fbpx

Moodiranje magazin koristi „kolačiće“ – male tekstualne datoteke, koje kreira veb-sajt i koje sadrže podatke. Oni se čuvaju na računaru posetioca kako bi korisniku obezbedili pristup različitim funkcijama. Kolačiće koristimo da bismo saznali više o interakciji korisnika sa našim sadržajem i da bi nam pomogli da poboljšamo doživljaj posetiocima našeg veb-sajta.

Posetioci koriste funkciju deljenja da bi naš sajt i sadržaj preporučili na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram. Kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste funkciju deljenja – mada ne na individualnom nivou. Za neke od funkcija na našem veb-sajtu koristimo izvore trećih lica, na primer, kada posetiš stranicu koja sadrži video-snimke ili veze sa YouTube-om. Ovi video-snimci ili veze (i sav drugi sadržaj preuzet od trećih lica) mogu da sadrže kolačiće trećih lica, pa ćeš možda morati da na veb-sajtovima tih trećih lica pročitaš njihovu politiku o upotrebi kolačića.

Moodiranje magazin koristi Google Analytics i Facebook pixel koji koriste kolačiće. Na nivou agregacije, kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste veb-sajt, uključujući broj prikazanih stranica, o tome odakle je posetilac i o broju poseta, kako bi se veb-sajt poboljšao i obezbedio dobro korisničko iskustvo. Međutim, možeš da odlučiš da odbiješ ili blokiraš kolačiće koje postavljaju veb-sajtovi bilo kog trećeg lica tako što ćeš promeniti podešavanja u svom pretraživaču – više detalja naći ćeš u odeljku „Help“ svog pretraživača. Imaj u vidu da većina pretraživača automatski prihvata kolačiće, pa ako ne želiš da se kolačići koriste, moraš da ih aktivno obrišeš ili blokiraš. Za informacije o korišćenju kolačića na pretraživačima mobilnih telefona i za detalje o tome kako da odbiješ ili obrišeš takve kolačiće, konsultuj priručnik za svoj mobilni telefon. Ne zaboravi da ćeš, ako odbiješ korišćenje kolačića, i dalje moći da posećuješ Moodiranje magazin, ali da neke od funkcija možda neće pravilno funkcionisati.

MOODIRANJE

© 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ