fbpx
Saturday, September 24, 2022

NAJČITANIJE

MagazinLjubavOtvori oči na vreme: Ako primetiš neke od ovih 8 momenata dok...

Otvori oči na vreme: Ako primetiš neke od ovih 8 momenata dok se muvate, veza će vam biti PAKAO!

U najslađoj fazi, muvanja, devojke su sklone da vide samo lepe stvari, da ne kažemo idealizuju, te se nehajno oglušuju o očigledne alarmantne znake.

Ma koliko ta faza bila lepa, ipak treba dobro držati otvorene oči. Jer, bolje je na vreme videti s čim imaš posla, nego se posle kajati zbog pogrešnog izbora, zar ne? Teri Kol (Terri Cole) je kroz svoju višedecenijsku praksu terapeuta locirala 8 neopozivih signala koji treba da budu alarm za bežaniju.

Na prvom mestu ona ističe insistiranje na prebrzoj intimizaciji – ne iz nekih lažnih moralnih pobuda, već što prerani seks ume da zakomplikuje fazu upoznavanja. Njen savet je da treba da prođem barem 4 sastanaka pre nego što se odlučiš na seks (osim naravno, ako ti seks nije jedini cilj, onda samo napred). Ukoliko on ipak insistira na seksu protiv tvoje volje – ostavimo seks kao takav po strani – jasno ti je da će te sutra u vezi takođe pritiskati na neke odluke i poteze koje ne želiš.

Ne ume da održi reč – ne kaže se za badava “reči, a ne dela”. Usaglašene reči i dela očigledan su pokazatelj dobrog karaktera. Budi oprezna ako primetiš raznorazna obećanja, “kule i gradove”, koji su u realizaciji slabašni, ili čak ništavni. Ako kaže “čujemo se u petak, pa da izađemo negde”, a zatim se javi u ponedeljak i pita kako si provela vikend… znaš šta ti je činiti.

Igra “toplo-hladno igrice” – ovo se naročito odnosi na komunikaciju. U kontaktu ste, sve je okej, a onda on odjednom nestane. Ovo se kasnije preslikava na ponašanje, nakon nežnih momenata sledi period zahlađivanja, pa u krug. Uz ovakvu ambivalentnost ne može da se gradi kvalitetan dugoročan odnos. Da li ti treba neko ko ima problem s intimnošću i vezivanjem? Možeš skapirati da li je ovo posredi i pre nego što počnete da izlazite, kroz proces komunikacije (naročito dopisivanja). Jasna, dosledna i koncizna komunikacija je dobar znak.

Nepristojan je prema ljudima iz uslužne delatnosti – dakle, dok ste još u procesu “dejtinga” obrati pažnju na njegovo ponašanje ne samo prema tebi, već i prema drugima. Naročito je indikativno kako se ophodi prema ljudima iz uslužne delatnosti (konobari, taksisti, prodavci). Ako je nepristojan, bahat, snishodljiv – odjebi džibera bez premišljanja!

Nema dugoročne i kvalitetne odnose – ovo se ne odnosi samo na bivše veze. Sposobnost održavanja smislenih i kvalitetnih veza u životu (prijatelji, kolege, šira familija) mnogo govori o nekoj osobi. Naročito ako nije blizak s članovima najuže porodice – zastani i zapitaj se zašto je tako. Naravno, postoje opravdani izuzeci, neki ljudi su potekli iz zaista toksičnih porodica, ali ako u njegovom životu nema osobe s kojom je blizak godinama – beži!

Krivi druge za sve – nezadovoljan je mnogim stvarima u njegovom životu, za šta su svi drugi “krivi” osim njega. Kriva je država, bivši šef, roditelji, dođoši, prijatelji… još ti nije jasno da imaš posla s luzerom? Naročito obrati pažnju ako loše priča o bivšim vezama. Naravno da se treba i na to osvrnuti, ali na zdrav, odrastao način, bez okrivljavanja. Ako mu je stalno neko kriv, osim što je luzer od kog ništa neće postati, takođe je i neko ko ima minimalnu kontrolu nad svojim životom.

Uopšte te ne sluša/prekida te – da li te zaista sluša ili sve vreme pokušava da skrene konverzaciju na sebe? Naročito ako sve vreme priča o sebi, pokušava da se istakne na sve načine, impresionira, stavi do znanja koliko je poseban; a ako ti za sve to vreme ne postavlja pitanja i ne čeka da čuje tvoj odgovor je još jedan crveni alarm. S druge strane, ovakvo ponašanje može biti pokazatelj treme i anksioznosti, no, ako se ovo ponovi na drugom i trećem sastanku – znaš što ti je činiti.

Previše je tajanstven – početak veze je za upoznavanje, da vidite koliko ste kompatibilni. Ako priča na površan način, izostavlja mnogo toga, deluje da namerno izostavlja informacije, budi uverena da imaš posla s osobom koja barem ima poteškoće s uspostavljanjem bliskosti, a verovatno nešto krije. Ovde treba biti oprezan kada su poruke u pitanju, jer se one najlakše pogrešno protumače; a momci u porukama komuniciraju kratko. No, ako sve vreme imaš utisak da ti njega ispituješ, isleđuješ – budi uverena da ta osoba nema nameru da ti se otvori.

Ako ti se čini da je sve ovo preoštro, seti se nekih svojih veza koje su se završile debaklom – svakako si na samom početku uvidela neke stvari koje si ignorisala.

Upravo je to razlog, da ma koliko ti bilo lepo na početku i ma koliko želela da uploviš u zdravu vezu, ipak treba da držiš oči otvorenim.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img