vremena?

“Freedom of imagination” – Drumelody i nov album koji nadmašuje sve prethodne

Drumelody aka Berin Tuzlić vraća se na scenu sa novim album pod nazvom „Freedom of imagination”.

Zašto svi koji su čuli ovu ženu misle da je ona najbolja pevačica u Srbiji?

Nakon 20 godina bavljenja muzikom, uglavnom po bendovima, objavila je svoj prvi album. Oni koji je prate su oduševljeni, dok ljudi koji je čuju prvi put ne veruju svojim ušima. "Ovo je ženski Axel Rose", "pola Dženis Džoplin, pola Ejmi Vajnhaus", neki su od komentara.

Kako verovati doktorima u vreme kada oni ni svoje kolege ne leče kako treba?

Kaže naš narod "kuc-kuc da ne čuje zlo", ali suština je da previše često ćutimo, previše često ne pitamo, ne borimo se, ne samo za naše najbliže, već i za sebe.

moo na mrežama:

21,147FansLike
2,467FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ovde nećete naći crnu hroniku, horoskop i treš, jer smatramo da naši čitaoci nisu ovce koje treba navlačiti jeftinim naslovima. Ono što radimo već devet godina je zdrav i pragmatičan pristup životu uz negovanje pravih vrednosti kao što su duhovnost, edukacija, preduzetništvo, emocionalna inteligencija i zdrav patriotizam. U zdravlje!

Hadži Sonja Martić,

urednik portala Moodiranje

Najčitanije: