fbpx
0
01.10.2023.

NAJČITANIJE

Moda i stilHero icons 2 – Nova samostalna revija našeg proslavljenog dizajnera Bate Spasojevića

Hero icons 2 – Nova samostalna revija našeg proslavljenog dizajnera Bate Spasojevića

Jedan od retkih srpskih modnih kreatora koji je ostao dosledan svom autentičnom stilu, Bata Spasojević, ovih dana predstavlja svoju novu modnu kolekciju posvećenu ljudima koji hrabro, autentično i sa integritetom koračaju kroz život.

– To su sve individualci koji su načinom svog života i vizuelnim identitetom ostavili trag i obeležili jedno vreme u kome su živeli i stvarali. Za mene kao dizajnera bitno je da stvorim sliku ko bi to danas ili u budućnosti mogao da nosi… ali bazično kolekciju stvaram i likovno i grafički povezujem i uklapam kroz svoju art prizmu koja posle prelazi na papir odnosno skicu, kroj, pa na platno, štof, a kasnije dobije pun sjaj u odnosu na to ko će ga poneti i dati mu tu treću dimenziju.

U modi je jako bitno to nešto lično i nešto potpuno apstrakno što nosim u sebi kao likovnost, posebnost. To su dobitne kombinacije. I komadi u ovoj kolekciji jesu inspirisani ličnostima ali kako bi oni sad izgledali danas. Puko prenošenje nekog perioda me nikad nije zanimalo, jer ipak volim savremeno, moderno tojest, sa odabranim elementima trenda za određenu sezonu, drugačije, a opet i nosivo. Kolekcija za žene isto tako i za muškarce podeljena je u tri stilska dela: rafinirana odeća na početku (easy chic), večernja na kraju, a između njih je opuštena sa sportskim detaljima namenjena mlađoj populaciji i onima koji se tako osećaju – kaže o svojoj novoj kolekciji Bata Spasojević.

Bata Spasojević je diplomirani kostimograf savremenog odevanja. Godine 1999. osniva brend INDIVIDUAL koji svojim stilom, formom i prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom u potpunosti opravdava svoj naziv. Kvalitet i istrajnost u svom likovnom i dizajnerskom načinu izražavanja potkrepljen je i velikim brojem nagrada, a jedna od najznačajnijih je nagrada INTERNATIONAL RISING STAR – MIAMI BEACH INTERNATIONAL FASHION WEEK.

Ono što je baza i glavna inspiracija kreatora jesu elementi futurizma, rock n roll-a, vešto uklapanje šik i casual odevnih komada. Uvek prisutna asimetrija i skulpturalnost u formi i samoj konstrukciji autorovih modela, vešto uklapanje i poigravanje stilova tj. Prisustvo eklektike je još jedan znak koji nosi savremeno doba, a koji jeste karakterističan za INDIVIDUAL brend.

Za kolekciju koja će premijerno biti prikazana na samostalnoj reviji u utorak 20. novembra u Stadion Hallu, specijalno je rađena kampanja u vidu muzičko-fešn spota, čiji je autor Vojke Đans, jedan od vodećih muzičara u svom žanru. Sama kolekcija nosi posebnu energiju koju je Vojke ispratio u realizaciji ovog projekta.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img