fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » Zašto se dešava prevara – odgovor je u tebi

Zašto se dešava prevara – odgovor je u tebi

U današnje vreme sve češće čujemo da se neko razveo, a kao glavni razlog jeste prevara. Hm… koliko je to u stvari pravi i jedini razlog? Najbolje je da krenemo od početka.

Dopunjeno: 19. 11. 2022.

Piše: Lidija Gajić

Da biste uplovili u bračne vode morali ste biti pre toga u kraćoj ili dužoj vezi sa voljenom osobom. Za to vreme mogli ste da stvorite neki uvid u mane i vrline svog partnera ili partnerke. E, tu ste se sto posto prešli. Mislili ste da ćete vremenom korigovati i oblikovati partnera ili partnerku po vašoj želji. Ne ide to tako dragi moji. Ni vi ne biste pristali da vas neko iz korena menja u vašim godinama. Zar ne?

U vezi je sve bilo idealo, tojest, poći ćemo od toga da je bilo idealno, a onda u braku dolazi do trzavica. Što zbog dece, što zbog posla, finansijske situacije… i hop… prevara!

Svi su zgranuti. “Kako je mogao/la?”

“Pa zar posle svega?”

“Mi nikada ne bismo pomislili da bi on/ona mogao/la to da ti uradi.”

Sad sebi iskreno recite, da li ste se ikada zapitali šta je dovelo do prevare? I nemojte mi početi sa pričom za prevaru nema opravdanja! O, ima, i te kako ima…

Pođimo prvo od muškaraca.

Ako vas je žena prevarila, verovatno je nečim bila nezadovoljna, a ne “besna” (kako će vam verovatno babe i strine pričati). Koliko pažnje ste joj poklanjali? Da li ste joj pričali da je volite, da li ste joj dokazivali da je volite (i ne, to se ne podrazumeva)? Da li ste bili tu za nju, ali stvarno bili i duhom i telom i psihički i fizički? Da li ste je onako usput pomilovali po vratu? Da li ste joj rekli da joj je nova frizura prelepa? Da li ste uopšte primetili da ima novu frizuru? Da li ste joj pomagali oko dece, u kućnim poslovima?

E sad dragi moji muškarci odgovorite na ova pitanja sa DA i sa NE. Ne plašite se, nisu ovo nikakva trik pitanja. Ovo su pitanja koja će vas odvesti do razloga ženine prevare.

A sad moje dame došao je red i na vas.

Muškarac vas je prevario. Vi plačete, kunete… ali čemu to? Time ne rešavate ništa. Umesto toga setite se početka vaše veze. Šta kažete? Bilo je sve savršeno, bili ste lepi, mladi, srećni… Da li je ta lepa, mlada i srećna devojka još uvek negde u vama? Ovo su pitanja za vas.

Kada ste zadnji put pohvalile svog supruga? Kada ste mu šapnule da ga volite? Kada ste se sredile samo za njega i zbog njega? Kada ste ga zadnji put zavodile? Kada ste ga slušale pažljivo dok vam prepričava izuzeto naporan dan na poslu? Kada ste ručali zajedno? Kada ste se zadnji put mazili kao nekada? Jer to što ste udate ne znači da prestajete da se trudite oko svog muškarca. Naprotiv, morate se truditi da ga zadržite. Da li ste mu spremale sita iznenađenja? Da li ste znale da mu ugađate?

Odgovorite i vi na ova pitanja i samo će vam se kasti.

Vidite, prevara nije nešto što se tek tako iznenada desi preko noći. To je nešto što se taloži i skuplja u svakom delu duše. Nešto što čoveku ne da mira i otera ga u zarljaj druge žene ili drugog muškarca. I za kraj jedno ključno i možda najbitnije pitanje:

Kada ste poslednji put vodili ljubav?

 

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  “Intelektualac” – zapravo samo diplomirani primitivac

  Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i [...]

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ