fbpx
Friday, December 2, 2022

NAJČITANIJE

MagazinStajlišEmancipacija, je li: 10 stvari koje možete učiniti za SEBE, a ne...

Emancipacija, je li: 10 stvari koje možete učiniti za SEBE, a ne za NJEGA

Ko tu koga pravi ludim? Koja emancipacija kad sve radite za nekog drugog? Žene treba da se oblače prvenstveno za sebe, jedino tako će biti privlačne i ostatku sveta, pa tako i famoznom “njemu”.

Dakle, ovo nije još jedan od tekstova kako da budete lepi njemu, nego kako da budete lepe i privlačne sebi.

Ovo su 10 stvari koje vam savetuju za posebne prilike a koje ako želite, možete uvesti u svakodnevicu!

1. Halteri

Ne čuvajte ih samo za posebne prilike, vrlo su nosivi i praktični (da da) i za obične dane.Noseći ih uz laganije uže haljine, izbeći ćete da vam se ureže rub čarapa a ako imate punije noge, klasične čarape za haltere bolje će vam stajati od samostojećih jer nemaju gumu, ne zarezuju se i nema šanse da spadnu.Osim klasičnih svilenih možete nabaviti i tamnije gušće.

2. Negliže

Iako vas asocira na baku, negliže je vrlo ugodna i funkcionalna stvarčica. Zbog svilenkaste strukture, preko njega sve bolje pada, a ako kupite haljinu od nekog transparentnog materijala, bila ona s dezenom ili jednobojna, pomoću kombinezona/negližea možete menjati njenu boju i tako imati više haljina u jednoj. Vrlo je ugodan za spavanje i verujte, puno više seksi od roze gaćica i potkošulje s Hello kitty printom.

3. Mrežaste čarape

Ako se nose uz jednostavne haljine bez suvišnih detalja (čipka, print, volani…) vrlo su efektne, deluju seksi i elegantno, a noga izgleda lepo i definisano. Pripazite da uvek kupujete one sa sitnijom mrežom i da ih dobro namestite kad ih oblačite.

4.Crveni ruž

Nije samo za posebne prilike, ako opet zavirimo u prošlost, nekad su ga žene nosile svakodnevno.To možete i vi uz nekoliko pravila. Koristite samo mat nijanse (nikako ne nanositi sjaj) ne povećavajte obris usana olovkom i za svakodnevne prilike uz njega je dopuštena samo maskara a može i bez nje. Ako ne želite svaki čas trčati pred ogledalo da ga popravite, odaberite ruž koji se ne skida.

5. Parfem

Ne izlazite iz kuće bez svog privatnog oblaka.Ne mešajte više vrsta mirisa (preparat za kosu, dezodorans, miris za telo) jer ćete time postići samo suprotno, i naravno sledite zlatno pravilo, jači parfem zimi, laganija verzija leti, nemojte da je ljudima oko vas muka u autobusu.

6. Korset

Počastite se ovom neverovatno ženstvenom stvarčicom. Odaberite dužu verziju (ne onaj na pola stomaka) nosite ga samo ispod sakoa (ali ne da ga ceo svijet vidi) neka vam se izrez sakoa poklapa s dubinom dekoltea. Možete ga nositi na haljine i topove bez bretela (bolja je solucija od plastičnih naramenica), lepo će vam oblikovat telo.

7. Prozirno

Prozirni odevni predmeti ne moraju biti rezervisani samo za svečanije prilike. Možete ih kombinovati uz gusće čarape ili uz vunene s mustrom, tome dodajte ogrtač od mekšeg materijala i haljina koja je sakupljala prašinu u ormaru postaje outfit za popodnevnu kafu.

8. Srebrno, zlatno i šljokice

Ako ih se pravino doziraju i ove blješteće stvarčice mogu biti deo svakodnevnih kombinacija. Možete ih kombinovati s pletenim komadima koji će neutralizovati svečani element. Ako tome dodate čizme, potpuno je nosivo i na dnevnom svetlu.

9. Šeširi

Ne odričite se ovih ljupkih dodataka. Jednostavnim odevnim predmetima daće šik notu, preobraziće običan konjski rep ili punđu i spasiti situaciju u danima kad ne stignete oprati kosu. Odaberite klasičan model, beretku, mini verziju na rajfu… na vama je, ali bilo koji da odaberete, nećete pogrešiti.

10. Rukavice

Nemojte da vam samo zima bude vreme za rukavice. Nabavite plišanu, kožnu ili končanu verziju do lakta koju možete kombinovati sa pelerinama i raznim bolero modelima kraćih rukava. Funkcionalno, dobro izgleda, a ako su u nekoj efektoj boji podižu kombinaciju pogotovo one u zagasitim jesenskim bojama.

 

1 COMMENT

  1. Odličan tekst i savjeti kako probuditi ženstvenost u nama! Sve pohvale cijelom magazinu, tekstovi su informativni, zanimljivi i inspirativni.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img