fbpx
Saturday, October 8, 2022

NAJČITANIJE

Magazin5 savršenih modernih materijala za tvoj dom

5 savršenih modernih materijala za tvoj dom


Dom je tamo gde je srce. A srce je tamo gde se osećamo voljenima i gde volimo ono što nas usrećuje. Možda idealno ne postoji, ali postoje bezvremeni i uvek moderni trendovi za dekorisanje prostora koji se lako prilagođavaju modernom stilu života.

Idealni materijali učiniće da svaki prostor izgleda besprekorno, i to daleko pre nego sam nameštaj ili sitnice kojima se taj prostor oplemenjuje. Kroz sitnice možemo da istaknemo svoju ličnost, ali kroz velike površine i izbor materijala iskazujemo naš sam odnos prema življenju.

Svestrani i višestruko praktični, oni čine da se svako oseća u vašem prosoru kao kod kuće. Bilo da vaš stil naginje modernom glamuru ili klasičnom i sofisticiranom stilu, kvalitetna izrada unutrašnjosti vašeg stana, kuće ili nekretnine uopšte ulepšaće ga, ali i povećati prodajnu vrednost, ukoliko nekad poželite da svoj prostor prodate.

Idealno dizajniran prostor kombinuje stil, funkcionalnost i izdržljivost materijala.Nema svako priliku da redizajnira svoj dom svako malo, tako da materijali koji prkose trendovima i godišnjim dobima, koji su funkcionalni, svestrani i višestruko korisni.

Kojih 5 materijala su idealni za moj dom?

1. Koža

Odlična stvar kod kože je što se uklapa lako sa svim stilovima. Koža će se uklopiti uz stil koji je starinski, moderan, šik, glamurozan ili pak klasičan. Komad nameštaja od kože će i dalje odlično delovati u svakom ambijentu. To je jedan od velikih klasika enterijera – od otomana do velikihstolica ili čak okvira kreveta. I ne samo da je koža tako vanvremenski komad, već se i lako održava. Za razliku od drugih materijala, potrebna vam je samo vlažna krpa da obrišete prljavštinu sa komada kožnog nameštaja. Koža takođe zadržava svoj oblik čak i sa starenjem.

2. Metal

Šta je izdržljivije i fleksibilnije od metala? Bez obzira na to da li vaš dom odiše modernom ili tradicionalnom atmosferom, metal je odličan materijal za brojne aspekte dekora. Metal može upotpuniti izgled svake prostorije. Takođe je stabilniji materijal za rad. Metalni okvir kreveta može se uklopiti i u opušteniju i u elegantnu atmosferu. Možete ga premazatipraškastim premazom ili da ga ofarbate u željenu boju. I obična boja može učiniti da metal izgleda potpuno novo, pa nemojte birati to ako koristite metal za svoj nameštaj inspirisan otrcanom šikom (shabby chic stilom).

Metalni ukrasi, kao što su svećnjaci, okviri za slike i sanduci, takođe se mogu uklopiti u svaki dizajn doma. Metal može imati različite oblike. To je jedan od najtrajnijih i najjednostavnijih materijala za rad pri uređenju vaših domova.

3. Kamen i mermer

Postoji li materijal izdržljiviji od kamena i lepši od mermera? Proizvođači nameštaja koriste kamen kao osnovu za trpezarijske stolove. Ploče, kamini i naglašeni zidovi takođe su napravljeni od kamena, i to mermera (idealne moderne primere ovih opcija pogledajte ovde). Kamen i mermer idealno odgovaraju rustikalnom, modernom, tradicionalnom i prirodnom izgledu prostora. U trpezariji se kameno posuđe odlično meša sa porculanskim posuđem. Kamen i mermer su elegantne opcije i stvaraju suptilniji izgled ako se odlučite za taj prirodan i luksuzan izgled za vaš ambijent.

4. Drvo

Drvo je jedan od najlepših materijala za dekoraciju doma. Konkretno, sirovo drvo i njegovi jedinstveni uzorci i linije savršeni su materijal za ormare, okvire kreveta, pomoćnestolove, konzole, noćne ormare i fioke. Kao i mnogi drugi gore pomenuti materijali, drvo se dobro slaže sa bilo kojim dizajnom kuće – modernim, tradicionalnim i starinskim.

Drvo možete pronaći u gotovo svakoj prostoriji u kući – od terase do kupatila. Bilo da se radi o malim ili velikim ukrasnim komadima, drvo daje snažan pečat u svakoj sobi. Njegovo bogatstvo i dubina stvaraju neku vrstu lepote sa kojom se može parirati malom broju materijala. A što se tiče izdržljivosti, drvo je jednako čvrsto koliko i vanvremensko.

5. Staklo i ogledala

Ima nečeg čarobnog u staklenim kućama i staklu u domu uopšte. Elementi od stakla su lepi, glamurozni i dodaju malo misterije u način života koji tradicionalni domovi ne mogu. Ogledala doprinose osećaju širine i vizuelno povećavaju prostor. Stakleni elementi su oduvek bili intrigantni i koliko god otvoreno i izloženo staklo bilo, privlači pogled i znatiželju, dodajući i galerijski utisak domu. Staklo je i omiljeni materijal za ukrase i detalje, a posebno je značajno uklopiti ga sa drugim materijalima kao što su beton, drvo i popularni medijapan recimo u nameštaju. Ogledala se mogu uklapati po principima feng šuija.

Pored materijala kojima se obogaćuje dom, važno je obratiti pažnju i na detalje, od kojih su omiljene opcije recimo:

Osvetljenje kao što su podne, stone i viseće lampe
Korpe i kante
Knjige i časopisi
Vaze i ostalo stakleno posuđe
Svećnjaci i svećnjaci
Prirodni elementi kao što su cveće, školjke, grančice i šišarke
Ogledala, umetnost i fotografije
Tepisi i otirači

Slike

Odabir pravog materijala i detalja za vaš dom uvek je uzbudljiva aktivnost. Ali zapamtite da ne treba samo da tražite stil i boju koji vam privlače pažnju, važan je takođe i kvalitet. Uverite se da su svi komadi nameštaja i gradivni elementi napravljeni od izdržljivih materijala i da svaki komad može trajati dugo. Birajte bezvremene i kvalitetne opcije i sve drugo lako možete osvežiti sitnicama. Dobra osnova je sve.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img