fbpx
Naslovna » Magazin » Duh i telo » Šta radiš na Božić, takva će ti biti cela godina

Šta radiš na Božić, takva će ti biti cela godina

Srbi odvajkada veruju u ovo, te se trude da tokom božićnog dana budu sa svojom porodicom, uz ručak i u miru, da bi im cela godina protekla tako.

Dopunjeno: 07. 01. 2019.

Mi duboko verujemo da je pored odnosa prema bližnjima i okolini, veoma bitno kako se čovek ophodi prema sebi, te ako i ti veruješ da će ti godina biti kakav je današnji dan, odvoj malo  vremena za sebe.

Obuci se lepo

Ne samo zato što je praznik i što treba da ispadneš lepo na slikama, već zarad sopstvenog osećaja zadovoljstva. Obuci čistu, ispeglanu garderobu, ne mora da bude nova – bitno je da pokažeš poštovanje prema sebi.

Osmehuj se i budi ljubazan

Svima je teško i svako od nas ima neke svoje probleme, ali to nije razlog da te oni slome i da se ponašaš kao baksuz, naročito ne danas. Budi zahvalan što nisi u nekoj velikoj nevolji i na ulici i veruj sebi da će sve biti u redu. Pokloni osmeh svakom koga sretneš.

Oprosti, ne samo jer je Božić

Gorčina i jed nikome dobra nisu doneli. Ako u sebi nosiš ljutnju, ona je samo još jedan od tereta koje nosiš svakodnevno. Otpusti, oprosti. Ne zato što su tti ljudi zaslužili oprištaj, niti što treba da zaboraviš, već da bi tvoja duša bila čista i otvorena za lepe osećaje.

Umereno za stolom

Zahvali se na današnjoj trpezi, što Bogu, što domaćici i naposletku sebi, što si baš tu u ovom trenutku. Pokreni neku lepu, neuobičajenu temu, ako su za stolom stariji, prisetite se neke anegdote. Ne jedi kao da sutra ne postoji, jer nema te hrane koja može da popuni unutrašnju prazninu – a danas si tu ne da bi nahranio stomak, nego srce. Ako pretekne hrane, spakuj je i iznesi napolje – neko nije srećnik da sedi za punim stolom.

Čitaj

Otvori knjigu koja dugo čeka na svoj red i čitaj, makar pasus ili dva. Ako se tempo redovnog čitanja nastavi tokom cele godine, već sledećeg Božića tvoja duša će biti još bogatija i ispunjenija.

Pokloni

Bez obzira koliko imaš, pokloni! Pokloni svoje vreme nekom ko je usamljen, svoje znanje, stvari koje ne nosiš, knjige koje ne čitaš, šta god da imaš pokloni i ne traži ništa zauzvrat od te osobe, jer u tome je čar darivanja.

Srećan Božić, Hristos se rodi!

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ