fbpx

OGNJIŠTE

Snimanje dece za internet: Šta je to sharenting i zašto morate o tome da mislite

Uvek postoje dve strane jedne priče, uvek postoje razni i oprečni stavovi i ne želimo da kritikujemo bilo čije ponašanje, već da izložimo neke...

BELA: magična boja za podlogu ili kao akcenat u domu

Bela boja je povezana sa svetlošću, dobrotom, nevinošću, čistoćom i devičanstvom. Smatra se da je to boja savršenstva.

Autoritarni, popustljiv, ili: Tipovi roditelja i posledice po decu

Ne postoji veća odgovornost od roditeljstva, ali je pogrešno misliti da ono počinje rođenjem deteta.

Jednostavne i efikasne strategije da se deca priviknu na trenutni režim školovanja

Ušli smo u "drugu rundu" učenja na daljinu, a mnogi đaci (da ne kažemo većina) se i dalje nisu privikli. Evo nekih saveta za roditelje kako da usmere svoju školsku decu.

Nije teško NE BITI KRETEN dok dete prati nastavu “na daljinu”

Situacija nije nimalo jednostavnija u odnosu na proleće: roditeljima je i dalje teško da se priviknu na nov režim, deci još teže, a nastavnike niko ne pita kako im je.

Samo u određenim situacijama smeš da se igraš vodoinstalatera

Curi ti cev ispod lavaboa? I zoveš vodoinstalatera zbog toga? Pa ti nisi čovek, već kanarinac!

Promena energije u nekoliko poteza: Kako uneti svetlost u dom

Ništa se ne može uporediti sa toplim osećajem sunca na licu, pa bilo to napolju u prirodi ili u toplini sopstvenog doma. Ovo međutim nije tkao lako za stanove koji ne dobijaju mnogo prirodne svetlosti, koji su na severnoj strani ili u senci.

Kako da svoju terasu pretvoriš u oazu uz pomoć stvari koje već imaš ili su besplatne

S obzirom da nas 2020. vozi kao neki Tarantinov film gde samo čekamo s koje strane će da pripuca, ako već ne možeš da računaš na letovanje i izlaske, onda možeš da investiraš vreme u trud u sređivanje terase. Bar će ti slike na Instaću biti predobre.

Kidam brak i domaćinstvo – ali ovih 5 stvari me taaako mrzi da radim!

Jedna od prvih stvari koje sam rekla suprugu kad smo počeli da se zabavljamo, iako smo se znali skoro dve decenije bila je – ja ne peglam.

Zašto vam trebaju plastični rezervoari u životu?

Postoje te neke stvari na koje ne obraćamo pažnju, a onda se dese nekakve apokalipse i mi shvatimo da je priroda naš prijatelj, da je lepše živeti daleko od grada, u divljini, u miru. Sve je to lepo, ali nije lako izvodljivo ukoliko ne možete da za neki objekat ostvarite osnovnu funkcionalnost, odnosno da obezbedite postojanje pijaće i tehničke vode pre svega.

Hitne intervencije u stanu i koja su naša prava kod Gradskih stambenih preduzeća?

Pre svega, moramo uvek znati šta je u nadležnosti kojeg Javnog komunalnog preduzeća kako bismo najpre pokušali da dođemo do njih.

moo na mrežama:

21,147FansLike
2,467FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ovde nećete naći crnu hroniku, horoskop i treš, jer smatramo da naši čitaoci nisu ovce koje treba navlačiti jeftinim naslovima. Ono što radimo već devet godina je zdrav i pragmatičan pristup životu uz negovanje pravih vrednosti kao što su duhovnost, edukacija, preduzetništvo, emocionalna inteligencija i zdrav patriotizam. U zdravlje!

Hadži Sonja Martić,

urednik portala Moodiranje

Najčitanije:

Prvi put u Srbiji: Mobilni telefon + broj + internet bez ugovorne obaveze!

Da li ste znali da Srbija ima još jednog mobilnog operatera? Niste? Da, ima. I to, možda, najinovativnijeg na tržištu. Upoznajte se Globaltelom - mobilnim operaterom nove generacije.

Šta je olaplex tretman, koja je cena, kakva su iskustva i da li oštećuje kosu

Kad pogledaš rezultate na slikama to zaista izgleda "vau", međutim, da li je tako u stvarnosti? Da li oštećuje kosu i u kojoj meri, i kako ta kosa izgleda posle mesec, pa i godinu dana?