fbpx
Naslovna » Reflektor » dRUMELODY: Golden vine je pesma o svetlosti, životu i smrti

dRUMELODY: Golden vine je pesma o svetlosti, životu i smrti

Sarajevski izvođač dRUMLODY objavio je spot za pesmu “Golden vine” sa novog albuma “Hyperbola” koji smo premijerno u Beogradu imali priliku da čujemo na promociji u julu.

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Kada govorimo o new wave elektro žanru, sasvim je sigurno da dRUMELODY to radi na autentičan i gotovo SF način, upravo zbog interesantne kombinacije električnog bubnja, ritma i sintetčkih vokala. Dok je “Hyperbola” otvorila letnju sezonu i vrlo brzo postala radijski hit, stiče se utisak da je “Golden vine“ i zbog senzibiliteta i samog stila odiše zimskom melanholijom.

https://www.youtube.com/watch?v=YUi-1AqvsAc

– Hyperbola je definitivno postigla veliki uspeh, pa čak i iznenađenje da jedna netipično balkanska traka može tako daleko dobaci. Komparacija kao takva da je Hyperbola letnja stvar, a Golden vine zimska se baš tako dobro usklađuje. U stvari, mislim da su to definicije različite vrste emocija kod ova dva songa – navodi naš sagovornik Berin Tuzlić aka dRUMELODY.

Pored karakterističnog senzibiliteta, Golden vine nosi sa sobom i svojevrsnu misteriju lirike. Šta nam poručuju stihovi “I’m too close to the sun, blinded by light with a Golden vine“?

– “Golden vine” je pjesma o svjetlosti. Kroz prizmu sunca govori o životu i smrti. Jednostavno sunce je ono što nas grije i istovremeno ubija. Ako ste predaleko možete umrijeti, ali takođe iako ste preblizu. Bitnost balansa i tolerancije za dugovječnost je zapravo noseća tema.

Glavne uloge za spot preuzeo je autentični plesni par koji se koreografijom savršeno uklopio u priču. Možete li nam reći nešto više tome?

– Želio sam da spot bude drugačiji i da plesom Amila i Emir ispričaju priču kako oni to osjećaju, a svakako da su dali svoj maksimum, zajedno sa Adom koji je to režirao. Crvena odjela su bila prava ambalaža i impuls koji je u crnom ambijentu dao dovoljan pečat, u slikovitoj predodžbi borbe za životni prostor za koji se svi mi borimo u današnjem svijetu, a u kojem je sve manje slobodne teritorije.

Minimalistički pristup za Golden vine odiše svojevrsnom usamljenošću, iako sama pesma nije tužna, jer celu stvar “vadi“ perfektni ženski vokal. Da li su i ovog pita kao i za Hyperbolu korišćeni veštački sintetički vokali i kako su nastali?

– Živimo u 21. vijeku i sasvim je normalno da u ovako futurističnim vremenima imamo mnogo toga za reći na specifičan način. Želio sam to i ovaj put ispričati sa robot glasom što mi je uspjelo da izbalansiram sa svojim bubnjarskim osjećajem za ritam, gdje sam uspio dovoljno emotivno kreirati još jedan song na svoj SF način. Ritam je doista veoma bitan impuls za kreiranje emocija i u zvučnim i u vizuelnim komunikacijama.

Da li se očekuje još neki spot iz edicije Hyperbole?

– Pripremam novu ideju/spot za pjesmu “You and me” sa albuma Hyperbola, ali ovaj put to je sa muškim glasom.

I za kraj kada vas ponovo možemo čuti u Srbiji?

– Dolazim čim me pozovete!

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  “Intelektualac” – zapravo samo diplomirani primitivac

  Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i [...]

  Bonžur bičizzz: A ko će nas “normalne” da zaštiti?

  Da nas posmatra neko sa strane, tačno bi pomislio da je Srbija raj za "ugrožene vrste" i "manjine". Ajde čik [...]

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ