fbpx
Naslovna » Reflektor » Spektakl koji se ne propušta: BUKA! SADA!

Spektakl koji se ne propušta: BUKA! SADA!

BUKA! SADA! je prvi u nizu događaja organizacije Beogradska Ultimativna Kulturna Akcija kojom dižu glas protiv “kulturnog jednoumlja u koje nas mediji prisilno uvlače sistematski već skoro tri decenije”.

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

U pitanju je žurka koja će biti održana 14. aprila, u zgradi bivšeg “Kluza” (Masarikova 5) u potkrovlju. Ono zbog čega nam je ovaj događaj privukao pažnju su kultna imena domaće rok i alternativne scene koja će se oprobati u ulozi di-džeja.

Za gramofonima BUKE! smenjivaće se: Cane (Partibrejkers, Škrtice), DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam),Vikler (Bad Copy), Vuča (Darkwood Dub. Minilinija), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver Mektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus. 

BUKA! SADA! Prvi tiraž karata rasprodat!

Čim je najavljen, ovaj događaj je izazvao veliko interesovanje, te je prva tura karata uveliko rasprodata. Čak i nastupajući muzičari se raduju ovom događaju, a evo i šta su rekli:

Gile (Električni orgazam): Mislim da je BUKA! SADA! odličan događaj na kojoj će muzičari moći da se predstave publici u drugačijem svetlu nego obično. To će biti prilika da publika zaviri u ukus svakog od nas ponaosob, i da vidi koja je to muzika koja nas inspiriše i kreativno pokreće. Ujedno mislim da će to biti i odlična zabava za sve, i za nas koji ćemo puštati muziku i za publiku koja bude došla.

Vasil Hadžimanov: Dopada mi se ideja da muzičari preuzmu ulogu DJ-a, a posebno mi se dopada što ću zajedno sa Vukašinom podeliti scenu na ovaj način. Smislili smo da ipak i odsviramo po koji ton uz muziku koju puštamo. Izbor će biti raznovrstan ali uglavnom baziran na muzici afrikanaca i afroamerikanaca. Muzici sa dosta ritma uz koju ce moći da se đuska ali i na druge načine uživa.

Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša): Mislim dobro, puštam muziku koju najviše volim, koja je u okvirima rokenrola, a veoma raznovrsna. Opisao sam koncept događaja osobi sa kojom sam bio u trenutku kad sam dobio poziv da učestvujem, i ona je bila u fazonu: “E, to je žurka na koju bih sigurno došla!”, a njeno mišljenje zaista cenim.

“U višegodišnjem naletu kulturne dekadencije, urbana kultura u Beogradu i Srbiji trpi ozbiljne posledice zanemarivanja određenih gradskih vrednosti”, tvrde organizatori i poručuju:

BUKA! SADA! je nastala upravo sa ciljem da promoviše te vrednosti i muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona.

BUKA! SADA! je svojevrsno putovanje upravo kroz esenciju rokenrola i svega što on predstavlja, kao i različitih muzičkih uticaja koji su formirali sve ove izvođače.

BUKA! SADA! je okupila lideri kultnih sastava koji će se svojim muzičkim izborom, u ulozi disk džokeja (na dve bine), predstaviti publici.

Regularna cena ulaznice 1.200 RSD do nedelje 8.aprila

Od ponedeljka 9.aprila 1.500 RSD

Cena ulaznice na vratima 1.800 RSD

Karte možete kupiti preko Event tima.

 

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

  Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ