fbpx
Naslovna » Magazin » Kod kuće » Razmišljanja jedne brakolomke

Razmišljanja jedne brakolomke

Žene čuvajte svoje muževe. One vrebaju, a, po svemu sudeći i – znaju!

Dopunjeno: 27. 11. 2023.

Mis’im može da me osuđuje ko hoće. Evo, i ova moja Dana. Pa čoveče, ta frajera ionako nije videla osim na slikama u enciklopediji. Jest, najbolja mi je drugarica, ali stvarno nije fer, mis’im, sad kad sam se napokon zaljubila, ali ono baš, baš da kida, ona je našla da mi morališe. Potura mi pod nos tekst od one Martićeve, gde se sprdaju sa takvim vezama.

Oženjen, pa šta? Nisam ja htela da on bude oženjen, niti sam birala nekog sa burmom na ruci. Desilo se, ej, ljubav je to. Kaže Dana “Ne razvode se takvi”. Baš ti Dano znaš. Nisi ga ni upoznala, a već osuđuješ. Jel’ kriv čovek što je nesrećan? Što se zarobio u najboljim godinama sa nekom ludačom koja ga guši i sputava? Izrodila mu decu, pa dobro. A gde to piše da čovek mora da ostane sa nekim ako ima decu? Pa bar je danas razvod najnormalnija stvar, pih! Evo na primer, a ima baš dosta primera, ponosna srpska majka, naša estradna zvezda vodilja, je l’ ona svog čoveka razvela tada, a on junak, u braku i još četvoro dece pride? I crkva sve lepo priznala, i bilo na televiziji? (Ih, kad smo već kod toga, zaboravih da pokažem Dani – nabacila sam onu super modernu nanogvicu. Sa sve cirkonima. U boji. Poklon od Mede!)

A Meda…Šta da kažem, frajer – šuri. I ono – kida za mnom. Tek sad vidim koliko sam slepa bila. Ovi klinci, pa to je totalna dubijoza. Nema tu spike k’o svet, nemaju pojma. Iskustvo je priceless, nema šta. Uh, a tek što me lože te opasne situacije, pa skrivanja, ne kaže se za džabe da je slađa jabuka iz tuđeg dvorišta. Ipak verovatno će i toga nestati. Moram da mislim i na budućnost. A Meda, Meda je taj! Nisam sad ja neka brakolomka. Ali zaljubila sam se. A i kad malo bolje razmislim, možda ja i njegovoj ženi činim uslugu. Mis’im, Meda kaže da je ne voli. Iz kog bi me fucking razloga lagao? Još kaže da je njihov brak mrtav već godinama. Jes’ mi malo bilo čudno, mrtav brak, al’ još uvek validan, no dobro. Nisam ja tamo neka provincijalka da nasedam na glupe fore. Nit’ sam neobrazovana. Na Megatrendu sam čak osmicu dobila iz strategijskog menadžmenta (jes’ da me je to koštalo stopedeset eura, al’ ajd’ sad). I sigurna sam da bi me i Dana podržala, kad bi malo izvukla nos iz tih svojih ozbiljnih knjižurina, i kad bi me saslušala dok joj objašnjavam da je od svih jedina bitna statistika ona: sedam ženki na jednog mužjaka! I dobro de – znam da se takvi ne razvode. Uglavnom. Ali Meda hoće. Pa i ako baš neće, smislila sam strategiju… Ej, pa ljubav je to! Ja sam od onih što veruju u sudbinu, al’ ponekad stvari moraš malo da poguraš. Evo ovako ću…

1. “…novi trag svaki dan kad se vrati u stan…”

Ma ne pada mi na pamet da ostavljam tragove od karmina na njegovoj košulji, hahahaha. Em je prevaziđeno, em Meda nije glupan. Mis’im, nije da nisam to imala na umu kad sam pravila plan, ali nisam ja balava, igraću na jaču kartu. Dlaka! Ej, bre tu nema greške. Kratkokosa crna koka nema da ne primeti zlatnu vlas na prednjem sedištu. Za svaki slučaj, potrudiću se da ostavim pokoju i na zadnjem, u slučaju da tetoše klince u vožnji. Meda iz milošte kaže “Moja Zlatokosa”. Nego šta, nego Zlato-kosa, nema boljeg načina da ubacim crva sumnje. A koka ne mora da bude forenzičar da bi skapirala da je neko spavao ili još uvek spava u njenom krevetu.

Spika za Medu: “Trebao si manje da vučeš i čupaš gore, dok sam ja bila dole, srce”,recimo. Ili “Ne linjaju se samo francuske pudlice, znaš”. Trep-trep.

2. Ponoćni SMS

Podtaktika 1.
Kada je crv sumnje ubačen, mogu da pređem na level broj dva, što bi Dana rekla dok igra one svoje strategijske igre na kompu. Meda je preduzetnik, a oni ne isključuju svoje mobilne telefone, ni u podne, ni predveče, ni u ponoć. Prvo ću da pucam na takozvani slučajni sms, tipa “Ok, važi”. Ako gospođa pročita, a hoće samo ako budem (daj bože) imala sreće da se Meda baš tada recimo tušira, nema greške. Mis’im, “Ok, važi” u ponoć. Mis’im- ok, važi.

Spika za Medu: “Pogrešila sam broj.” Trep-trep.

Podtaktika 2.
Ljubavno–erotičan SMS tipa: “Volim te, grickala bih te” ili “Želim te, najslađi moj Medo” sa akcentom na namernom izostajanju ili tumbanju slova. Sve u cilju solidne spike za Medu.

Spika za Medu: “Bila sam na splavu. Malko sam previše popila. Šta ću. Volim te.” Trep-trep.

3. Slučajni susret

Mislim se nešto, da može neko da čuje ove moje misli, pomislio bi da ja nešto hejtujem Medinu ženu. Pa mis’im ne spuštam se ja na te grane, uopšte me zapravo ona ni ne zanima, jest da mi je stvarno užasavajuće da žena sebi dopusti onako zapuštenu i masnu kosu i izlazak iz kuće u zarozanoj šatro Adidas trenerci (sedela sam slučajno pre neki dan u kafiću preko puta njihove zgrade na kafi) i jedno brat bratu 10 kila viška, al’ nije moje da sudim. Jedini razlog zašto se bavim dotičnom, jeste Meda. Neće bre žena da ga pusti. Zato ću upriličiti neki slučajan susret. Da Medi baš onako bude neprijatno. I da ona baš zna zbog čega je njemu neprijatno. Mis’im, jest’ da je domaćica, al’ kaže Meda studirala je onomad, pre nego što je zatrudnela.

Spika za Medu: “Sasvim sam se slučajno tu našla. Oprosti, sledeći put mi prosledi rutu kretanja”. Glumim ljutnju. Medi krivo. Kaže:” Izdrži još malo”. Trep-trep

4. Uhvati muškarca na bebu

E, pa ako se “izdrži još malo” otegne u nedogled, i ja izgubim strpljenje, ne ostaje mi ništa drugo, do stare dobre taktike “uhvati muškarca na bebu”. Znam da je trulo, al’ tu nema greške. Mis’im, nema tu više jesam – nisam. Jesi, jesi, i jest’ da ja nisam popila pilulu onda kad sam rekla da jesam, al’ i ti si rek’ o da ćeš da kažeš ženi koju ne voliš da je ne voliš i da sad voliš mene. Na kraju krajeva, ništa nije tol’ko tragično. Njena i moja deca mogu i da se igraju vikendom zajedno, pa nisam ja neka zla maćeha iz bajke o Snežani.

Spika za Medu: “Ni na jednom kontraceptivnom sredstu ne piše da je sto posto sigurno.“ Prećutaću da si to, dragi Medo, trebao da naučiš još u srednjoj školi. Trep-trep.

Što bi rek’o Džej “Ja glasam za ljubav, reskiram zbog nje…”. A kad ja postanem Medina gospođa, onda sam stvarno, što bi reko moj drug Đole, prešurila život.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Haha, danas sam diplomirala na Megatrendu, a muz mi je saopstio da se razvodi pre nedelju dana, tako da sam po ovim kriterijumima kompletan luzer…
    P.S. I dalje ne verujem u “institut” brakolomki 😉

    • Uvek moze da se stvori prilika da poverujes u nesto sto nisi do sada verovala.Znas Sve sto Bog sastavi covek moze da rastavi.

  2. šta se dešava ako pre ovog plana tebi stigne sms sa njegovog broja “a ko si ti?”

Moodiranje newsletter

nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

Dopašće vam se još:

7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

Bonžur bičizzz: A ko će nas “normalne” da zaštiti?

Da nas posmatra neko sa strane, tačno bi pomislio da je Srbija raj za "ugrožene vrste" i "manjine". Ajde čik [...]

Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

(Ne)Zaboravljene boemske legende

Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]
MOODIRANJE

© 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ