fbpx

NAJČITANIJE

Šta je čudno u tome što neko izgleda “dobro za svoje godine”?

Poslednji slučaj je Šeron Stoun, koja je oskudno obučena napravila set modnih fotografija. Kako je i sama rekla, zaprepašćena je i zahvalna što se i dalje bavi modelingom i to u 62. godini. Ah, pa to je Šeron Stoun, i ne čudi...

Prvi put u Srbiji: Mobilni telefon + broj + internet bez ugovorne obaveze!

Da li ste znali da Srbija ima još jednog mobilnog operatera? Niste? Da, ima. I to, možda, najinovativnijeg na tržištu. Upoznajte se Globaltelom - mobilnim operaterom nove generacije.

Šta je olaplex tretman, koja je cena, kakva su iskustva i da li oštećuje kosu

Kad pogledaš rezultate na slikama to zaista izgleda "vau", međutim, da li je tako u stvarnosti? Da li oštećuje kosu i u kojoj meri, i kako ta kosa izgleda posle mesec, pa i godinu dana?
Almanah Reflektor 2020FRKA uveliko traje

2020FRKA uveliko traje

FRKA – Filmska radionica Kragujevac, peta po redu, ove godine u organizaciji Udruženja Forma, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca, organizuje se od 20-31. avgusta na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

Radionica je namenjena svim ljubiteljima filma i knjige, zainteresovanim za pisanje scenarija i poznavanje filmske, akademske kritike.

Tokom trajanja radionice polaznici će imati priliku da sarađuju sa eminentnim scenaristima i filmskim kritičarima, pod čijim mentorstvom će naučiti da pišu za film i pišu o filmu! Predavači/ mentori 2020FRKE su – Dunja Petrović, Vuk Ršumović, Saša Radojević i Miroljub Stojanović.

Na predavanjima Dunje Petrović tema je bila razvoj filmske priče. Naučili su osnovne elemente filmske priče – karakterizacija i motivacija likova, građenje zapleta, saspensa, zatim podzapleta, raspleta i svoje priče žanrovski precizirane napisali u formi  sinopsisa. Zatim su se upoznali sa filmskom kritikom, neizostavnim delom filmskog stvaralaštva, pogledali Felinijev film “La strada”(1954) i pod mentorstvom Miroljuba Stojanovića uradili analitički prikaz istog.

U toku su predavanja Saše Radojevića i polaznici će biti u prilici da pogledaju njegov film “Porodica” (2015), koji počiva na poetičkim i produkcionim strategijama, koje su svojstvene autoru. Vuk Ršumović će nastaviti rad na pričama polaznika, kako bi svi oni napisali svoj prvi scenario i dobili zasluženo sertifikate na svečanoj završnici Frke.

Učešće na radionici je besplatno, a organizatori su ispoštovali sve preporuke kriznog štaba i preduzeli sve epidemiološke mere zaštite – ograničen broj polaznika, rastojanje od 2m na predavanjima, zaštitne maske i dezinfekciona sredstva.

Preporuka urednika:

Ova jedna “sitnica” može te spasiti propalih veza i protraćenih godina

Imam 30+ godina i najzad uživam u zdravoj, srećnoj vezi, bez grča, velikih očekivanja, paranoje i svega iz tog paketa. Nije mi se "posrećilo" niti sam bolja ili pametnija od bilo koje cure koja ne može da pronađe momka. Samo sam primenila jedno pravilo.

Ovako srpski prinčevi navijaju za Noleta

Finale Vimblona i u njemu Novak Đoković. Uz direktan prenos na televiziji reklo bi se sasvim obično nedeljno popodne za prosečnu srpsku porodicu. Ali izgleda i za onu prinčevsku.

Samo nemoj

Ćao dušo. Ne mogu mama da ti budem, tako da nije da ti solim pamet. Možda neka mlađa tetka. Ali sve ono kroz šta prolaziš sad i šta ti se vrzma po glavi, ja sam prošla koliko prekjuče.

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću 🙂

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Više s weba:

Kamerton bajka: Zavirili smo u svet muzike u kom caruju deca!

U jednom muzičkom studiju u Beogradu, odvija se jedna sasvim drugačija priča i slika od uobičajene. Umesto poznatih ličnosti sa estrade, iskusnih muzičara, pevača,...

Zašto svi koji su čuli ovu ženu misle da je ona najbolja pevačica u Srbiji?

Nakon 20 godina bavljenja muzikom, uglavnom po bendovima, objavila je svoj prvi album. Oni koji je prate su oduševljeni, dok ljudi koji je čuju prvi put ne veruju svojim ušima. "Ovo je ženski Axel Rose", "pola Dženis Džoplin, pola Ejmi Vajnhaus", neki su od komentara.