fbpx
Naslovna » Reflektor » Doživeo sam Orgazam na reci, a do vrhunca su nas doveli oni zbog kojih je nekad igrala r`n`r cela Jugoslavija!

Doživeo sam Orgazam na reci, a do vrhunca su nas doveli oni zbog kojih je nekad igrala r`n`r cela Jugoslavija!

Slušao sam Električni Orgazam i mogu vam reći, sjajno sam se proveo!

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Šta vi pomislite kada vam neko kaže Električni orgazam? Bilo da je to ime jedne od najboljih rok grupa sa ovih prostora, one zbog koje je svojevremeno igrala rokenrol cela Jugoslavija, sastav koji je bio deo “Paket aranžmana”, te kultne kompilacijske ploče novog talasa iz 81`, tvorce muzike za kultne filmove “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, te beogradski bend nastao 1980. godine i do sad objavio 12 studijskih albuma, koji je “kriv” za “Bejbe bejbe”, “Debelu devojku”, “Seks drogu, nasilje i strah”, “Zlatnog papagaja”, “Da si tako jaka“ i druge, svako verujem ima neku svoju, a njihovu…

Da, sve je to Orgazam i još mnogo toga, ali pre svega reč je o sjajnim muzičarima, koji su nas ovog vikenda “provozali“ na nekim novim talasima, ovog puta savskim u “Zappa barci“, na jednom svojevrsnom muzičkom spektaklu, slobodno mogu tako reći. Zašto? Zato što Gile i družina i dalje zvuče kao na studijskoj ploči. I to je moj najjači utisak. Nije ih “nagrizao zub vremena“. Ali ni malo.

Ispod Branskovog mosta okupila se malo, što bi se žargonski reklo “starija ekipa“, oni koji su se uželeli kvalitetnog zvuka i nečega što poslednjih godina ima u vrlo malim dozama u srpskoj prestonici. Zbog toga je i trebalo u petak uveče biti na ovom fantastičnom koncertu, ja bih čak rekao i poklonu, gde smo mi koji smo bili, ponovo doživeli sve one emocije koje nose te numere, evocirali uspomene i vratili se na tren u neka, malo drugačija vremena, koja su možda imala malo više šmeka, duha i stila sa ovog našeg beogradskog usijanog asfalta.

Ono što je moja neka konekcija sa Električnim orgazmom je to da smo isto godište. Rasli smo i razvijali se, svako u svom pravcu i krugu delovanja, ali eto, ponovo smo se sreli, spojili i videli, a njihova distorzija nas je ponovo oduvala.

Cela barka igrala je kako bubanj kaže, iako je moje mišljenje da je za događaj ovakvog tipa, ovakav maestralni sastav trebalo da bude ne barka, već čitava flotila, no vremena se menjaju i sada su popularni likovi kojima je “autotjun“ jedino čime se ponose, a muzičarima kakav je Električni orgazam i dalje nakon blizu 40 godina na sceni izlišno je govoriti. To ste morali da jednostavno dođete i čujete. Eto, imate ovde priliku na našem magazinu, iako nisam imao savršenu opremu, ali je sve jasno.

Plovili smo kroz numere sa novog albuma, ali pravo usijanje se naravno dogodilo uz “Da si tako jaka“, “Bejbe, bejbe“, “Debelu devojku“, “Svečane bele košulje”, “Hodam sad kao zombi“, “Ja ne postojim“, “Seks, droga, nasilje i strah“…

Da ne bih previše dalje tupio, Električni orgazme hvala ti za još jedan snažan orgazam, ovog puta na reci. Bila mi je čast uživati u novom vrhuncu, u ovoj fantastičnoj muzičkoj plovidbi…

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]

  Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

  Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.
  Škafiškafnjak

  Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

  Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ