fbpx
Friday, December 2, 2022

NAJČITANIJE

MagazinOgnjište5 načina na koje možeš da podigneš vrednost svojoj nekretnini

5 načina na koje možeš da podigneš vrednost svojoj nekretnini

Prodaja nekretnina danas je veoma unosan biznis i poznato je da kroz kupoprodaju nekretnina može da se i zaradi i izgubi novac u par koraka.
Međutim, ako planirate da prodajete svoju nekretninu, bilo da vam je potrebna usluga agencije za nekretnine ili ne, ovih 5 stvari možete lako i jednostavno da primenite kako biste u najbržem roku i po najpovoljnijim cenama došli do prodaje.

#1 Obavite inspekciju vaše nekretnine, kuće, stana, poslovnog prostora

Ne čekajte da kupac zatraži da se vrši inspekcija nakon što ste na korak do toga da sklopite ugovor. Unajmite inspektora pre nego što uopšte stavite svoju nekretninu, stan, kuću ili poslovni prostor na oglašavanje. Uštedećete vreme i novac ako saznate na vreme da li ima bilo kakvih problema. Cena ovakve inspekcije je daleko manja od toga da izgubite potencijalnog kupca, a vi ćete imali vremena da rešite probleme koji bi mogli smanjiti vrednost vaše imovine. Možete zatražiti od svog pouzdanog agenta za prodaju nekretnina da preporuči nekoga.

Mnogi skriveni problemi mogu dovesti do ozbiljne štete, što će rezultirati nižom cenom za vašu nekretninu. Skriveno curenje vode, najezde štetočina i električni problemi su nešto što treba proveriti i rešiti ih pre nego što svoju nekretninu stavite na tržište.

#2 Obojite i okrečite zidove

Zvuči previše jednostavno, ali zaista je nezaobilazna stvar da se doda nešto novo kao što je ekstra sloj boje na zidove vašeg doma, poslovnog prostora, odnosno, nekretnine koju pokušavate da prodate. Ovim može značajno povećati vrednost. Boja čini da svaka prostorija, soba deluje sveže i novo, a kupci su spremni da plate više za nekretnine koje ne zahtevaju nikakav dodatni posao prilikom useljavanja.

Izaberite neutralne zidove kako biste mogli da privučete što širu publiku. Ako imate zidove jarkih boja, obavezno ih prefarbajte kako biste unapredili utisak koji vaša nekretnina ostavlja na potencijalne i zainteresovane kupce.

#3 Poboljšati energetsku efikasnost

Kupcima se sviđa ideja da dugoročno štede novac, pa će platiti više za kuću koja je energetski efikasna. Možete pronaći načine da to učinite bez obzira na vaš budžet. Instalirajte nove uređaje kojima je potrebno manje energije za rad. Zamenite stare prozore novim koji bolje dihtuju, kako bi se sprečilo curenje vazduha.

Možete zatražiti reviziju svog doma od lokalne komunalne kompanije kako biste saznali gde možete da unesete poboljšanja. Oni mogu da vam ukažu na područja koja treba popraviti, što će vam omogućiti da izvršite promene pre nego što oglasite svoju imovinu na tržištu ili kontaktirate neku od agencija za nekretnine i formirate cenu.

#4 Smanjite mogućnost primedbi

Uređenje vrta, bašte, pa i terase može povećati vrednost vaše nekretnine u velikoj meri. Ovo je još jedno područje u kojem možete da unosite promene bez obzira na vaš budžet. Počnite sa obrezivanjem obraslog grmlja i drveća. Očistite travnjak i ponovo posadite nepravilna ili isušena, oronula područja. Dodajte dinamiku u eksterijer, recimo sadnjom cveća, grmlja i drugog zelenila.

Ako se ne smatrate kreativnom osobom, unajmite pejzažnog arhitektu koji može da redizajnira vašu površinu na otvorenom. Oni mogu odabrati biljke koje se slabo održavaju i poboljšati vaš prostor.

Ako imate terasu, uložite trud da ona bude uredna, čista, jednostavna i da predočite potencijalnim kupcima koji je njen potencijal nevezano za njenu veličinu.

#5 Osvežite kupatilo i kuhinju

Često se govori da je upravo kuhinja ta koja prodaje kuću. Kupatilo je takođe visok prioritet za većinu kupaca koji očekuju ažurirani prostor. Bez obzira na to da li možete da priuštite neko veće preuređenje i renoviranje ili imate budžet samo za nekoliko manjih promena, na ova dva područja vašeg prostora i nekretnine treba da usredsredite.

Čak i nešto tako malo kao što je korigovanje ručki i elemenata na vašim ormarima, kuhinjskim i kupatilskim elementima može dati pozitivne rezultate. Ako ne možete da priuštite zamenu ormara, kupite nova vrata ili obojite trenutna. Ako radite sa ograničenim budžetom, usredsredite se na područja koja će dobiti najviše pažnje. To uključuje osvetljenje, slavine, radne površine i ormare. Sam premaz boje učiniće da sobe izgledaju i deluju potpuno novo.

Ne morate trošiti puno novca da biste povećali vrednost svoje nekretnine. Umesto toga, fokusirajte se na mudro ulaganje u okviru budžeta i onoga što možete da priuštite. Kada napravite prave promene, naći ćete kupce koji su spremni da plate i više za vaš dom, a to je ključno na bilo kom tržištu nekretnina.

Srećno!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img