fbpx
Tuesday, September 27, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahTu i tamoPrinc Čarls u Atini sa rođakom i školskim drugom iz Srbije (FOTO)

Princ Čarls u Atini sa rođakom i školskim drugom iz Srbije (FOTO)

Na poziv Nj.E. gospođe Kejt Smit, Britanske ambasadorke u Atini, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su prijemu koji je organizovan u rezidenciji Britanske ambasade u Atini u čast Njihovih Kraljevskih Visočanstva Princa od Velsa i Vojvotkinje Kornvola.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II, Princeza Katarina i Princ Čarls u Atini / Foto: dvor.rs

 

Princ Čarls je do sada nekoliko puta bio u Grčkoj, a u društvu svog oca je redovno posećivao Svetu Goru.

Nakon požara u Manastiru Hilandar 2004. godine, Princ Čarls i Prestolonaslednik Aleksandar su zajedno, među prvima, posetili ovu Svetu srpsku Carsku Lavru.

Kraljevska porodica Karađorđević je u višestrukim rođačkim vezama sa britanskom kraljevskom kućom. Te porodične veze su i sa strane Vindzora, porodice Kraljice Elizabete II i sa strane njenog muža, Princa Filipa. Početak rođačke povezanosti srpske i britanske krune je vezan za ženidbu Kralja Aleksandra I rumunskom princezom Marijom posle Prvog svetskog rata. Buduća Kraljica Marija bila je praunuka britanske Kraljice Viktorije. Prestolonaslednik Aleksandar je po majci rođak kraljičinom suprugu princu Filipu. Njegova majka princeza Aleksandra bila je kćerka grčkog Kralja Aleksandra, strica princa Filipa.

Princeza Katarina, Princ Čarls i Prestolonaslednik Aleksandar II na Kraljevskom Dvoru u Beogradu 2016. godine / Foto: dvor.rs

 

Njeno Veličanstvo Kraljica Elizabeta II (majka Princa od Velsa) bila je kuma na krštenju Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra zajedno sa svojim ocem, britanskim Kraljem Džordžom VI. Kum na krštenju Prestolonaslednikovog oca, Njegovog Veličanstva Kralja Petra II bio je britanski Kralj Džordž V, a Kraljev izaslanik na ovom krštenju u Beogradu bio je budući britanski Kralj Džordž VI (otac Kraljice Elizabete i deda Princa od Velsa). Baka Prestolonaslednika Aleksandra, Njeno Veličanstvo Kraljica Marija bila je unuka Njenog Veličanstva Kraljice Viktorije.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princ Čarls su zajedno pohađali školu Gordonstoun u Škotskoj.

 

 

1 COMMENT

  1. Kada su tako bliski , red bi bio da se založe za oslobađanje Kosmeta od Šiptarskog zla i NATO okupatora.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img