fbpx
Friday, December 2, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahDruštvoDrug nije meta: Prijavite se za učešće u drugoj konferenciji o vršnjačkom...

Drug nije meta: Prijavite se za učešće u drugoj konferenciji o vršnjačkom nasilju!

Druga konferencija o vršnjačkom nasilju zakazana je za 17. maj u Domu omladine, a okupiće eminentne domaće i strane stručnjake koji će udruženim snagama preneti svoja znanja publici.

Nakon uspeha koji je postignut u 2017. godini kada je održana prva konferencija na kojoj je prisustvovalo 500 učenika osnovnih škola, Udruženje “Drug nije meta” ove godine organizuje konferenciju koja će okupiti studente pedagogije, psihologije i sve one koji će svoju karijeru početi radom u školama, imajući u vidu da će upravo oni u budućem radu sa učenicima biti ključna karika u promeni stanja u Srbiji kada je reč o vršnjačkom nasilju.

Publika će imati prilike da se informiše i stekne nova znjanja kroz panel diskusije i predavanja u kojima će govoriti Dragan Popadić, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za psihologiju, dr Smiljka Tomanović, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Odeljenje za sociologiju, dr Dragana Ćorić, docent pravnih nauka, predsednica Udruženja “Roditelj” i profesor Univerziteta u Novom Sadu, dr Jelena Vranješević, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu, Odeljenje za pedagogiju, Ana Mirković izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, pravnik i kriminolog Biljana Kikić Grujić, Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, Tatajana Trajković, Centar za mame i odbojkaš Vanja Grbić.

Foto: Promo

Kada je reč o inostranim iskustvima, Udruženje “Drug nije meta” omogućilo je da se publika upozna sa najpriznatijim modelom prevencije vršnjačkog nasilja u svetu – KiVa programom, kroz predavanje koje će održati doktor pedagoških nauka i internacionalni KiVa koordinator Mari Kontio (Univerzitet Turku, Finska).

Neke od tema koje će na konferenciji biti pokrenute su:

► Kako izgraditi prijateljsku atmosferu u vršnjačkim grupama?

► Kako naučiti dete/učenika da konstruktivno rešava konflikte, razume i uvažava druge i istovremeno poštuje sebe i svoje potrebe?

► Koje tehnike koristimo kako bismo razvili asertivnost kod dece/učenika?

► Ovladavanje veštinama rešavanja konfliktnih situacija među vršnjacima i mehanizmima za kreiranje pozitivne i inspirativne sredine za rast i razvoj dece/učenika

Konferenciju je podržala kompanija Samsung.

Ulaz na konferenciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodna prijava.

PRIJAVITE SE OVDE.

Program konferencije “Drug nije meta”

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img