fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » Zašto nije dovoljno da si frajer: Devojkama je bitan tretman!

Zašto nije dovoljno da si frajer: Devojkama je bitan tretman!

Što više posmatram svet oko nas sve mi se više čini da smo jako, jako sami. Po klubovima i kafićima sede reke grupa mladića i grupe devojaka, i svi se drže jedni drugih.

Dopunjeno: 19. 11. 2022.

Paradoksalno, tolike investicije u izgled, doterivanje, šminke i frizure se bace kako bi se u nekom momentu frajeri i lokalne ribe islikali, a onda svoju vrednost utvrđivali ignorisanjem jedni drugih.

Ipak, dragi moji, dame biraju na kraju dana, a zašto nije dovoljno da si frajer, probaćemo da objasnimo u par koraka.

Hemija je iz pakla izašla

Svako ko je ikad bio u nekakvoj vezi ili video neki par, zna da izgled apsolutno nije sve. Koliko puta vidimo one parove za koje nam je prva pomisao Bože-šta-li-vidi-u-njemu/njoj?
To je po uvreženom mišljenju vezano za našu stereotipizaciju toga ko sa kim “ide“, ali i sa tim da se pretpostavlja da iza takvog odnosa mogu biti ili materijalni ili pozicioni, politički, patološki ili neki slični motivi. A nekad je odgovor vrlo jednostavan. Hemija. Pukne te ili ne. Tad nije bitno dal si frajer sa stomačinom, niži, tunjav, mršav, prepucan, ćelav, bradat ili kakav god. Neka sila te povuče i to je to. Doduše, budimo iskreni, nekad ta hemija proradi u glavama mladih naivnih žena koje ne vide samo spoljašnjost, već gledaju i ono što bi svakodnevica sa tobom, naš momče, donela. Tako da, džaba i hemija ako si džiber, piši propalo, pa sve i da ti je cilj samo da se omrsiš.

Pozicije i uticaji

Ne kaže se džaba da se slično sličnom raduje, tako da veliki broj veza i romansi kreće upravo na bazi nečeg zajedičkog kao što su škola, studije, hobiji, posao. I to je OK. Možda tvoja draga neće pasti na tebe na keca ili te neće isprva ni primetiti, ali posle izvesnog vremena, čuće i spoznati kako razmišljaš, razumeti da li se slažete ili ne i početi da vidi oreol oko tvoje glave. Na dobro se ovek lako navikne, a deljenje zajedničkog vremena i uzajamno razumevanje odličan je put ka dugoročnoj vezi. Problem nastaje onda kada jedna osoba u drugoj vidi neku kartu ka nečemu. Ti, frajeru moj, vidiš hot piece of ass i tvoj primalni nagon se aktivira pre na bazi toga. Naša dama će videti možda tvoju solventnost, genetski potencijal i prste (prim.aut) i gledati signale muškosti i njihovu manifestaciju u društvu i u osami. No, koren svega je prijateljstvo, kompatibilnost, kao i idelan poza za postizanje zadovoljstva… ili dve.

Ljubav je kao bašta

Kako da je osvojiš? Još nisam čula drugaricu koja priča o svom novom frajeru i kaže: “Kako su mu top bicepsi”. Ono što će pak svaka srećna žena reći je da je sluša, vodi računa o njenim potrebama, zna šta voli, ume da je iznenadi i obraduje.

Evo jedne neobične paralele. Imate staklenu baštu ili plastenike i ukoliko želite produktivan prinos i kvalitet proizvoda koje gajite, preko nje ćete staviti folije za plastenike. Zašto?

Najznačajnije funkcionalne osobine koje treba da poseduju ovi pomoćnici su bukvalno identični onima koje treba da poseduje vaš odnos. Elastičnost i dobra otpornost na cepanje, istezanje i bušenje (da ne govorimo o prenesenom značenju).

Tu su i transparentnost koja je esencijalan i integralan segment zdravog i otvorenog međuljudskog, bilo prijateljskog, bilo romantičnog odnosa. I konačno, dugovečnost, što je, hteli to sebi priznati ili ne, ono ka čemu svako od nas ultimativno teži, priželjkuje i što nam i prirodno treba-prihvatanje i uvažavanje koje traje.

Specijalan tretman i iznenađenja

Ako niste fan ove paralele, da pokušamo ovako. Ljubav je kao svečani čin. Od milijardi ljudi, vi ste se sreli i baš vi ste ti koji želite da provedete život, tu tada i u baš tom trenutku zajedno. Postavite čitavu tu konstrukciju kao da postavljate sto. Nađite neku neuništivu mušemu. Izaberite najfinije što imate u kući, a u ovom kontestu recimo da je kuća vaša ličnost, karakter. Ne budite bezmudići, nije bitno da šljašti, bitno je da je to to što jeste, što je stvarno. I otvorite se. Pamtite, pitajte, slušajte. Ne gnjavite, ne mislite previše, ne prekuvavajte odnos gušenjem, samo normalno, uviđajno, obzirno biće dovoljno. Ne morate aktivno misliti na nekog. Ali ako naletite na nešto što znate da bi nekog obradovalo, potrudite se. Bila to sličica nečeg lepog, ili karte za neki događaj. Toliko je toga, da kažemo jela koja moete poslužiti, samo malo inventivnosti treba. Ovo da kažemo da se odnosi na kuhinju, kao i na spavaću sobu, a moglo bi se svesti na-ne uzimajte sve zdravo za gotovo. I uživajte. Uzajamno.

Ne lažite

Pobogu, zašto varate? Zašto od 100 tipova na tinderu, 80 ima devojku? Pre svega, svesni li ste da mnoge devojke prate sve, ili imaju drugarice. Sprovodili smo istraživanje i rezultati su poražavajući. Da kažemo samo par reči na tu temu: ne pravite se da ste nešto što niste, pa šta god tražili. Gospode! Da možemo neke od vas direktno da kontaktiramo i damo vam konsalting o dejting profilima rado bismo! Ali suština nije ovaj put u tome koliko toga ne vidimo o sebi, već koliko toga činimo, a bre nije OK i tačka. Gradite porodicu i život s nekim i nemate herca da priznate toj osobi i sebi da niste srećni, nego cedite vreme i resurse, na neki način orobljujući i tu drugu osobu šanse za istinskom srećom. Pa, koliko je to sebično? Nekada s možda i desi da neki odnos mora da zgasne i da, nije sve uvek crno belo. Ali ovde mislim na intenciju, odnosno namerno činjenje stvari koje bi drugu osobu povređivale. Jer jedno je pogrešiti, a drugo grešiti bez savesti, i misliti da na to imaš pravo.
Hajde malo da se poradi na kvalitetu. Ima dosta primera da to može. Ne dozvolite da vas masa vče. Povucite masu.

Budi frajer. Ali pravi.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ