fbpx
Sunday, September 25, 2022

NAJČITANIJE

MagazinStajlišBrazilka: prvi put je najteže (svemu reći zbogom - da ili ne)

Brazilka: prvi put je najteže (svemu reći zbogom – da ili ne)

Ako ste u godinama i stidite se da prvi put odete, mislite da ne umete ili da je to nešto loše, hajde da pomognemo da vas podsetimo da ovo radite pre svega zbog sebe, a onda tek zbog zadovoljstva koje je, u ovom trenutku, sasvim druga tema.

Šta je bikini depilacija

Bikini depilacija je uklanjanje dlaka u bikini zoni pomoću posebnog voska, koji može biti vruć ili hladan, koji se premaže preko dlaka i iščupa ih kada se vosak brzo ukloni sa kože, obično sa trakom. Iako je praksa uglavnom povezana sa ženama, ponekad se vrši depilacija i muškaraca za uklanjanje muških pubičnih dlaka.

Bikini linija je područje gornjeg dela nogu i unutrašnjeg bedra u kome raste pubična dlaka koja obično nije pokrivena donjim delom veša ili kupaćeg kostima.

U nekim kulturama, vidljiva pubična dlaka u ovom regionu se uopšte ne voli i/ili se smatra neprijatnom i tako se ponekad uklanja. Međutim, neki ljudi uklanjaju pubične dlake koje svakako neće biti izložene iz razloga kao što su estetika, lična nega i higijena, kultura, religija ili moda. Najekstremnija tu je brazilska (totalna) depilacija, a sa bikini depilacijom se čak možete i igrati i u nekom od boljih kozmetickih salona, čak birati i neke zanimljive oblike. Mnogi od ovog procesa naprave i umetnička dela, a sad šta vi volite-to je stvar ukusa i izbora.

Šta treba da radite pre prve bikini depilacije

Opustite se

Ne pravite oko ovoga famu. Kozmetičarke su sve već videle. Njima je ovo posao, neće se šokirati ničim, imaju rešenje za sve, imaju iskustva i ako se opustite, praktično neće boleti ništa.

Ne mislite o noktima i pedikiru, mada ako vam baš zatreba, ipak većina kozmetičkih salona nudi i te ulsuge, pa možda na depilaciju lepo dodate i pedikir i manikir (ima li šta lepše od lepih uprenih noktiju nogu i ruku). Ma brinite o sebi i to vreme iskoristite da uživate (i ako zaboli malo, prođe), pa razmislite i o novoj frizuri.

Bikini ili Brazilka

Zbog razlika i u ceni, ali i vremenu tretmana, a pre svega u vašem ukupnom doživljaju, naročito ako idete na tretman po prvi put, svakako zakažite ono što želite. Da ponovimo: ako hoćete samo da sredite regiju i sve u tom smislu, ono što “viri” oko veša – obična bikini zona je ok. Brazilka je kompleksnija, zahteva malo saradnje sa vaše strane, a podrazumeva princip – sve mora otići. Dakle, vrtećete se, zatezati veš ili medicinski veš koji dobijete u bolje opremljenim kozmetičkim salonima, leći na stomak. Samo pratite instrukcije.Upravo zato što nekad ostajete u svom vešu, ne spremajte se za odlazak kod kozmetičarke kao za date. Neke obične “za one dane” će poslužiti.

Higijena

Istuširajte se. Ovo može delovati i previše očigledno i nepotrebno za napomenuti, ali vredi podsetiti se. Osećaćete se mnogo manje samosvesno i vaša kozmetičarka će vam biti zahvalna. Još bolje, istuširajte se neposredno pre i to toplim tušem (ili kupanjem). Ovo otvara pore, čineći ceo proces manje bolnim. U danima koji vode do vaše depilacije, pružite svom telu dobar piling sa sredstvom za negu kože. Ne nanosite kreme pre depilacije nikako. I ne brinite. Većina žena se depilira leti kada je vruće i pakao. Zato lepo postoji talk i sve se reši. Ali posebno za brazilsku depilaciju, potrudite se da odete na depilaciju sređeni.

Dužina

Veliku grešku mnoge žene čine pre nego što odu na svoju prvu depilaciju. To je brijanje. Vosak ne može da pokupi vaše dlake kada su prekratke, tako da se preporučuje da budu bar oko 7 milimetara duge. Ako niste sigurni koliko dugo je to, samo ih ostavite na miru. Možete unapred da pozovete i napomenete da će vam trebati i triming dlaka pre same depilacije.

“Oni” dani

Nemojte zakazivati depilaciju u roku od tri dana pre ,,onih“ dana. Tada je vaša koža često ekstra osetljiva. Logično. Još nam na PMS samo i dodatni bol fali. Osim ako nude čokoladice i torte u salonu. Možda se tada i da sve to izdržati…

PS: A kad prođu oni dani i sve lepo sredite…

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img