fbpx
Naslovna » Magazin » Duh i telo » NE govorite ovo svojoj deci samo zato što su vama mame govorile!

NE govorite ovo svojoj deci samo zato što su vama mame govorile!

Profi mama konferencija je jedinstven događaj i iskustvo koji povezuje posetioce sa najboljim stručnjacima u roditeljstvu iz Srbije i Hrvatske.

Dopunjeno: 08. 03. 2024.

Koje su to rečenice i obrasci koje nesvesno govorimo svojoj deci?

„Baš si ružna kad plačeš!“,„Budi dobra, slušaj mamu i tatu!“, „I mi smo tako, pa šta vam fali?“

Da li ste i vi slušali ove rečenice u svom odrastanju? A da li ih možda sada nesvesno ponavljate svojoj deci? O tome kako da menjamo transgeneracijske obrasce i vaspitavamo na drugačiji način odgovoriće konferencija Profi mama, najveća konferencija o roditeljstvu u regionu koja se održava ovog marta u Beogradu.

Povodom Dana žena, 8. marta biće omogućen specijalni popust za sve ulaznice kupljene tog dana.

LINK video / najava konferencije

Profi mama, najveća konferencija o roditeljstvu u regionu Temelji ranog razvoja

Profi mama konferencija je jedinstven događaj i iskustvo koji povezuje posetioce sa najboljim stručnjacima u roditeljstvu iz Srbije i Hrvatske. Vrhunski pedijatri, psiholozi, pedagozi, psihoterapeuti, fizijatri i iskusni roditelji odgovoriće na pitanje – šta je stvarno važno u ranom razvoju deteta, što podrazumeva period do 6. godine.

Konferencija Profi mama održava se drugu godinu za redom u velikoj sali pozorišta Opera&Theatre Madlenianum u Zemunu, u subotu 23. marta 2024. godine

Često se kaže da je nekada jedno dete podizalo celo selo, a danas mnogi roditelji moraju sami da odluče koje će savete slušati i kako će se nositi sa brojnim pitanjima i dilemama koje nosi roditeljstvo. U stresnim trenucima roditelji reaguju ponekad impulsivno, i izgovaraju rečenice koje su nasleđeni i obrasci, a koji uglavnom imaju neadekvatne posledice na decu.

Mi kad detetu kažemo „ružna si kad plačeš“, zapravo mu kažemo nemoj plakati, nemoj pokazivati svoje emocije, to nije poželjno i prihvaćeno. Dete misli da nije sigurno da pokazuje svoju tugu i druge nelagodne emocije, a kad ih ne pokazuje plakanjem, ono ih potiskuje u sebe. I to je obrazac koji dete nosi u svoju odraslu dob.“ u intervjuu na Profi mama profilu rekla je Glorija Peranić, edukatorka roditelja, i dodala da je to razlog zašto imamo odrasle osobe koji ne znaju da se nose sa nelagodnim emocijama.

„Kada osete nekakvu frustraciju, tugu ili ljutnju, oni ili prekomerno jedu, ili piju, viču, burno reaguju. Zato je to toliko opasno, emocija će uvek naći svoj način da se ispolji, jako je važno da detetu pomognemo kako je ono može pokazati na pravi način“, zaključila je Glorija,  koja će na konferenciji Profi mama govoriti opširnije na temu „Od dečijih tantruma do emocionalne inteligencije”.

Konferencija profi mama će kroz predavanja i panel diskusije obrađivati i druge različite teme važne u roditeljstvu i porodici, kao što su:

 • partnerski odnosi,
 • odnos mama i bebe u prvoj godini,
 • motorički razvoj,
 • uloga roditelja u emocionalnom razvoju deteta,
 • komunikacija i granice u vaspitanju,
 • uloga tate u detetovom razvoju i vaspitanju
 • i druge.

Na konferenciji govoriće Irena Orlović, Jovana Budima, dr Danijela Vukićević, Ivana Muškinja, Smiljana Grujić, dr Snežana Tomić i drugi vrsni stručnjaci i iskuskusni roditelji. Kompletan program možete pronaći na sajtu Profi mama konferencije

Kako bi roditelji mogli što lakše da se organizuju i prisustvuju konferenciji zajedno, od ove godine dostupne su i „porodične“ ulaznice, za oba roditelja i dete na galeriji, ispred koje će biti organizovan i kutak za decu u saradnji sa igraonicom Moko&Ša. Pored standardnih i porodičnih ulaznica u prodaji će biti i ulaznice za praćenje live prenosa, kako bi konferencija bila pristupačna i dostupna što većem broju roditelja. Specijalni popust traje 8. marta, i to je poslednja prilika da se ugrabe snižene ulaznice za konferenciju.

Sve informacije možete pronaći na sajtu www.profimama.rs

Zajednica Profi mama je nastala prvenstveno na instagramu i danas tamo okuplja preko 15 i po hiljada mama. Misija Profi mame je da kroz edukativan sadržaj i događaje bude jedinstvena spona između roditelja i stručnjaka koji dele vrednosti. Sve sa ciljem da mame ne lutaju, već uživaju u majčinstvu i savladavaju izazove roditeljstva sa manje brige, a više osmeha.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

  Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.

  7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

  Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]
  Škafiškafnjak

  Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

  Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ