fbpx
Monday, September 26, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahTu i tamoRok klasici The Beatles, Queen i Led Zeppelin u izvođenju klasičnog orkestra:...

Rok klasici The Beatles, Queen i Led Zeppelin u izvođenju klasičnog orkestra: Može li bolja kombinacija?

Orkestar Muzikon, nastavlja “Level Up!” sezonu u Velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, koncertom ”Level Up No.2”, sa temom “Rock&Classic” koji će se održati 21. februara u 20h. Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje, budući da će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova u aranžmanima napisanim za klasične instrumente.

Orkestar će ovom prilikom izvoditi pesme Beatlesa, Led Zeppelina i Queena. Muzikon je više puta nastupao u okviru projekta Queen Symphony Acoustic  –  koji pored orkestra čine hor i Queen Real Tribute bend, dok “Beatles go Baroque” legendardnog kompozitora Petera Breinera i klasične verzije Led Zeppelina izvode prvi put.

Peter Breiner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista koji je snimio preko 150 albuma kao dirigent i pijanista. Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima, kao što su barokne verzije pesama Beatlesa i Elvisa Presleya. Još 2004. je snimio sve nacionalne himne sveta koje je Atinski Olimpijski Komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na Olimpijskim igrama. Njegov trostruki CD “Janacek Operatic Suites” je jedan od Top 10 klasičnih CD-ove 2009. godine. Trenutno živi i radi u Njujorku.

Kamerni orkestar Muzikon, je multimedijalni je umetnički sastav iz Beograda, koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva.

Uz klasični repertoar, Muzikon razvija i izvodi drugačije projekte, bilo kroz program, ili način izvođenja koncerta. Pored koncerata, aktivnosti orkestra Muzikon podrazumeju i brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati do završetka sezone u maju 2019.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img