fbpx
Friday, December 2, 2022

NAJČITANIJE

MagazinStajlišOrman - recept za vitak stas

Orman – recept za vitak stas

Imate važan izlazak, a ovo je baš jedan od onih dana kada se osećate kao Pepa Prase.

Pre nego što se bacite na neku instant dijetu, zavirite u svoj orman, jer je možda baš u njemu recept za vitak stas. Ne, ne mislim na trenerku, patike i torbu za teretanu bačenu u najtamniji ugao, već na krpice koje život znače.

Duge noge (za igranje)

Ako vam noge izgledaju duže, a vi više, samim tim ćete izgledati mršavije. Na nekoliko načina se možete produžiti.

Prvi, najlakši ali i najbolniji način su visoke potpetice. Pored toga što vas izdužuju, štikle vas teraju da se isprsite, dignete glavu visoko i uvučete stomak – drugim rečima, smršali ste tri kilograma u trenutku, međutim, da li je to vredno bola?

Ako vam je tolerancija metatarzalne kosti niska, ili vam način života ne dozvoljava visoke štikle, iluziju dugih nogu možete postići visokim strukom. Iako popularan, spušten struk vas skraćuje i čini nižim, samim tim i debljim, te ne laska vašim oblinama.

Najbolji vaš prijatelj su haljine sa visokim strukom, koje se šire odmah ispod vaših grudi, te romantično padaju sve do ispod kolena (setite se samo magične bele haljine fatalne i oble Merlin Monro). Ovo možete postići i pojasom, čak i ako je u pitanju uska haljina ili pencil skirt.
Dužina donjih delova garderobe je i te kako bitna – najsigurnija je ona do tik ispod kolena, dok sa maksi dužinom rizikujete. Najnesrećnija je dužina do članaka, i nju i najzgodnije dame treba da izbegavaju.

Sve mi boje lepo stoje

I same znate da ovo nije tačno – od boje vašeg tena, kose i očiju zavisi koje će vam boje stajati ili ne.

 

Zlatno pravilo je da osobama svetlije puti dobro stoje tamne, hladne, bogate boje, poput ljubičaste, kraljevski plave, petrolej, bordo i smaragdno zelene.

Žuta, bela ili bež će učiniti da izgledate isprano. Sa druge strane, letnjem, mediteranskom tipu, stoje skoro sve boje, a posebno one tople i svetle.

Pored tena, računa treba voditi i o boji očiju i kose – nosite kontrasne ili iste boje – plave oči će istaći crvena haljina ali i plava košulja, za braon oči i kosu su dobar izbor narandžasta i plava boja, dok crnkama stoji skoro sve, međutim, treba voditi računa o pastelnim bojama koje mogu delovati prenežno, pa samim tim i jefitno.

 

Ono što je takođe neophodno znati je da svetle boje šire a tamne stanjuju.

Zbog toga, većini žena bele pantalone neće stajati dobro, te je najsigurnije da donji deo garderobe bude tamniji od gornjeg.

Mali trikovi velikih majstorica

Pored kaiša, vašeg najvećeg saveznika, treba znati još par sitnica.

Kroj pantalona je jako bitan. Skinny farmerke ne stoje svakome, već isključivo atletskom tipu građe. Ako su vam butine jače, pored skinny jeansa treba da izbegavate i svetle boje, pogovoto izbeljene delove na butinama. Kroj pantalona treba da bude ravan – da se od butina spušta pravom linijom, bez sužavanja ili širenja. Ravan kroj svakom stoji, bez obzira na kilažu, ali je siguran način da izgledate instant mršavije.

 

Kada je reč o izrezima na bluzama, V-izrez će vas izdužiti, dok će čamac izrez ili polukrug proširiti vaša ramena. Rolku treba nositi isključivo sa podignutom kosom, pogotovo ako imate par kilograma viška, da ne biste izgledali poput izbacivača iz noćnog kluba.

 

Džepove takođe treba mudro koristiti. Na sakoima će vas kosi džepovi stanjiti. Kada je reč o pantalonama, nisko postavljenji džepovi mogu učiniti vašu pozadinu spuštenom.

 

Velike grudi možete kamuflirati tamnom majicom, a male uspešno povećati volanima i džižabidžama u vidu marama, ešarpi, ogrilca ili broševa, pogotovo svetlijih boja.

 

Međutim, atletsku građu ne “krase” samo male grudi, već uopšteno govoreći nedostatak oblina. Romantični krojevi, bogati volumenom, će vam dodati obline a naglašen struk ih magijom stvoriti.

 

Vrećaste pantalone i široke majice su nepoželjne, bilo da kuburite sa viškom ili manjkom kilograma – sve treba da vam stoji kao saliveno. Ali kao što ne treba da bude veliko, ne treba ni da bude premalo, jer nabori na pogrešnim mestima će vam samo dodati kilograme (neka vam najbolji primer za to bude Seka Aleksić).

 

Izbegavajte sečenje – horizontalne pruge, bilo u dezenu, bilo u kroju, vas šire. A kad već spominjemo dezene, treba znati da krupni dezeni uveličavaju – veliki cvetovi na vašoj guzi će je učiniti zaista velikom.

 

Dakle, ne mrzite svoje telo – ono je takvo kakvo jeste i sve dok vas dobro služi nemate razloga da ga proklinjete. Sve nedostatke možete vešto kamuflirati, a vrline istaći načinom oblačenja, a pre svega dobrim krojevima i garderobom koja je u vašoj veličini.

1 COMMENT

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img