fbpx
Sunday, September 25, 2022

NAJČITANIJE

Karijera i biznisNajbolji sajtovi i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Najbolji sajtovi i aplikacije za efikasno učenje engleskog jezika

Pronaći ćete trenutno najbolje aplikacije koje će vam pomoći da brzo naučite engleski. Samo njihovo preuzimanje nije dovoljno. Morate ih koristiti u skladu sa vašim potrebama.

Ono što je korisno za vas možda neće raditi za druge. Imajući to u vidu, evo nekih trenutno popularnih aplikacija (ne određenim redosledom):

#1 Institut za strane jezike

Institut za strane jezike je generalno jedna ogromna kuća i najstarija škola stranih jezika koja između ostalog nudi i kurs engleskog jezika svojim polaznicima, sada i online. Moram ih staviti na prvo mesto jer imaju jedini metod nastave prilagođen našim polaznicima, srpskom govornom području i samim tim, deca ubedljivo najlakše i najjednostavnije uče jezik.

Isto ovo važi i za učenje engleskog za odrasle. Pored ovoga, pripreme za specijalizovane kurseve i tečajeve se i dalje redovno odvija, tako da nema razloga da se vaši planovi za pripremu polaganja za jezičke sertifikate sada prekida. Kontaktirajte ih direktno i pronađite najbolje rešenje za vas, posebno sada kada su vam na raspolaganju i fleksibilni termini i dinamika nastave.

#2 Grammarly (poboljšajte svoje pisanje i napravite manje grešaka)

Koristim ovu aplikaciju i toplo je preporučujem. To je platforma koja vam donosi mnogo toga više od puke provere pravopisa. Takođe naglašava gramatičke greške i daje vam objašnjenje.

Možete da ga koristite na računaru, a takođe možete preuzeti i mobilnu aplikacije kako biste Grammarly koristili i na telefonu.

#3 Anki (Digital FlashcardsEverywhere)

Ovde uzimate rečenice i fraze i ponavljate ih na pametan način. To je najbolji način za učenje novih reči i internalizaciju gramatike. To možete učiniti fokusirajući se na govor, pisanje i čitanje.

Anki vam omogućava da dodate svoje digitalne razglednice (sa zvukom) ili otpremate kartice koje su napravili drugi.

Evo nekoliko saveta za korišćenje Anki:

  • koristite potpunu rečenicu da biste ostvarili potpunu korist
  • ne dodajte previše novih karata jer ćete ih ponavljati
  • radite po malo svaki dan

#4 Hello Talk (Nabavite vežbu govora i pisanja uz govornike engleskog jezika)

Ova aplikacija vam omogućava da u stvarnom vremenu razgovarate sa ljudima iz celog sveta. To vam omogućava govornu praksu koja je uvek toliko prekopotrebna.

Aplikacija uključuje video i audio pozive, slanje poruka, alate za prevođenje, grupne četove i odličnu funkciju za pretragu tako da možete naći prijatelje.

#5 Udemy (polažite kurseve za učenike engleskog jezika)

Na ovoj platformi postoje neki dobri kursevi za polaznike engleskog jezika. Međutim, ovde ne postoje samo kursevi za polaznike engleskog jezika. Na ovoj platformi možete naučiti i brojne druge stvari (na engleskom).

Idite na njihovu glavnu stranicu, prijavite se i pretražite kurseve povezane sa učenjem engleskog jezika ili za sve što želite da naučite.

#6 BBC učenje engleskog jezika (engleski lekcije na osnovu vesti)

Ako više volite strukturirane časove, ova aplikacija je za vas.

Naučite novi vokabular, uzmite časove gramatike i poboljšajte svoj izgovor prateći lekcije na osnovu vesti. Oni stalno ažuriraju svoju aplikaciju i nedavno su dodali titlove u svoje video snimke.

#7 italki (uzmi privatne i grupne lekcije na engleskom jeziku na mreži)

Dok se Hello Talk fokusira na sklapanje prijateljstava sa govornicima engleskog jezika, italki vam omogućava da uzmete privatne i grupne časove na mreži.

Časovi su trajanja od po jedan sat i možete da ih pohađate sa nastavnikom po vašem izboru. Preporučujem pregledavanje nastavnika, polaganje nekoliko probnih časova, a zatim se upustite u nedeljni ili dvonedeljni raspored.

Sve se radi na mreži, tako da se može povezati sa nastavnicima bilo gde u svetu.

#8 Lingk: (Brze lekcije i testiranje engleskog jezika)

Ovo je sjajna aplikacija koja dobija sve veću popularnost.

Uzmite gotove lekcije (ili uvezite svoje), a zatim sačuvajte reči i koristite njihov SRS (poput Anki) za pamćenje onoga što ste naučili.

Realno ovo jeste zanimljiv trenutak na našim podnebljima u kojima se konačno veliki broj firmi okreće online platformama. Ovo je u tom smislu prilika i za učenike, ali i za nastavnike, da svoje znanje podele na jedan nov način, a i dopru do velikog broja novih djaka.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img