fbpx
0
23.09.2023.

NAJČITANIJE

MagazinKod kućePraktične ideje za radni deo u kuhinji - 8 načina da prostor...

Praktične ideje za radni deo u kuhinji – 8 načina da prostor prilagodiš sebi

Pandemija je donela brojne promene, a jedna od njih je bila i to da je iznenada koncept doma kao prostora za odmor i porodični život ujedno postao i škola, kancelarija, radionica, skladište i ko zna šta još sve.

Mnogi nemaju luksuz da svako dete ima svoju sobu ili da u kući ima kancelariju, posebnu sobu ili makar prostor namenjen isključivo za rad. Ono što najčešće postaje zona rada jeste trpezarija, ili sama kuhinja ako ne postoji odvojen trpezarijski prostor.

Kako stvari stoje, brojna preduzeća zadržaće opciju rada od kuće, a i sve više ljudi i lično bira da na ovaj način radi ubuduće. Ovde se kao spasonosno rešenje nameću trpezarijski stolovi po meri, no može poslužiti i običan, naravno, ako je dovoljno prostran.

Kako maksimalno organizovati prostor i uvek imati adekvatan prostor za rad u sekundi, probaćemo da pomognemo.

#1 Ormarići i viseće police

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPIRIT HOME (@spirittrade)

Svaki slobodan pedalj na zidu je prostor gde se može smestiti ormarić (ima da se kupi u gotovo svakoj prodavnici za opremanje kuće) i sve popularnije viseće police, koje ne samo da su praktične, već imaju i vizuelnu ulogu.

Pored, naravno, stvari za rad, ovde možeš smestiti i dekorativne elemente, poput saksije s cvećem, rama za slike, mirisne sveće i slično.

#2 Kutak samo za rad

Sve i da je kuhinja “dva sa dva”, treba da ima ćošak ili kutak koji služi samo za to. Na primer određena stolica ili mesto za stolom isključivo za rad, gde je uvek sve uredno. Time se ne narušava aura radnog mesta i pomoći će ti da budeš efikasniji u radu.

#3 Biraj najsvetliji deo

Idealno je da svoju novu, mini kancelariju smestiš negde pored prozora, ali ako to nije moguće, potraži kutak s najviše prirodnog svetla.

U slučaju da radiš uveče, pored svetla s plafona obavezno tu treba da bude prisutno i bočno svetlo, inače će ti se oči brzo zamarati.

#4 Ne zaboravi boje

Pomenuti zidni ormarić, zatim polica i radna stolica stvoriće utisak radnog okruženja. Dodaj ovome i nove boje (na prvom mestu plavu i kombinaciju crno-belo), kako bi se “razmrdala” dosadašnja energija kuhinje.

#5 Iskoristi viseće delove

Ionako u njima ima toliko toga bespotrebnog, zar ne? Odaberi onaj koji ti je najviše “pri ruci”, izbaci sve iz njega, detaljno ga očisti i zatim u njega stavi sve što ti je potrebno za rad: punjače, rokovnike, fascikle i ostali pribor za rad.

Sve što je potrebno je da se odvažiš i probaš da prilagodiš prostor svojim i potrebama svoje porodice, a ne da sebe i svoj život konstantno prilagođavaš prostoru.

Samo napred.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img