fbpx
Naslovna » Promo » Vikend naselja: Po ceni letovanja do kuće iz snova

Vikend naselja: Po ceni letovanja do kuće iz snova

Iako je mnogima u životu cilj posedovanje nekretnine i pre svega stana, postoje druge opcije u koje se može uložiti, uz daleko manje investicija i doprineti kvalitetnijem životu. Možda ne možete da pronađete idealan stan za kupovinu, ali da li ste razmišljali o tome da kontaktirate agenciju za nekretnine u Beogradu i raspitate se o […]

Dopunjeno: 06. 09. 2023.

Iako je mnogima u životu cilj posedovanje nekretnine i pre svega stana, postoje druge opcije u koje se može uložiti, uz daleko manje investicija i doprineti kvalitetnijem životu.

Možda ne možete da pronađete idealan stan za kupovinu, ali da li ste razmišljali o tome da kontaktirate agenciju za nekretnine u Beogradu i raspitate se o opcijama nekretnina van gradskog jezgra?

Tržište nekretnina iz godine u godinu raste, a posebno su interesantne kuće na obodu Beograda. Cene ovih vikend objekata variraju. Uglavnom, cena nekretnine zavisi od mesta, infrastrukture, stanja same kuće, ali i hitnosti prodaje.

Sela oko Mladenovca, mesta u blizini Pančeva, Trešnja, Umka i slično nude opcije koje su izuzetno povoljne. Tako se može naći seoska kuća i po ceni jednog egzotičnog letovanja za dvoje, okvirno i za oko 5.000 evra. Interesovanje raste i za opcije vikendica. Beograđane kojima sve više nedostaju mir i priroda, spokojan odmor i tišina, danas najviše interesuju one nekretnine koje su u rangu do 50 kvadrata i uključuju 15 ari placa.

Nije retko ni to da se mladi sve više opredeljuju za opciju seoskog domaćinstva koje je po pravilu veće i uključuje i pomoćne objekte. Ovo je doduše velika promena u odnosu na život u gradu i stanu, u Beogradu posebno. Ovakva opcija nije idealna za koncept vikend odmora, a i zahteva veća ulaganja i finansije.

Evo par ideja koje možete uzeti u obzir.

#1 Fruška Gora

Fruška Gora je proglašena nacionalnim parkom još davne 1960. godine. Ovde se nalazi veliki broj vikendica koje pružaju savršen beg od gradske vreve, brzog života i haosa. Fruška Gora će vas nagraditi svežim vazduhom. Na njoj se nalaze šume hrasta, graba, bukve, vrbe i topole, a posebno je poznata po brojnosti stabala lipe.

#2 Kosmaj

Na Kosmaju se nalazi više od 1.000 vikendica na strani planine ka Mladenovcu, a ima dosta opcija za prodaju i kupovinu. Može se naći vikendica i već od 15.000 evra.

Sa strane ka Sopotu takođe ima dosta manjih i većih vikendica takođe, procenjuje se i preko 2500.

#3 Avala

Portal Halo oglasi navodi:

Avala je izuzetno popularna za one koji žele da pobegnu od gužve i zato kuće na toj lokaciji mogu da drže cenu, ali naći će se poneka i ispod cene. Dvospratnica od 110 kvadrata na Avali, može da se kupi za oko 33.000 evra, a zanimljivo je da se u ponudi nađu i kuće od 430 kvadratnih metara po ceni nešto nižoj od 200.000 evra, za one koji vole komfor, a možda sutra odluče i da se trajno nasele u takvoj kući.

#4 Divčibare

Divčibare je jedno od najpopularnijih turističkih mesta nedaleko od Beograda. Nalazi se blizu Valjeva na planini Maljen. Nalazi se na nadmorskoj visini od 980m i na samo 100km od Beograda. Divčibare je poznato po svojoj bogatoj prirodi. Idealna je opcija za pasivni, kao i za aktivni odmor. Možete koristiti tri biciklističke staze, Plavu, Zelenu i Magenta stazu. U blizine je i izletište Čalačka greda, istoimeni potok koji je ujedno i zaštićen prirodni rezervat.

#4 Barajevo

Barajevo je postalo jedno od najbrojnijih vikend naselja. Ovde se nalaze brojne kuće i vikendice za odmor i rekreaciju. Posebna prednost na tržištu nekretnina im je to što su uglavnom zakonite i imaju građevinske dozvole. Mogu se naći i placevi sa kompletno opremljenim, useljivim kućama.

#6 Grocka

Nekad je oblast na Rujištu, padini kraj Dunava smeštenoj kilometar i po od Grocke prema Smederevu bila izuzetno popularna kao opcija vikend naselja. U ovom kraju ima preko 4.000 vikendica. Ar zemlje u Grockoj košta od 1.000 do 1.500 evra, tako da kuću sa placom možete naći po povoljnim cenama.

Ako želite, postoje i druge opcije, kao što su splavovi i objekti na vodi, ali njihove cene su veće. Pored njih, tu su i nekretnine koje su u okvirima naselja koja su nešto dalje od Beograda, pa su tu i Zlatibor i Kopaonik, kao i Tara.

Na kraju dana sve je stvar izbora, ličnih afiniteta, potreba i želja. Za one sa porodicom koji nemaju dovoljno prostora u gradskim uslovima, jedna ovakva nekretnina van grada je možda i nešto najbolje što možete pružiti svojoj porodici, posebno tokom lepih prolećnih, letnjih, pa onih hladnijih i jesenjih i zimskih dana.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  Ono kad si parazit s 30 i nešto: “Keva, daj za kafu!

  Iza ovog bezazlenog naslova krije se mnogo dublji problem nego što deluje. Istina, nismo imali najsjajnije uslove za odrastanje, i [...]

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ