fbpx
Naslovna » Moda » Originalni pokloni: Ovih 5 stvari oduševiće apsolutno svaku osobu!

Originalni pokloni: Ovih 5 stvari oduševiće apsolutno svaku osobu!

Koliko puta vam se desilo da nekom vama dragom dođe vreme za rođendan i nemate apsolutno pojma šta da mu ili njoj kupite?

Dopunjeno: 19. 11. 2022.

Muka živa, posebno ako je neko blizak pa se od vas nekako očekuje da nadmašite sve druge. Možda se neki raduju novcu. Što da ne. Ali malo bezlično zar ne? Neki baš ne vole to. Osim ako je za neku konkretnu nameru. Kako da budete originalni i drugačiji od svih? Koji su to originalni pokloni?

Evo par predloga, što za poklon, a možda možete i sebe da častite.

Masaža

Apsolutno ne moramo da obrazlažemo, svima nam uvek treba masaža. Relaksiranje.

Masaža se generalno smatra dijelom komplementarne i alternativne medicine. Sve više se nudi uz standardni tretman za širok spektar medicinskih stanja i situacija.

Studije o koristima masaže pokazuju da je to izuzetno efikasan tretman za smanjenje stresa, bolova i mišićnih tenzija. Iako je potrebno više istraživanja da bi se potvrdile prednosti masaže, neke studije pokazuju da masaža može biti korisna i za:

 • Anksioznost
 • Digestivne poremećaje
 • Fibromialgiju
 • Glavobolje
 • Insomnija vezana za stres
 • Meka tkiva ili povrede
 • Sportske povrede
 • Bol u zglobovima

A pored prednosti za određena stanja ili bolesti, neki ljudi prosto uživaju i u masažama jer često proizvode osećaj nege, udobnosti i povezanosti.

Dnevni odmor ili spa dan

Znate li da postoje opcije dnevnog odmora? Bukvalno iznajmite stan na dan, pobegnete od svega i odmorite se i priredite poseban gušt dragoj osobi. Možete to spojiti sa dnevnim spa tretmanom u nekom od hotela ili nekom od spa centara. Iskoristite vreme za uživanje, a posle na neku hedonističku večeru. Ili dajte nekom šansu da se odmori daleko od svih.

Vaučer

Jednom su mi kolege sa posla poklonile vaučer za jedan lanac knjižara. Iako sreća nikada nije u materijalnom, kao ete za Božić sam se osećala i to u junu. Od knjiga, preko sitnica, svega je tu bilo. I sve sam uzela. Svaki put kada vidim te sitnice u svom stanu ili pijem iz moje šolje na kojoj piše “Take life one coffee at the time”, ja ih se setim, a to je upravo ono što nema cenu. Kao ni čestitka koju su momci ručno sastavili i napravili kolaž. To su uspomene i momenti za pamćenje. Ne vrednost u dinarima. U pažnji.

Događaj

Vaša drugarica mnogo želi na koncert? Ortak voli roštiljanje? Pa priredite iznenađenje, okupite društvo, spremite neku sitnicu. Ma bukirajte sto negde i povedite ih na chill. Ne zaboravite tortu, ipak ne može slavlje bez kolača! Kad smo kod toga, postoje brojne opcije koje su i zdrave, pa vodite računa da ipak drage ljude ne terate da krše neku dijetu ili nešto mimo njihove volje. Ali, vi to već znate.

Tajni paket

Možda vaša draga osoba stalno lajkuje i deli nešto na mrežama, a možda nešto baš i krije. Možda kači neke pesme, pa sve što treba da uradite je da uložite vreme u neku usb playlistu, čisto uspomena radi. Postoje i opcije štampanja fotki u albumu, tipično nešto što svako od nas beskrajno odlaže i nikako da odvoji sredstva za to. A koliko je divno čuvati uspomene?
Mada, bez limita, spakujte neki goodie bag za hedonizam i uživanje u onim trenucima za opuštanje. Uostalom, nekad je dovoljno i pojaviti se i iznenaditi nekoga. Jer na kraju dana-slavlja su sasvim suštinski vezana za druženje.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Škafiškafnjak

  Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

  Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]

  Devedesete? Pali, bre!

  S obzirom da sam novinarstvom, i to onim muzičkim, u Srbiji & Beogradu, počeo da se bavim upravo početkom devedesetih, [...]

  Ono kad si parazit s 30 i nešto: “Keva, daj za kafu!

  Iza ovog bezazlenog naslova krije se mnogo dublji problem nego što deluje. Istina, nismo imali najsjajnije uslove za odrastanje, i [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ