fbpx
Naslovna » Moda » Modni detalji za totalnu transformaciju: U 5 koraka do potpuno nove osobe

Modni detalji za totalnu transformaciju: U 5 koraka do potpuno nove osobe

Budimo realni. Svima nam nekad nešto dosadi. Dosadi nam da budemo crni, plavi, da imamo dugu kosu, kratku, da nosimo sakoe ili samo patike ili samo crno ili…

Dopunjeno: 20. 04. 2019.

Modni detalji za totalnu transformaciju stvoreni su ne samo kao izraz stila ili lično ukusa, već realno i stvarno potpuno menjaju naš lični opis.

 

Frizura

Apsolutno ništa ne utiče na nas (osim zdravstvenog stanja i okolnosti i raspoloženja, ali ne govorimo o tome sada) kao frizura. Bilo da volite da priuštite sebi neki keratinski tretman ili da se lepo isfenirate, ovo jeste korak koji će vam pomoći da zauzmete stav. Za muškarce je ovo možda vezano i za bradu (svakom njegovo), a za žene je broj opcija veliki. Ja sam bila smeđa, crvenokosa, i vazda plava (odmalena). Rizikujte. Moja profesorka pevanja Maja mi je uvek lepo govorila – osvežava, a ne goji. Pametno.

Naočare

“Tičer, jeste li to vi?“, pitala su me moja deca pre neki dan kada sam, jer su me nešto pekle oči stavila naočare za vid. Istina jeste da nisam svratila do neke opticarske radnje skoro, pa je moj model možda malo odavno uzet, ali suština je da su reagovali iskreno. Prvo su rekli da sam ista mama, a onda da izgledam 10 godina starije. Nisu prestajali. Tinejdžeri su pitali ko je to došao na zamenu. Kod nas je uvek veselo, to je istina, ali opet, upravo se o ovome radi. Moj model je učinio sve to – da izgledam starije i ozbiljnije. Neki drugi model možda bi učinio suprotno.
Naravno, tu su i naočare za sunce. Mislim da se moji đaci zbune ako me ne vide sa njima u kosi, a moj izbor je definitivno Fly London Srbija kolekcija, jer kada su u pitanju naočare za sunce-jednako je važan kvalitet, zaštita od zraka, pa imajte i to u vidu.

Boja

Boja bilo čega. Ništa mi nije draže nego ako na siv dan uzmem nešto žuto ili crveno i iskontriram. Nekada sam nosila samo crno. Ne znam da li svi, ali prošla sam kroz tu metal fazu i iskreno – ona mi je ostala kao neko omiljeno vreme u životu. Ipak, nosila sam isključivo crno. I opet, ista ona profesorka Maja iz muzičke škole “Josip Slavenski“ u Beogradu je počela da me ubeđuje da nosim ponekad neke boje. Toliko se oduševljavala kad sam obukla bordo majicu, a onda tek kad mi je za rođendan kupila nešto roze, morala sam. Pa roze ide uz belo i mic po mic – moja duga se vratila. Danas mislim da me po jarkim bojama prepoznaju, iako volim jako i sive nijanse, koje su srećom-uvek u modi.

Ako ništa drugo, imate na Ali Expressu fantastične minđuše sa resicama u sto boja, a od kad sam ih nabavila, imaju ih i mnoge drugarice oko mene, evo urednica može da potvrdi. Veoma su efektne i svaku kombinaciju brzo i lako osveže.

Detalji mladih kreatora

Nije da se mora, ali zaista volim da vidim kreativne mlade ljude. Trenutno uživam u novitetima koje nam donose Maštarijum by Duša Abramović, divni i nestvarni Pinna. Wear World Dizajn i uvek naravno Škrabac, kao i Two Bird Dizajn za sve vezano za Beograd. Ljudi oko mene vole i Braća Burazori, a ja sve više čeznem za mnogim mladim i afirmisanim modnim dizajnerima kao što je La Paun, Atamansha Brend, Sestre Proković, Mialetto svila i naravno – Aleksandar Zabunović.
Daleko od toga da sve što možemo videti na modnim pistama treba uzeti kao preporuku, a skorašnji Fashion Week je to pokazao, no ne bih komentarisala konkretno, pogledajte sami, sve će vam se samo kasti.

Poštujem da moda treba da bude hrabra, da bude nekad i konceptualna, ali molim vas samo -nemojmo ikad biti kič. Jednostavno – ne. Neke mode nikad ne polete. Really.

Stav

I sve ovo prethodno džaba ako nemamo svoj stav. Nije stav samo da se isprave leđa i izbace sise (ko ih ima naravno). Stav je unutrašnja sigurnos ti vera u sebe i to da u svakom trenutku znate ko ste, odakle i kako i zašto nešto radite, reagujete i osećate. On ne znači gaženje preko leševa ili unižavanje onih oko vas. Ni po koju cenu. On znači da ste spremni da greške priznate, ali i prigrlite svoje uspehe. On znači da ste spremni da nosite onaj kič iako vam neko kaže ne, ali you own it. Jer zapravo, sve je ovo igra. I u njoj moramo zauzeti određenu ulogu, sa svim njenim odgovornostima i obavezama, dužnostima i posledicama.

A uloga je mnogo. U svakoj od njih, nosili naočare ili ne, imali zelenu ili fluorescentnu kosu, pirsinge ili tattoo, najkič outfit ili vrhunske fashion detalje-moramo biti mi. Neka sve to bude izbor. Ali naš.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  Bonžur bičizzz: A ko će nas “normalne” da zaštiti?

  Da nas posmatra neko sa strane, tačno bi pomislio da je Srbija raj za "ugrožene vrste" i "manjine". Ajde čik [...]

  7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

  Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

  Ono kad si parazit s 30 i nešto: “Keva, daj za kafu!

  Iza ovog bezazlenog naslova krije se mnogo dublji problem nego što deluje. Istina, nismo imali najsjajnije uslove za odrastanje, i [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ