fbpx
Naslovna » Reflektor » Malom Viktoru s Voždovca policajci su pozvonili na vrata: Usledila je situacija kao iz filma!

Malom Viktoru s Voždovca policajci su pozvonili na vrata: Usledila je situacija kao iz filma!

Kada bi nas, kao klince, neko upitao “Čime želiš da se baviš kad porasteš?”, svi smo imali manje više iste odgovore: kasirka, učiteljica, pilot…

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Vremenom su se kriterijumi pomerili, pa današnji klinci žele da postanu fudbaleri, glumci, pevači, čak i “jutjuberi”. Ipak, jedan mali Viktor (4) s Voždovca kao da je “iz naših vremena”. Njegova želja je da kad poraste postane policajac.

Opčinjenost “čikama u plavom” koje brinu o našoj bezbednosti i čuvaju nas od loših ljudi postala je toliko velika, da je on uveliko počeo da se priprema za svoje buduće zanimanje. Njegov otac, Vukašin Nenezić, odlučio je da mu priredi iznenađenje koje će dugo, pa čak i zauvek, pamtiti, i da podstrek njegovoj želji.

Za Viktorovu želju saznale su “čike u plavom” iz policijske stanice Voždovac. U novogodišnjoj noći zaputili su se ka njegovoj kući, sa sve uključenim rotacionim svetlima.

– Sine, evo policije, jel vidiš – uzviknuo je mmališanov otac – izgleda da su došli po tebe!

Ubrzo su se pripadnici PS Voždovac našli pred vratima porodice Nenezić, a Viktor je sve vreme ponavljao “zašto ste došli?”

– Tebe tražimo. Je l’ možemo da uđemo, Viktore – upitao je policajac Ivica Krstić.

Kada ih je Viktor pustio u stan, policajci su mu rekli da su čuli da on želi da postane policajac i dali mu novogodišnji poklon.

– Imao sam tremu. Taj zadatak mi je bio teži nego bilo koja intervencija. Nismo znali kako će dete da reaguje, šta da mu kažemo, jer smo se prvi put susreli sa takvom situacijom. Kada vidite malog, ushićenog, nasmejanog dečaka koji se toliko raduje što ste tu, onda ste i vi srećni. Ostali smo još pet ili deset minuta i popričali sa njima. Viktor je obećao da će da bude dobar policajac – priča Miloš Aleksić za Blic.

Osim što je gest Viktorovog oca, da željama svog sinčića da krila za svaku pohvalu, mora se odati i priznanje policajcima PS Voždovac.

Iako vlada uvreženo mišljenje da državne institucije nisu otvorene za interakciju s građanima, oni su to na najbolji mogući način demantovali i pokazali kako običan gest dobre volje nekom može ulepšati novogodišnje praznike, a možda i ceo život.

Viktoru želimo da zaista postane policajac i da časno i ponosno obavlja svoj posao.

 

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Lepo je to bez sumnje ali je pomodarstvo preuzeto sa Zapada.

  2. Srecu cine male stvari!!!
    Lep gest policiskih sluzbenika, a i same porodice ???

Moodiranje newsletter

nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

Dopašće vam se još:

Škafiškafnjak

Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.

7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.

Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]
MOODIRANJE

© 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ