fbpx

PORUKA SA SRPSKOG DVORA: “Crnogorci, gde su vam čojstvo i junaštvo?!”

Njegovo kraljevsko visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je zajedno sa članovima svog Krunskog saveta uputio poruku crnogorskim vlastima povodom zabrane ulaska srpskih intelektualaca u Crnu Goru.

0

Prestolonaslednik Aleksandar je u svojoj poruci istakao da su među intelektualcima kojima je zabranjen ulaz u Crnu Goru i dvojica članova njegovog Krunskog saveta: akademik Matija Bećković i istoričar Čedomir Antić.

Poruku Prestolonaslednika Aleksandra prenosimo u celosti:

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević

Sa zgražanjem i nevericom primili smo informaciju o zabrani ulaska u Crnu Goru izrečenu četvorici intelektualaca i stvaralaca iz Srbije, od kojih su dvojica članovi našeg Krunskog saveta. Da stvar bude još neverovatnija i odurnija, ta četvorica uglednih Srba, proglašeni su nepoželjnima zbog namere da učestvuju na proslavi stote godišnjice ujedinjenja Srbije i Crne Gore. U zemlji čija je vlast priznala nezavisnost Kosova!

To nije stvar politike, to je pitanje razuma, časti i ljudskog dostojanstva ili nedostatka istih.

Nadali smo se da su u pitanju samo neproverene vesti raznih medija! Sada znamo da mediji nisu izmislili ništa, jer se nešto ovako zaista i opire mašti, ma koliko plodnoj. To nije pitanje četvorice ljudi, građana Srbije, to je pitanje namernog, tendencioznog i beskrupuloznog podsmevanja istoriji, čojstvu i junaštvu!

Za to nisu krivi ovi kojima je zabranjen ulaz u Crnu Goru!

Komentari