fbpx

Ako se vaše dete ikada nađe u opasnosti – postoji način da to saznate iste sekunde!

Gotovo da nema roditelja koji barem jednom nije osetio strah za bezbednost svog deteta. Kašnjenje od sat ili dva nakon dogovorenog dolaska kući dovoljno je i najstaloženijem roditelju da se zabrine.

Da li se nešto loše desilo? Tada kreće pozivanje detetovih drugova, a kada ni oni nemaju informaciju, počinje panika. Da li odmah alarmirati policiju ili pričekati još malo? Šta ako je u nekoj opasnosti?

U (srećom) najvećem broju slučajeva ispostavi se da se detetu naprosto isključio mobilni telefon (nije čulo zvono), a ono je “izgubilo pojam o vremenu” družeći se s vršnjacima. Imamo i brojne slučajeve nestašne dece koja su odlučila da “nestanu na neko vreme” zbog ljubavnih ili problema u školi. Sve su to veće ili manje drame koje se završe uz suze, prekore i sreću što je sve u redu.

Ali, šta ako vaše dete zaista dopadne u neku opasnost? Kako da za to obavesti vas, roditelje, ili policiju, ako ne zna gde se nalazi ili nije u mogućnosti da razgovara/piše poruke?

Sve su ovo pitanja koja su dugo razmatrali članovi udruženja “Drug nije meta”, razmišljajući na koji način, u kritičnim trenucima, deca mogu alarmirati roditelje (i nadležne službe) da su u opasnosti.

S obzirom da nam razvoj tehnologije pruža pa skoro neograničene mogućnosti, mobilna aplikacija se ispostavila kao najpouzdaniji i najlakši način.

Aplikacija “Čuvam te” za miran san roditelja

Aplikacija je razvijena u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, a karakteriše je izuzetno jednostavan izgled, apsolutno prilagođen detetu i vrlo lak način korišćenja.

  • najpre je potrebno instalirati aplikaciju. Potpuno je besplatna, a može se preuzeti ovde za android i iOS korisnike.
  • sledeći korak je unošenje odabranih kontakata kojima će stići poruka “Treba mi tvoja pomoć. Ovo je moja lokacija” s lokacijom.
  • aplikacija sadrži i widget koji korisnik može postaviti na homescreen i aktivirati pritiskom kada je potrebno.

Aplikacija ,,Čuvam te" – jednim klikom zatraži pomoć i pošalji lokaciju

?????? Ovu aplikaciju svako treba da ima u svom telefonu!???Udruženje ,,Drug nije meta“ u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija lansiralo je aplikaciju ,,Čuvam te“ namenjenu zaštiti dece i brzoj reakciji roditelja i drugih osoba od poverenja u situacijama kada je detetu potrebna pomoć. ❣️➡️Aplikacija omogućuje da dete kroz samo jedan klik roditeljima i/ili drugim odabranim osobama kojima veruje pošalje SMS da mu je potrebna pomoć sa tačnom lokacijom na kojoj se nalazi (putem servisa Google maps).❣️➡️➡️➡️Ukoliko koristite iOS, aplikaciju preuzmite putem ovog linka : https://apple.co/2Kb8gwx❣️➡️➡️➡️Ukoliko koristite android, aplikaciju preuzmite na ovom linku: http://bit.ly/31rypN2

Gepostet von Drug nije meta am Dienstag, 11. Juni 2019

Brza reakcija u kritičnim situacijama

Ideja je da se na ovaj način uštedi dragoceno vreme u kritičnim situacijama, jer bi za sve radnje koje aplikacija “Čuvam te“ izvršava kroz samo jedan klik drugi dostupni servisi zahtevali mnogo više vremena. Takođe, s obzirom da se kroz aplikaciju šalje tačna lokacija, štedi se vreme koje je potrebno za objašanjavanje u slučajevima kad dete ne zna ime ulice u kojoj se nalazi.

– Savremene tehnologije omogućuju nam konstantnu komunikaciju i verujemo da je prostor koji ostavljaju za zaštitu dece do sada u Srbiji bio nedovoljno iskorišćen. Činjenica da današnje generacije praktično ne ispuštaju mobilni telefon iz ruku bila nam je polazna tačka da zaštitu dece kojom se aktivno bavimo od 2015. godine podignemo na još viši nivo i to upravo poštujući njihove navike i potrebe – kažu iz Udruženja “Drug nije meta“ .

Iz Udruženja “Drug nije meta“ dodaju da je, s obzirom da je bezbednost dece i mladih njihov primarni cilj u oblastima delovanja, aplikacija razvijena upravo zbog ove ciljne grupe, ali da se ona treba naći u mobilnom telefonu svake osobe.

Razvoju aplikacije smo se posvetili s obzirom da su deca i mladi fokus našeg rada, ali može da je koristi bukvalno svako. Ako na primer odrasloj osobi pozli u prevozu i ne može da dođe do kuće sama, aplikacija je tu. Glavna ideja je da čuvamo jedni druge, bez obzira na to gde se nalazimo.

 

Preporuke s weba

Komentari