fbpx
Monday, December 5, 2022

NAJČITANIJE

MagazinStajlišSkidanje celulita i limfna drenaža - za napokon vitke noge

Skidanje celulita i limfna drenaža – za napokon vitke noge

Celulit, glavni krivac za gubitak samopouzdanja kod žena širom sveta. Više od 85% žena danas ima celulit i on predstavlja kompleksan estetsko-kozmetički problem koji se javlja kako kod gojaznih tako i kod mršavih žena bez obzira na godine.

Ne postoji dama koja nakon puberteta nije vodila bitku sa celulitom. U letnjem periodu milioni žena potroše veću količinu novca kako bi postigle savršen izgled. Razlog za ovo je tekstura kože i njena prekrivenost celulitom. Ona je poput pomorandžine kore, neujednačena tonom i nimalo lepa za oko.

Uzroci nastanka celulita

Kako bi postigli što bolje rezultate moramo prvo da znamo kako celulit nastaje. On se nalazi u najudaljenijem sloju kože. Mali džepovi koji izazivaju neravnine na koži puni su masti i vode. Razlozi za njegovo nastajenje mogu biti razni. Naglo mršavljenje, naglo gojenje, nepravilna ishrana, pušenje, stres… Najčešće nastaje zbog fizičke neaktivnosti i užurbanog života koji svi mi živimo. Veliki utcaj ima i sama genetika.

Sve to zajedno dovodi do nakupljanja “lošeg materijala” u našem organizmu. Kako nije došlo do eliminacije i izbacivanja iz organizma, te loše materije se talože i stvaraju celulit.

Kakva je uloga limfnog sistema u stvaranju celulita?

Limfni sistem u našem telu omogućava odvod tečnosti i otpadnih materija. Na ovaj način limfni sistem našem telu pomaže da se bori protiv patogena i održava naš imunološki sistem. Kada dođe do zastoja u oticanju limfe dolazi do niza poremećaja.

Jedan od njih je i stvaranje celulita.

Ono što je bitno da kod više od 50% dama uzročnik zastoja limfe jeste nedovoljna fizička aktivnost i nepravilna ishrana. Zastoj metabolizma i otežano varenje samo doprinose bržem razvoju celulita i sve više usporavaju cirkulaciju limfe na ćelijskom nivou.

Celulit je razlog zašto nam koža postaje neravna i siva. Primetićete da mesta pod celulitom imaju sasvim drugu boju i teksturu. Razlog leži u neprokrvljenosti tog dela tela.

Kada limfni sistem ne funkcioniše kako treba dolazi do zastoja. Putem limfnih čvorova (u našem organižmu više od 600) ćelije dobijaju hranu, i na isti način vrši se izbacivanje toksina iz organizma. Limfni sistem je taj koji ćelije hrani i čisti.

Ako ćelije ne dobijaju dovoljno hrane onda kreće taloženje toksičnih materija. I odmah nakon ovoga dolazi do pojave celulita.

Celulit koji je vidljiv na našem telu i koži jeste zapravo sav otpadni materijal koji nije izbačen iz našeg tela. Ovo je jedan od osnovnih pokazatelja nedovoljno dobrog rada metabolizma i cirkulacije.

Skidanje celulita i limfna drenaža

Sada je pravo vreme da se krene sa tretmanima. Pripreme za leto su odavno u toku. Međutim, skidanje celulita i limfna drenaža ne samo da će doprineti vašem samopouzdanju već će i poboljšati vaš imunološki sistem.

Kada dođete na ovakav tretman morate biti svesni da ponovo obnavljate vašu strukturu kože, poboljšavate cirkulaciju i eliminišete sve toksine iz organizma. Ovo su sve prednosti limfne drenaže.

Limfna drenaža radi po principu eliminacije toksina i ponovnog uspostavljanja pravilne cirkulacije. Na ovaj način vaše ćelije dobijaju hranljive materije i dolazi do njihove regeneracije. Regeneracija ćelija dovodi do potpunog obnavljanja kože i njene strukture.

Koža deluje mlađe, svežije i naravno bez neravnina. Sav otpadni materijal koji se nakupljao u vidu celulita će nestati, a vaša koža će poprimiti opet zdrav izgled i boju.

Prednosti limfne drenaže su:

– eliminisanje toksina iz organizma
– uspostavljena pravilna cirkulacija na ćelijskom nivou
– otklanjanje otoka
– ubrzavanje metabolizma
– prevencija pojave i redukcije celulita
– podizanju imuniteta
– bolji rad digestivnog trakta
– oblikuje celokupno vaše telo
– usporava starenje kože
– poboljšava strukturu kože

Prednosti koje nudi limfna drenaža je više od samog uklanjanja celulita. Blagodati ove metode su zapravo regeneracija celokupnog vašeg organizma i imuno sistema. Zbog svih prednosti koje nudi limfna drenaža ili presoterapija damama je ovo omiljeni vid tretmana u borbi protiv celulita.

Najbolji efekat u eliminaciji celulita se postiže kombinacijiom anticelulit AWT tretmana sa limfnom drenažom. AWT ACOUSTIC WAVE THERAPY jedan od najpopularnijih anticelulit tretmana u svetu, odlikovan i međunarodnim priznanjem za izuzetno efikasne rezultate u smanjenju celulita i zatezanju kože.

Skinfinity Aesthetic centar vam stoji na raspolaganju u borbi protiv celulita i natečene kože, i biće vam saveznik dok ne postignete rezultat.

Autor: Milica Lukić, magistar poljoprivrede

IzvorPromo

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img