fbpx

NAJČITANIJE

Šta je čudno u tome što neko izgleda “dobro za svoje godine”?

Poslednji slučaj je Šeron Stoun, koja je oskudno obučena napravila set modnih fotografija. Kako je i sama rekla, zaprepašćena je i zahvalna što se i dalje bavi modelingom i to u 62. godini. Ah, pa to je Šeron Stoun, i ne čudi...

Prvi put u Srbiji: Mobilni telefon + broj + internet bez ugovorne obaveze!

Da li ste znali da Srbija ima još jednog mobilnog operatera? Niste? Da, ima. I to, možda, najinovativnijeg na tržištu. Upoznajte se Globaltelom - mobilnim operaterom nove generacije.

Šta je olaplex tretman, koja je cena, kakva su iskustva i da li oštećuje kosu

Kad pogledaš rezultate na slikama to zaista izgleda "vau", međutim, da li je tako u stvarnosti? Da li oštećuje kosu i u kojoj meri, i kako ta kosa izgleda posle mesec, pa i godinu dana?
Karijera i biznis Kako odabrati idealan poslovni prostor za vašu firmu

Kako odabrati idealan poslovni prostor za vašu firmu

Najbitnije od svega je da poslovni prostor u što je moguće većoj meri oslikava vaše poslovanje, viziju. On takođe treba da bude deo vašeg internog PR-a. Pre nego što krenete u aktivnu potragu, najbolje je da odgovorite na sledeća pitanja, ako je moguće više ljudi da učestvuje.

  • da li za moj biznis asocijacija treba da bude urbano, moderno ili tradicionalno? S tim u vezi: da li želimo poslovni prostor na nekom novobeogradskom bulevaru, ili pak na Dorćolu ili Vračaru?
  • da li nam odgovara prostrano, “open space” sa dosta prostora, ili kompaktan, ušuškan enterijer?
  • da li je neophodan parking ili zajednička garaža, ako dolaze stranke svakodnevno – povezanost s gradskim saobraćajem?
  • da li je potreban potpuno prazan prostor, delimično opremljen, ili imate svoj nameštaj?
  • kakva infrastruktura je potrebna – lift, portir, uslužni servisi?
  • da li okruženje ima ulogu? Primera radi, možda bi značio neki park u blizini za odmor zaposlenih ili pak zajednička terasa?

Nakon odgovora na ova pitanja trebalo bi da imate veoma jasnu sliku kakav poslovni prostor vam treba (i gde bi bilo poželjno da on bude lociran). Sledeći korak je potraga.

Kako pronaći idealan poslovni prostor?

Pretraga po oglasima je prvo logično rešenje, no i sami ste svesni da to može da potraje, pootovo ako angažujete agenciju i agenta, treba biti dodatno oprezan, jer njima nije prvenstveno u cilju da ispune vaša očekivanja, već da ostvare kvotu. U tom slučaju, savet je da angažujete nekog za koga ste dobili dobre preporuke.

Ukoliko ste manja firma, nije loša ideja da razmotrite tzv. coworking prostore, mada, pored povoljne cene, ovaj model ima svoje nedostatke. Koliko god da je zanimljivo u početku, neminovno je da ćete u jednom trenutku poželeti da se potpuno osamostalite, tojest, budete okruženi isključivo svojim saradnicima.

Tako da, srećno s ovim modelom, ali kako vreme bude odmicalo, a vi nizali poslovne uspehe, pripremajte se za najveći korak, a to je poslovni prostor baš prema vašoj meri.

Rekosmo već da agencije za izdavanje nekretnina nisu najidealnije rešenje, osim ako nemate jake preporuke. Da biste izbegli ovaj korak, predlog je da svoju potragu prepustite profesionalcima, koji se bave isključivo gradnjom, opremanjem i izdavanjem poslovnog prostora.

Jedna od takvih kompanija je Marera Properties, apsolutni lider na tržištu maloprodajnih i kancelarijskih prostora, čiji portfolio broji čak 59 707, 00 kvadratnih metara, na sledećim lokacijama:

– Naš fokus na kancelarijske prostore na istaknutim lokacijama u Beogradu i naglasak na inovativnom dizajnu definiše nas i izdvaja od naših konkurenata. Ispravnim direktivama i investicijama efikasno stičemo nekretnine i izvodimo kompleksne radove obnove. Naši projekti su primer današnjoj industriji komercijalnih nekretnina i zadovoljavaju potrebe savremenih lokalnih i međunarodnih poslovnih zajednica u Beogradu – poručuju iz Marera Properties.

Kompanija Marera Properties ima uspešno dugogodišnje iskustvo u stvaranju, razvoju, iznajmljivanjem i upravljanjem komercijalnim nekretninama koje su pogodne za trgovinu, ugostiteljstvo, IT, razonodu i sve ostale potrebe modernog biznisa.

Stretegija rasta – zahvaljujući kojoj iz godine u godinu beleže sve bolje rezultate oslanja se na četiri postulata:

  • klijenti – identifikovanje idealnih klijenata
  • nekretnine – izuzetnog tržišnog potencijala
  • tržište –  koje doživljava ekspanziju
  • stvaranje vrednosti – maksimiziranje potencijala svake nekretnine

Kakva je procedura?

Nakon što ste odgovorili na pitanja s početka teksta, sledeći korak je kontakt s Marera agentom i definisanje vaših potreba. Primera radi, ako ste moderna, napredna, energična firma, gotovo je izvesno da ćete ostati opčinjeni poslovnim kompleksom M44 u Makedonskoj 44.

Umesto da brinete o “tehnikalijama”, što je slučaj pri useljavanju u novi poslovni prostor, na raspolaganju imate recepciju, sigurnosne kamere, obezbeđenje, pristup zgradi 24 sata, parking, lift, front desk administratora, bicikl parking, co-working zonu, sale za sastanke, WiFi, office menadžera… vaše je samo da uneste biljke.

Narano, tu su i moderne i brze lokacije kao što je Novi Beorad ili urbana oaza poput Sentandrejskog puta u Novom Sadu.

Najbitnije od svega je da poslovni prostor koji odaberete ne bude privremeno rešenje, već okruženje u kom ćete sa zadovoljstvom provesti naredne godine (nižući uspehe).

Preporuka urednika:

Udaja? Šta vas briga kad ću da se udam, eto, baš hoću da se zabavljam još neko vreme!

Ako imate trideset godina ili vam se bliži trideseti rođendan, sigurno je da pitanje “Kada ćeš da se udaš” zaista postaje ozbiljno.

Ovo može da odvali samo folk pevačica: Estradne fraze

Da nije njih, život bi bio prilično suvoparan. Hajde zamislite dan bez naslova "Slomila nokat pri izvlačenju tampona" ili "Nije istina da sam oralno zadovoljavala bivšeg dečka na parkingu dok je sadašnji pijan tražio svoj auto"?! Kome bismo se smejali i krstili istovremeno?

Najbolji i najkorisniji načini da oduševite prijatelje koji imaju decu

Toliko deluje idealno sve to. Mladost, škola, studije, izlasci do zore, susreti na ulici koji se završavaju u nekoj kafani, opuštene kafe vikendom ili iznenadna putovanja.

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću 🙂

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Više s weba:

Kako da naučite da pišete i osećate se fenomenalno uz 5 saveta iz života

Neko uverenje vlada da sve što valja mora biti lako. Toliko smo zagnjurili glave u stvari uma, poslove vezane za ekrane, za procese i procedure, da smo se poprilično udaljili od onih aktivnosti koje iziskuju fizički umor, traže od nas da zasučemo rukave i stvorimo nešto golim rukama.