fbpx
Naslovna » Magazin » Kod kuće » Na šta treba da obratite pažnju kada opremate stan

Na šta treba da obratite pažnju kada opremate stan

Bez obzira na kvadraturu vašeg stana, kada je u pitanju njegovo opremanje postoje neke stvari na koje treba da obratite pažnju. Agencija za nekretnine preko koje ste kupili stan nekada vam može preporučiti dizajnera enterijera sa kim se možete konsultovati oko uređenja.  U svakom slučaju, ako niste neko ko se već bavi enterijerom pa vam […]

Dopunjeno: 25. 11. 2023.

Bez obzira na kvadraturu vašeg stana, kada je u pitanju njegovo opremanje postoje neke stvari na koje treba da obratite pažnju. Agencija za nekretnine preko koje ste kupili stan nekada vam može preporučiti dizajnera enterijera sa kim se možete konsultovati oko uređenja. 

U svakom slučaju, ako niste neko ko se već bavi enterijerom pa vam je ova tema već poznata u nastavku pročitajte na šta treba da se fokusirate da biste od svog mesta stanovanja napravili funkcionalan i maksimalno iskorišćen prostor.

Iako je finansijski aspekt nešto što će donekle diktirati mogućnosti uređenja, sledeći saveti mogu biti od pomoći:

Dobar plan na početku

Stavite na papir koji su to delovi stana koje je potrebno skroz da renovirate i u šta vredi uložiti veći iznos novca a šta možete samo osvežiti promenom npr. boje zida ili ubacivanjem nekih sitnijih detalja.

Upotreba višenamenskih elemenata

Ukoliko živite u garsonjeri ili manjem stanu razmotrite koji su to elementi koji se lako mogu uklopiti u enterijer a imaju višestruku namenu i neće vam zauzimati mnogo prostora. Nije neobično da se pogotovo kada je u pitanju kupovina prvog stana ljudi zanesu i kupe mnoge stvari koje posle nikada i ne upotrebe.

Pregrađivanje prostorija

Znamo da nam svima fali jedna dodatna prostorija u stanu ali i ovo može biti lako rešivo. Upotrebom pregradnog zida, paravana ali i ormana i polica možete dobiti dodatni prostor u stanu. Nekada čak i samo promena dizajna određenih elemenata u stanu može učiniti da se stekne utisak kako ste dobili dodatnu prostoriju.

Pouzdani majstori i kupovina po preporuci

Vrlo je verovatno da će vam u procesu opremanja stana zatrebati i pomoć nekog od majstora. Odabir i ugovaranja posla sa majstorima može bizi izazovan proces zato je najbolje da angažujete nekoga za koga već znate da je profesionalac u svom poslu.

Takođe, kada je u pitanju kupovina bele tehnike ili većih komada nameštaja za koje ćete morati da izdvojite više novca, nemojte žaliti da provedete i po nekoliko dana u istraživanju modela koji ćete kupiti jer su to investicije na duži vremenski period.

Fokusirajte se na neutralne tonove i boje

Osim što ove boje daju sofisticiran izgled prostoriji, njihov odabir učiniće da prostor izgleda vizuelno veći. Ukoliko je u pitanju uređenje manjih prostorija to može biti odličan trik koje dizajneri enterijera vrlo često koriste.

Odgovarajuće osvetljenje

Čak iako uredite stan do najsitnijih detalja ukoliko je on mračan to može pokvariti celokupan utisak. Ukoliko možete iskoristite prirodno osvetljenje i dozvolite svetlosti da uđe a takođe obezbedite i dodatnu odgovarajuću rasvetu.

Najvažnije za kraj! Bez pretrpavanja prostora

Koliko god napora da uložite u opremanje svog mesta stanovanja ukoliko ga na kraju pretrpate rizikujete da vaš trud donekle padne u vodu. Pokušajte da se pridržavate nekih od pravila minimalizma i zapitajte se da li vam je neka stvar zaista potrebna ili će samo dodatno napraviti haotičnu atmosferu u domu.

Na kraju, vi ste ti koji treba da budu zadovoljni rezultatom uređenja svog stana jer ćete u njemu provoditi dosta vremena i treba da vam bude prijatno. Neka za vas ovo bude više uzbudljiv a manje stresan period.

 

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  Srpske antologijske face: Ko su zapravo bili Ludi Nasta, Dragička, Radio Mileva…

  Otkrivamo ko su zapravo Ludi Milojko, Radio Mileva, Dragička, Ludi Nasta...

  Ono kad si parazit s 30 i nešto: “Keva, daj za kafu!

  Iza ovog bezazlenog naslova krije se mnogo dublji problem nego što deluje. Istina, nismo imali najsjajnije uslove za odrastanje, i [...]

  Devedesete? Pali, bre!

  S obzirom da sam novinarstvom, i to onim muzičkim, u Srbiji & Beogradu, počeo da se bavim upravo početkom devedesetih, [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ