fbpx
Sunday, September 25, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahReflektorGde je danas Sarma iz Bad vegan i kako je podnela seriju...

Gde je danas Sarma iz Bad vegan i kako je podnela seriju o svom životu

Nakon serije Bad vegan mišljenja su podeljena - ili razumemo Sarmu i žao nam je zbog nevolja u koje je upala... ili smatramo da je sama odgovorna za sve što joj se desilo.

Netflixova serija Bad vegan prati Sarmu Melngailis, vlasnicu popularnog njujorškog restorana Pure Food and Wine koja na vrhuncu uspeha preko tvitera upoznaje misterioznog tipa po imenu Antoni.

Obećava joj ne samo finansijsku pomoć (oko otkupa udela restorana) već i život u drugoj dimenziji, u svetu večnosti, gde će imati status kraljice. Šta više, u tu dimenziju besmrtnosti povešće i njenog vremešnog psa Leona.

Prosečnoj curi verovatno bi se upalile sve lampice istovremeno, međutim, iz razloga koje još niko nije do kraja ukapirao, Sarma mu ukazuje svoje poverenje i sve što uz to ide.

Tokom njihove bizarne veze, a zatim i braka, Antoni stavlja Sarmu u razne čudne situacije, traži od nje usluge – mahom finansijske, obrazlažući da je sve to test i da ona mora da se dokaže ukoliko želi da uđe u njegov mistični svet. Bilo je tu još krajnje bizarnih momenata, ali, našoj (anti)junakinji ništa od toga nije bilo dovoljno alarmantno.

Sve je rezultiralo time, da je umesto novca da otkupi udeo u restoranu, Sarma njemu u navratima dala preko milion dolara i tako proćerdala novac za plate radnicima i porez; a umesto obećanog sveta, našli su se u bekstvu u kom su proveli 10 meseci, sve dok ih policija nije pronašla.

Bad vegan: da nije istina, bilo bi smešno

“Pali” su tako što je policija pratila njihova kartična plaćanja i locirala ih kad je Antoni poručio picu. Nije se ni ohladila, policajci su bili pred njihovim vratima. Svetski portali bili su preplavljeni naslovima o veganki koja je “pala” jer je jela picu.

Usledio je pritvor za oboje, suđenje, pa zatvor u kom je Sarma provela nekoliko meseci i izašla 2017.

Sve je nestalo—restoran, brend, moj dom, moj posao, moji zaposleni, moje mušterije, čak i sve moje stvari: odeća, papiri, fajlovi, fotografije, sve. Takođe, moj integritet. I što je za mene najstrašnije: moja nezavisnost.

Nije puno poznato šta u periodu dok nije počelo snimanje dokumentarne serije, uglavnom, po njenim rečima, na to je pristala da bi od honorara platila dugove, na prvom mestu plate radnicima koji su i dalje ogorčeni na nju.

Šta danas radi Bad vegan Sarma?

U principu, ništa posebno. Na svom sajtu iznosi svoje viđenje cele priče, kao i nedoslednosti u dokumentarcu Bad vegan. Kako kaže, provodi vreme čitajući knjige, uživajući sa svojim psom, a kad bi se ukazala prilika, ponovo bi otvorila istoimeni restoran, na istom mestu.

A šta misli o dokumentarcu Bad vegan?

Kako je napisala na svom blogu, nije zapravo htela da se uda za Entonija, nije znala koliko novca ima – i šta radi s njenim, te nije htela da se da u bekstvo s njima.

“Kraj Bad Vegan je uznemirujuće obmanjujući; nisam u kontaktu sa Entonijem i napravila sam snimke razgovora mnogo ranije, namerno, iz određenog razloga. Za mnogo toga je Bed vegan u pravu, ali je teško da se ne osvrnem na stvari koje nisu tačne ili jednostavno nisu u redu.”

Kako god, Sarma će se izvesno još dugo nositi s posledicama svojih nepromišljenih i nesvesnih odluka, a da li će dobiti još jednu šansu, ostaje nam da vidimo.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img