fbpx
Sunday, September 25, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahDruštvoMalom Viktoru s Voždovca policajci su pozvonili na vrata: Usledila je situacija...

Malom Viktoru s Voždovca policajci su pozvonili na vrata: Usledila je situacija kao iz filma!

Kada bi nas, kao klince, neko upitao “Čime želiš da se baviš kad porasteš?”, svi smo imali manje više iste odgovore: kasirka, učiteljica, pilot…

Vremenom su se kriterijumi pomerili, pa današnji klinci žele da postanu fudbaleri, glumci, pevači, čak i “jutjuberi”. Ipak, jedan mali Viktor (4) s Voždovca kao da je “iz naših vremena”. Njegova želja je da kad poraste postane policajac.

Opčinjenost “čikama u plavom” koje brinu o našoj bezbednosti i čuvaju nas od loših ljudi postala je toliko velika, da je on uveliko počeo da se priprema za svoje buduće zanimanje. Njegov otac, Vukašin Nenezić, odlučio je da mu priredi iznenađenje koje će dugo, pa čak i zauvek, pamtiti, i da podstrek njegovoj želji.

Za Viktorovu želju saznale su “čike u plavom” iz policijske stanice Voždovac. U novogodišnjoj noći zaputili su se ka njegovoj kući, sa sve uključenim rotacionim svetlima.

– Sine, evo policije, jel vidiš – uzviknuo je mmališanov otac – izgleda da su došli po tebe!

Ubrzo su se pripadnici PS Voždovac našli pred vratima porodice Nenezić, a Viktor je sve vreme ponavljao “zašto ste došli?”

– Tebe tražimo. Je l’ možemo da uđemo, Viktore – upitao je policajac Ivica Krstić.

Kada ih je Viktor pustio u stan, policajci su mu rekli da su čuli da on želi da postane policajac i dali mu novogodišnji poklon.

– Imao sam tremu. Taj zadatak mi je bio teži nego bilo koja intervencija. Nismo znali kako će dete da reaguje, šta da mu kažemo, jer smo se prvi put susreli sa takvom situacijom. Kada vidite malog, ushićenog, nasmejanog dečaka koji se toliko raduje što ste tu, onda ste i vi srećni. Ostali smo još pet ili deset minuta i popričali sa njima. Viktor je obećao da će da bude dobar policajac – priča Miloš Aleksić za Blic.

Osim što je gest Viktorovog oca, da željama svog sinčića da krila za svaku pohvalu, mora se odati i priznanje policajcima PS Voždovac.

Iako vlada uvreženo mišljenje da državne institucije nisu otvorene za interakciju s građanima, oni su to na najbolji mogući način demantovali i pokazali kako običan gest dobre volje nekom može ulepšati novogodišnje praznike, a možda i ceo život.

Viktoru želimo da zaista postane policajac i da časno i ponosno obavlja svoj posao.

 

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img