fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » 7 razloga zašto su jake i samouverene žene meta tipovima s narcisiodnim poremećajem

7 razloga zašto su jake i samouverene žene meta tipovima s narcisiodnim poremećajem

Narcisi su generalno osnaženi stalnim divljenjem. Zahtevaju komplimente gde god da odu, za šta god da rade. Pa, zašto ih magnetski privlače tako jake i moćne žene? Razgovaraćemo o sedam različitih razloga da bacimo svetlo na ovu mračnu interakciju. #1 Izazov prihvaćen Narcisi su prirodno privlačni jakim i moćnim ženama, jer na prvu deluje da […]

Dopunjeno: 09. 06. 2023.

Narcisi su generalno osnaženi stalnim divljenjem. Zahtevaju komplimente gde god da odu, za šta god da rade. Pa, zašto ih magnetski privlače tako jake i moćne žene? Razgovaraćemo o sedam različitih razloga da bacimo svetlo na ovu mračnu interakciju.

#1 Izazov prihvaćen

Narcisi su prirodno privlačni jakim i moćnim ženama, jer na prvu deluje da su idealan spoj. Ženi se čak može učiniti da gleda svoj odraz u ogledalu, koliko je sličnosti između njih! Međutim, oni to rade namerno, kako bi namamili ženu u vezu. Ovo ne traje dugo, jer narcisi imaju neprestanu potrebu da se osećaju superiorno u odnosu na svoje partnere. Kada se faza medenog meseca završi, počinju da pokazuju svoje pravo lice. Dolazi do ugnjetavanja, zlostavljanja, pokušavaju da slome partnerku. To ih u sopstvenim očima čini superiornim.

#2 Zapravo, narcis bi sam za sebe želeo da je tako jak

Narcisi nisu toliko samouvereni kao što se čine. Cela njihova šarada asertivnosti zapravo je paravan za njihov pravi identitet, koji je nesiguran i lično omalovažen. Zbog toga vole snažnu i moćnu ženu. Oni su u stanju da se podudaraju sa njenom ličnošću. Kroz ovo oni postaju skoro kao energetski vampiri.

#3 Ljubomora ga dovodi do pucanja

Ali, ne ta vrsta ljubomore, strah da će biti prevaren ili ostavljen. Rekli smo da bi i sam želeo da je tako jak; međutim, ako žena uživa poštovanje i divljenje okoline, popularnost, ako dobija komplimente i priznanja… on će osetiti snažan poriv da to zaustavi, a kako drugačije nego emocionalnim zlostavljanjem?

#4 Treba mu potvrda vernosti

Iako izgledaju kao neverovatno samouvereni, narcisi zapravo imaju strah od odbijanja. Zbog toga imaju sklonost da se ponašaju teatralno i hvalisavo, kako bi zadivili druge. No, kada pored sebe imaju istinski jaku ženu koja uživa poštovanje i divljenje okoline, ponašaju se poput parazita, kačeći se za “njenu slavu”. Time sebi podižu vrednost.

#5 To je utešna veza

Mnogi narcisi su u odnosima sa empatama, a mnoge visoko empatične žene su jake i samouverene. Narcis zahteva mnogo komplimenta i duboko razumevanje, što odlikuje empate. Ponovo parazit i domaćin odnos.

#6 Jaka žena podrazumeva i sigurnost

Jake žene obično imaju dobre poslove (čitaj: dobro zarađuju), što ih čini idealnom metom za narcističke predatore koji idu svuda gde su slava i tantijemi. Dakle, budući da je sa ženom koja je sigurna i sigurna u sebe i svoju poziciju u životu, narcis može sebe da ubedi da je upravo on razlog zašto je njegova žena tako moćna.

Štaviše, počinje preko nje da sklapa prijateljstva, a vremenom se okrecnu protiv svoje jake žene i kradu joj te prijatelje. Poznato je da narcisi sabotiraju poslovne živote svojih žena.

#7 Jaka žena će duže trpeti – baš zato što je jaka

Jedna od glavnih taktika narcisa je omalovažavanje partnera. Oni će im se smejati zbog najsitnijih stvari, pokušavajući da ovu reakciju predstave kao da vide svoju ženu u simpatičnom svetlu. Takođe će pokušati da izokrenu svaku priču i situaciju da budu u njihovu korist, polako čineći da se njihov partner oseća kao da je lud. Sve je ovo s ciljem slomiti je polako. Žena koja nije tako jaka mogla bi otići pre nego moćna žena, jer što je jača, više može da izdrži.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Kocka, rakija i lake ženske: Zbog ovih stvari Srbi i dalje zovu dnevne novine da se odreknu posrnulog člana porodice!

  U ne baš tako davnoj prošlosti, kada su čast i ugled imali značaj, najgore što je moglo zadesiti neku časnu [...]

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ