fbpx
Tuesday, September 27, 2022

NAJČITANIJE

MagazinOgnjišteGde god možeš - ti paletu posadi ili top 5 načina da...

Gde god možeš – ti paletu posadi ili top 5 načina da iskoristiš palete

Poslednjih godina, palete su ppravi hit, jer se mogu iskoristiti na nebrojeno mnogo kreativnih načina.

Nije novitet, ali jeste moda koja se postojano drži već poslednjih nekoliko godina, pa se tako euro palete mogu naći ama baš svuda. Nalaze se u baštama, kafićima, našim domovima.

Od njih se prave stočići za kafu, kreveti, foteljice, nasloni, na njih se kači cveće ili svetla.

Šta su palete?

Najčešće korišćene palete, kako u Evropi, tako i kod nas su upravo ove standardizovane euro palete, a ne samo što su praktične, već imaju i tu prednost višenamenske upotrebe. Euro palete su vrsta drvenih paleta koja se koristi u skoro svim industrijskim granama.

Dimenzije u kojima se izrađuju ove palete su raznovrsne. One se izrađuju uglavnom u veličinama: 1200 x 800 mm ili 1200 x 1000 mm. Recimo, kada je u pitanju drumski evropski saobraćaj za transport robe najčešće se koriste dimenzije 1200 x 1000mm.

Veoma je važna činjenica da svaka firma koja se bavi proizvodnjom euro paleta mora da poštuje standarde termičkog tretmana protiv insekata.

Nosivosti paleta su od 1000 do 1500 kg. Visina paleta je 1000 mm.

Malo mašte i možete svašta

Euro palete se lako premeštaju viljuškarima i to je bila njihova izvorna i originalna namena. Ako vam trebaju euro palete za magacin, stovarište, veleprodajni, maloprodajni objekat ili za transport proizvođači euro paleta su mnogobrojni i lako su dostuone. Same Euro palete se raspoznaju po logou “EUR” koji je utisnut na svakoj od njih.

Popularnost euro paleta naglo je porasla upravo kao što smo rekli – od kad su se pojavile ideje za korišćenje euro paleta kao sastavnih delova nameštaja rustičnog izgleda. Tu su prilagođeni kreveti od euro paleta, klub stolovi dizajnirani od euro paleta, police za cveće ili police za knjige od euro paleta, baštenski nameštaj i ležaljke uz dodatke jastuka ili prekrivača i sve to od euro paleta. Popularnost nije vezana samo za to što ovakvi dizajni izgledaju sjajno, već i zbog pristupačnosti i laganosti, čime se dobija mogućnost lakšeg transporta. Plus, možete ofarbati euro palete sasvim ili čak ne potpuno već ovlaš, bojom tako da se vidi sama tekstura drveta i da se zapravo ne pokrije u potpunosti cela površina i dobićete veoma efektan komad nameštaja od euro paleta.

Sto za kafu

Mnogi kafići se odlučuju upravo za ovu opciju jer je pogodna bilo da se prati rustični izgled sasvim, bilo da je u pitanju lokal na plaži ili kraj reke. Uz ovakve stočiće idu idealno lejzi begovi kao i taburei. Neretko se samo preko površine postavi staklena ploča, a onda izmešu možete dodati i brojne autentične detalje specifične baš za vas. Ova opcija je savršena i za kučnu varijantu, baštu ili terasu.

Krevet za spavanje

Apsolutno jednostavno rešenje naročito za stanove za rentiranje gde pored rustičnog izgleda dobijamo i praktičnost, kada u suštini i sam naslov odnosno ploča kreveta i baza postaju stabilna konstrukcija od paleta. Dobar dušek, udobnost zagarantovana i to je to.

Police za knjige

Dovoljno je iskrenuti ih uspravno i pomalo iseći i dobijamo uz par daščica i malo farbe idealno rešenje za svačiji dom. Palete su takvih dimenzija da u njih uredno staju knjige i sveske, a mogu se staviti i kao viseći elementi, ali i kao komodice.

Police za cveće

Ako palete isečemo na specifičan način, dobićemo idealnu podlogu za cveće, a naročito za zelene biljke koje imaju pad. Na ovaj način se može kreirati neka vrsta viseće bašte koja neće biti samo lep dodatak za estetiku vašeg doma, već i zdrav kutak koji je važan i po feng šuiju, ako to pratite.

Palete kao nameštaj

U suštini, namena je široka, pa tako ne samo što možete od paleta napraviti čitavu krevetnu konstrukciju, već možete i stolice, fotelje, a najčešće TV komode. Malo igre s bojama daleko ide, pa su popularne bela i crna boja, ali i jarke poput crvene ili zelene. Poigrajte se. Kada je ovaj nameštaj u pitanju – barem ne rizikujete previše.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img