fbpx

Kako da napravite freddo espresso u tri koraka?

Grci su poznati po ispijanju kafe koja nekada zna da traje i satima. Pre par godina zvezda kafe scene je bio “frappe”. On je prvi put napravljen 1957. godine baš u Solunu.

0

Zakuvava: Jelena Matić, Serbian girl in Greece

Međutim, vremenom stil se promenio. Danas je veoma retko da vidite Grke koji i dalje piju frappe. Oni koju su “u trendu” danas više vole i potenciraju freddo espresso ili freddo cappuccino.

Verujemo da su mnogi od vas već iskoristili leto i zaputili se na neku grčku destinaciju. Ukoliko ste se vratili, ili se tek pakujete, uz popularan freddo espresso sve je mnogo lakše.

Kako da napravite freddo espresso?

  • Prvo je potrebno da napravite dupli espresso (dve kapsule). Obratite pažnju da je espresso jak. Naknadno ćemo dodati led koji će razblažiti jačinu.
  • Nakon toga dodajte šećer i par kockica leda i sve to zajedno promešajte čuvenim mikserom za frappe!
  • Napunite šolju sa ledom, prelijte kafom i ne zaboravite slamčicu!

Ako ste ljubitelj freddo cappuccina, ostao vam je još jedan korak.

Kako bi napravili penu, potrebno vam je hladno sveže mleko (sa malo masti), mikser ili mikser za frappe. U prodavnicama možete naći mikser za penu, ali običan mikser sasvim solidno može da odradi posao. Mleko umutite zajedno sa dve, tri kocke leda dok smesa ne postane gusta. Što je svežije mleko, to će vam pena biti bolja.

Nakon mućenja potrebno je da prelijete penu preko vašeg fredda espressa, i napitak je gotov!

Jedino što je preostalo je da uživate sa vašim prijateljima u ispijanju kafe i uspomenama sa putovanja!

Komentari