fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » Iz ugla srećno udate žene: O da, brak i te kako može biti uživancija!

Iz ugla srećno udate žene: O da, brak i te kako može biti uživancija!

Od malena maštate o princu na belom konju, znate kakvu venčanicu želite, imate tačnu sliku svog savršenog venčanja u glavi… Vi ste jedna od milion koja sve to želi i to je normalo, ali da li vam je neko rekao šta se dešava kada sa savršenog venčanja dođete kući i šta vam nose sve godine koje ćete provesti zajedno?

Dopunjeno: 19. 11. 2022.

Piše: Lidija Gajić

Evo, ja sebi nakon jedanaest godina zabaljvanja i šest godina braka (ukupno sedamnaest godina sa jednom istom osobom) dajem sebi za pravo da vam dam par saveta kako iz bele venčanice najsigurije ući u kućne papuče. Da se odmah razumemo, ovaj tekst ne treba da vas zaplaši, već da pomogne… i zato… vežite se, polećemo!

Moj prvi u nizu saveta biće prost i jednostavan. Vreme pre same svadbe provedite sa drugaricama i drugovima, izludite se (na pametan način), jer kasnije se sve to promeni. Kada ste pred udajom, vi sve gledate kroz ružičaste naočare… zato su drugarice tu da vas otrezne.

Druga, veoma bitna stvar. Nemojte toliko da se optrerećujete venčanicom, ona prava će pronaći vas, baš kao što ste se vi i vaš gospodin pravi pronašli.

Dan venčanja je vaš dan i ne dozvolite da vas ubede u suprotno.

Ovo je bio mali uvod, a sada da pređemo na glavnu stvar – BRAK.

Vi se volite i sve je to lepo, ali i kada naiđu teška vremena (a naići će) morate ostati dosledni svojoj ljubavi. Ako imate neka očekivanja koja nisu ispunjena, recite to jasno i glasno, jer drage moje ništa se ne podrazumeva. Niko ne zna šta je u vašoj glavi, osim vas samih. I zato, da ne bi došlo do nekih većih zabuna, recite sve jasno i glasno bez uvijanja.

Držite do sebe i svojih načela. Ako vam je trenutno karijera na prvom mestu, budući suprug treba da vas podrži u tome, ali ako on od vas očekuje da i pored vaše karijere on ima tri ukusna obroka, bilo bi lepo da i vi ispoštujete njega.

Sve je lepo i bajno dok putujete, provodite se, slavite svoj brak, uživate… ali kada dođe vreme gde se pojavi prvi problem morate ostati pribrane i dati svoj maksimum. Iako niste na to navikle u braku se sve deli na dva dela i dobro i loše.

[bs-quote quote=”Mogu vam dati i lični primer. Moj suprug radi kao inženjer mašinstva i na njemu je velika odgovornost na poslu. Sa druge strane, ja radim na lokalnoj televiziji, a takođe radim i od kuće. Znam koliko je moj suprug umoran kada se vrati sa posla i trudim se da mu olakšam time što ga čeka topao ručak i zajednička kafa. On, zauzvrat, nako toga preuzima brigu o našoj ćerkici kako bih se ja posvetila sebi. Eto vidite… sve je stvar kompromisa i lepo organizovanog vremena.” style=”default” align=”left” author_name=”Lidija Gajić” author_job=”kolumnista” author_avatar=”https://moodiranje.rs/wp-content/uploads/2018/06/lidija-potpis.jpg”][/bs-quote]

Kada vam kažu da u braku nećete imati vremena za sebe i za druženja sa svojim drugaricama, lažu vas! Dobro, nećete imati vremena u onoj meri kao kada ste bili devojka, ali svakako ćete imati… i za druženja, i za odlaske kod frizera, kozmetičara… I ovde je sve stvar organizacije.

Ono što je lično meni bitno jeste da se u braku ne zapustite, ni fizički ni umno. Vi svog partnera tek sada morate da zavodite (kao i on vas), jer oboje morate i trebate da zadržite jedno drugo pokraj sebe. Zato, drage moje, kao to sam već napomenula frizer, kozmetičar, poneka nova krpica (lična higijena se podrazumeva) su preduslov za dobar brak. Verujte mi. Kao i vaša interesovanja. Upišite kurseve, radionice, obuke koje vas interesuju, koje vas inspirišu. Jer ništa nije tako zanosno kao što je lepa i pametna žena.

Ono od čega skoro svaka buduća supruga strepi jeste svekrva. I tu nema pravila. Nisu sve svekrve zle, kao što nisu ni sve snaje dobre. Moja svekrva je jedna divna žena koja mi u svemu pomaže. Vidite… svako pravilo ima izuzetak. I taj mit o zlim svekrvama mislim da je samo bez razloga preuveličan. Naravno da postoje i one loše, ali ne morate da se volite, dovoljno je da se poštujete i kada se vidite za vreme praznika, proslava, nekih ručkova svima bude prijatno.

Drage moje, to bi otprilike bilo to za sada. Dobro proučite ovo što sam vam napisala i videćete da sam u pravu, jer ja živim život iz bajke sa svojim suprugom i našom ćerkom.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]

  Kocka, rakija i lake ženske: Zbog ovih stvari Srbi i dalje zovu dnevne novine da se odreknu posrnulog člana porodice!

  U ne baš tako davnoj prošlosti, kada su čast i ugled imali značaj, najgore što je moglo zadesiti neku časnu [...]

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]

  Devedesete? Pali, bre!

  S obzirom da sam novinarstvom, i to onim muzičkim, u Srbiji & Beogradu, počeo da se bavim upravo početkom devedesetih, [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ