fbpx
Naslovna » Moda » Dama, zavodnica ili devojčurak: Ova tri modna momenta se tako dobro nose, a ujedno šalju moćnu poruku!

Dama, zavodnica ili devojčurak: Ova tri modna momenta se tako dobro nose, a ujedno šalju moćnu poruku!

Postoje tako neke žene koje bukvalno začaraju prostor svojim prisustvom. One tako dobro nose svoje godine i pojavu bez obzira na sitne nesavršenosti ili koji kilogram gore-dole.

Dopunjeno: 27. 11. 2023.

Kako im to uspeva? Kako su toliko moćne i pune samopouzdanja, a istovremeno deluje da i ne mare puno za to? Odgovor je mnogo jednostavniji nego što pretpostavljaš – one su svesne ko su i šta su i ne trude se da budu neko drugi, a kamoli da po svaku cenu prate trendove.

Žena – mačka, mangup, devojčica, dama, fatalna zavodnica, (ne)ukroćena goropad, kraljica drame, pa i sapunice, ne mari puno o tome da li se uklapa u trendove i da li je po ukusu, jer ona sama za sebe određuje šta je trend i ona po svom ukusu kroji sebi život.

Zato smo rešili da “ukrstimo” odlike fatalne žene sa zauvek modernim modnim momentima.

Dama – ona ne odustaje od svojih manira čak i kad odustane od svega

U svakom trenutku u njenoj tašnici se nalazi crveni ruž, tamne naočare i neki od evergreen parfema. Sa jednakom elegancijom rešava svakodnevne obaveze i veseli se u kafani posle zahtevnog dana. Nikada nema dilemu šta obući, jer u njenom ormaru kao “zapeta puška” čekaju mala crna haljinica, kvalitetne mikrofiber čarape, a umesto gomile bižuterije i kopija uvek bira kvalitetne, a efektne naočare, tašnu i nakit. Ona uvek stavlja suštinu pre forme, diplomatiju pre drame i belu kafu s kroasanom pre svih obaveza.

Zavodnica – za svoje samopouzdanje sama je zaslužna

U moru žena prepoznaćete je po sigurnom koraku, zadovoljnom izrazu lica i zanosnim pokretima koji ni u jednom trenutku nisu provokativni. Čak i kada ide na zahtevan poslovni sastanak, na njoj su svileni veš, samostojeće čarape, kvalitetna maskara i mali, ali efektan komad nakita.

Ne trudi se da bude privlačna, ne potencira svoje ljubavne uspehe jer je odavno zavela najvažniju osobu na svetu – samu sebe. Iz tog razloga ne odustaje od samo svojih rituala kao što su kupanje uz šampanjac, gledanje crno-belih romantičnih filmova nedeljom i spavanje u svilenom negližeu.

Devojčurak nikada ne prestaje da se igra

Hladan i sumoran dan? Ne mari! Ona će obući purpurni mantil ili bundu, čarape s printom, i staviti na sebe upadljive i svetlucave detalje, pustiti neki latino mix i bez pardona poručiti sladoled iako je kraj decembra, jer pravila su tu da bi se kršila, je li.

Redovno uveseljava prijatelje i kolege, a nervira partnera. Ima neverovatan talenat da iskomplikuje najjednostavniju moguću situaciju, dok je naporedo s tim sposobna da se suoči s teškim problemima i zadacima.

Sve smo mi “od svega pomalo”

Kao što rekosmo, najvažnije je sa samopouzdanjem nositi sebe, a da li si dama, zavodnica ili klinka, zavisi od tvog temperamenta i raspoloženja u datom vremenu. Ako pogledamo kultne likove iz filmskih ostvarenja ili popularne žene koje plene svojom pojavom, sve su one nešto od toga ili kombinacija više stilova (eklatantni primer Odri Hepbern koja je ujedno bila sinonim za damu par ekselans i devojčurka istovrmeno).

Ipak, sledeći modni momenti su večni, uvek aktuelni i podrazumevaju se ma koliko godina da imaš:

 • parfem koji je ujedno tvoj lični pečat; u tvom asortimanu obavezno mora da bude jedan koji ima status “kultni”;
 • ruž ili sjaj koji se savršeno slaže s tvojom nijansom kože lica;
 • naočare za Sunce, vanremenski model (mačkaste ili “rejbanke”); ne pomišljaj na kopiju, bolje i “no name” neko fejk;
 • kvalitetne čarape, ali za koje se vidi da su baš kvalitetne. Predlažemo Kast online prodavnicu, jer je u pitanju domaći proizvođač sa više nego povoljnim cenama;
 • moderne cipele;
 • tašnu koja nije u prvom planu. Jasno ti je zašto to kažemo – ako je pored svega tašna najlepše i najvrednije što imaš na sebi, onda bolje da ne izlaziš kuće dok ne poradiš na samopouzdanju.

Ne zaboravi da se trendovi menjaju svake godine, a da je stil ono što ostaje i što te izdvaja od drugih.

 

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

  Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

  Kocka, rakija i lake ženske: Zbog ovih stvari Srbi i dalje zovu dnevne novine da se odreknu posrnulog člana porodice!

  U ne baš tako davnoj prošlosti, kada su čast i ugled imali značaj, najgore što je moglo zadesiti neku časnu [...]

  Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

  Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ