fbpx
Naslovna » Moda » Drage moje ženske, džaba se toliko sređujete – postižete kontraefekat!

Drage moje ženske, džaba se toliko sređujete – postižete kontraefekat!

Da smo mi žene pokazale crno na belo koliko umemo same sebi da pucamo u koleno, od emancipacije na ovamo, to je očigledno.

Dopunjeno: 10. 06. 2021.

Dobile smo rat u ravnopravnosti, ako ništa drugo ono bar deklarativno, nabile sebi na to do listu još stojednu stavku i zadržale sve ostale tekovine neravnopravnosti na sopstvenoj grbači.

Zadržale smo pravo da budemo i dalje zlostavljane u nedostatku mišića i zakona, a onda smo, kao iz čiste zabave, sebi začinile čorbu i beauty chapterom. Pa oba oka da mi ispadnu kad sam shvatila zbog čega je toliko lepih žena samo i zbog čega su žene počele masovno da krive gej populaciju zbog nelojalne konkurencije i nekorektnog preuzimanja terena.

Ajde da malo uradim refresh na memoriju.

U vremenu u kojem živimo, “beauty industrija”, koja se nekako podrazumeva, vuče nas na samo dno do iscrpljivanja svake snage. Da bi žena iole zadovoljila estetske standarde prepisane kao lekarskim receptom, ona ozbiljno mora da se pozabavi sopstvenim izgledom.

Kad krene u lov na muškarca, ona mora da zasija na vratima ugostiteljskog objekta kao božićno drvce, bez greške.

Kad zabaci glavu okićenu frizurom za koju je trebalo debelo platiti i novcem i vremenom (feniranje, uvijanje, farbanje, pramenovi, pakovanja, silikoni, ulja, kapi i ostale radosti hair industrije), a zatim namesti osmeh ”najbolja sam, pa šta?” za koji je trebalo dobrano raditi (punjenje usana, preko 30 najrazličitijih face tretmana, botoksiranja, šminke najrazličitijih vrsta, krema za lice, podočnjake, zatezanje ušiju, smanjivanje nosa, beljenja zuba i ostalih radosti face industrije), zatim zanjiše kukovima (koji su, uzgred budi rečeno, sa ostatkom tela vredno provodili sate u teretanama, pod hirurškim noževima, ugrađivanjima silikona, peglanju celulita, pirsinzima, tetovažama i ostalim čarolijama body industrije) na kojima se presijava najnovija kreacija ”fresh from the fashion week” (haljine, veš, cipele, majičice, rukavice, krzna i ostalih milion ženskih dodataka bez kojih se život ne može zamisliti), pa puna nade sedne i prekrsti noge sigurna u bogat ulov, obično se kući vrati sama i razmazana sa potpunom enigmom u glavi.

Nismo ni svesne da upravo sve to što smo uradile svakog od prisutnih potencijalnih bogatih ulova (nemoj da mi neko slučajno pomene generalizaciju) prestravi do smrti i dužinu njegovog polnog organa podeli sa tri, a dečaka pomnoži sa nulom!

Pa koji od njih je lud da, gledajući u takav prizor, mrdne repom, kada mu se samopouzdanje slije u želudac kao stomačna kiselina?

Pa umesto da zanemi od lepote i prihvati mirno ulogu ulova, on krene da čačka po torbici da popije brufen i gelusil lak. Ni slep sluzba novi sad ne bi mogla da ga natera da se pokrene. Samo potpuno neupotrebljivi potomci Don Žuana švalerski istupaju. Odmah da vas obavestim, dragi dečaci, i nama je 21. vek doneo biranje muških starleta iz kataloga, pa vam se to donžuanisanje više ne ubraja niti u hrabrost niti u neki izbor.

Zato smo po kafanama izdeljeni u muške i ženske grupice, uglavnom i više nego ikada, jer je sve veći procenat ulaganja u sopstvenu lepotu, za isti procenat oborio šanse da pronađemo dostojnu jaču polovinu, posebno što su se naplašani muški primerci zbili u grupe, u kojima se osećaju i hrabrije i bezbednije.

Mene što se tiče, ostanite takve lepe i budite još lepše, jer mi je divan prizor koji zatičem svuda oko sebe. Ali, od mog divljenja nemate ništa korisno. Zato su online muvanja nadomestila i nedostatak muda i nedostatak samopouzdanja, a vama drage dame može da uštedi makar šminku.

Voli vas vaša veštica.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  “Intelektualac” – zapravo samo diplomirani primitivac

  Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i [...]

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]
  Škafiškafnjak

  Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

  Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ