fbpx
Thursday, March 4, 2021

DUH I TELO

Koliko često proveravate svoj vid i znate li koje su sve najčešće bolesti oka?

Vid je jedna od onih stravi koje uzimamo zdravo za gotovo, ali ujedno i jedan od onih tipičnih zdravstvenih problema koji ako se ne leče na vreme dovode do nepovratnog pogoršanja stanja.

Da li sve ima rok trajanja i treba li odnose zapakovati u streč folije kao hranu i čuvati – ili ne?

Dakle, čak i ako nikoga nemate u blizini, nemate bliskih prijatelja, možete imati istinsku vezu sa blagajnicom u supermarketu. Stanite, uspostavite kontakt očima i pitajte ih kakav je bio njihov dan.

Uvođenje ovih laganih jutarnjih rutina garantuje buđenje bez stresa i straha

"Jedan od najgorih osećaja na svetu je buđenje propraćeno napadom straha. Kao da mi se čitav svet sručio na glavu, pa ne znam da li da pre razmišljam o problemima, obavezama koje me čekaju ili da se prepustim strahu od neizvesne budućnosti." Siniša N.

Kako pobediti strah od nepoznatog i neizvesne budućnosti

Trenutno svi mi živimo u okolnostima za koje nas niko nije pripremio niti upozorio. Ne možemo da planiramo svoju budućnost za naredne dane, mesece, a kamoli za godinu dana. Šta više, nemamo blagu predstavu kako će "normalan život" izgledati kad se ovo završi i da li će uopšte biti normalan.

Ne treba ti dijagnoza da bi bio đubre od čoveka

Svako od nas je to prošao ili zna nekog. Depresija, anksioznost, granični i bipolarni poremećaj, neuroze - umesto empatije i podrške nailaze na osude, ismevanja, potcenjivanja.

Zašto se plašite intime i odakle osećaj samoće?

Samoća je težak problem koji vodi u brojne probleme kao što su anksioznost, depresija, pa i bes, letargija, bezvoljnost. Ovo konačno osobu može da dovede do ruba funkcionalnosti, ugrozi međuljudske odnose, dovede do razvoda, raskida, burnih reakcija, impulsivnih reakcija čak.

Šta zapravo dele sobna vrata ili kako da ne budeš sam u društvu

Odavno je poznato da samoća ne znači biti sam i usamljen kada oko tebe nema drugih ljudi, već je samoća stanje koje postoji nevezano za to da li se nalazimo u društvu ili ne.

moo na mrežama:

5,143FansLike
0FollowersFollow
762FollowersFollow

Ovde nećete naći crnu hroniku, horoskop i treš, jer smatramo da naši čitaoci nisu ovce koje treba navlačiti jeftinim naslovima. Ono što radimo već devet godina je zdrav i pragmatičan pristup životu uz negovanje pravih vrednosti kao što su duhovnost, edukacija, preduzetništvo, emocionalna inteligencija i zdrav patriotizam. U zdravlje!

Hadži Sonja Martić,

urednik portala Moodiranje

Najčitanije: