fbpx
Saturday, September 24, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahReflektorXIX JazzFest - Kragujevačka džez rapsodija

XIX JazzFest – Kragujevačka džez rapsodija

Majstori improvizacije, autorski bendovi i originalne kompozicije, savremeni džez i klasična muzika, avangarda i uzbudljivi fjužn… Interesantan program, atraktivni i autentični izvođači, džezeri, koji donose duh Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Mađarske i Srbije, učiniće da džez, koji će se ove jeseni čuti u Kragujevcu, bude rapsodija širokog dijapazona ritmova, stilova i pozitivnih vibracija.

Prve večeri nastupaju Rémi Panossian Trio iz Francuske i Schime Trio + One iz Srbije. Francuski trio će posle 3 albuma i 300 koncerata održanih širom sveta zasvirati i u Kragujevcu, a iste večeri i domaći autorski bend u čijem su sastavu čak dva Kragujevčana, čuveni pijanista Sava Miletić i bubnjar Predrag Milutinović. Trio cimbaliste Mikloša Lukača iz Mađarske donosi srednjoevropske vibracije i duh Budimpešte, dok će sestre Ingrid i Kristin Jensen sa svojim projektom “Infinitude” dočarati “Beskrajnost” na trubi i saksofonu. Ženski trio pod vođstvom nemačke pijanistkinje Julije Hilsman, najprofilisanije džez muzičarka sadašnjice i atraktivni fjužn kvartet Kompost 3 iz Austrije, začiniće završnicu ovogodišnjeg, XIX IJFK-a.

GLAVNI PROGRAM

 • PETAK 26. OKTOBAR 2018.
  Rémi Panossian Trio, Francuska
  Schime Trio + One, Srbija
 • SUBOTA 27. OKTOBAR 2018.
  Miklós Lukács Trio: Cimbiózis, Mađarska
  Infinitude: Ingrid & Christine Jensen, Kanada
 • NEDELJA 28. OKTOBAR 2018.
  Julia Hülsmann Trio, Nemačka
  Kompost 3, Austrija

Publika će biti u prilici da od 26 – 28. oktobra uživa u 6 koncerata. Svi koncerti glavnog programa održaće se na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra sa početkom u 20:00 časova.

XIX  JazzFest imaće i niz pratećih manifestacija. Festival će najaviti tematska žurka u kulturnom centru UMMUS, a posebnu najavu IJFK imaće i u šoping centru Kragujevac Plaza. U foajeu Knjaževsko-srpskog teatra nakon koncerata planiran je Jam Session. Posetioce na svim promotivnim dešavanjima očekuju brojna iznenađenja.

Za sve informacije, možete posetiti zvanični sajt Internacionalnog JazzFesta Kragujevac: www.ijfk.info

 

Dobro došli na XIX JAZZanje!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img