fbpx
Sunday, September 25, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahKolumnaIz ugla potencijalnog oca: Evo zašto vam je pogrešna strategija povećanja nataliteta!

Iz ugla potencijalnog oca: Evo zašto vam je pogrešna strategija povećanja nataliteta!

Piše: Mario Filipović

Finansijski i operativno, mnogo efektivnije rešenje bilo bi jednokratno finansiranje očeva novorođene dece, manjim iznosom – na primer 1000 € po detetu, jer muškarac može paralelno da pravi decu, sa više žena odjednom, a žena rađa serijski. Kakva strategija da se podigne natalitet, ovo vam nije palo na pamet!

Natalitet, šta je tačno problem?

Ponajmanje su krive žene zbog toga što nam je nizak natalitet, i ne treba u njima tražiti krivce, a evo i zašto.

Imajući u vidu širu društvenu sliku i negativne ekonomske trendove, potrebno je uvesti mere koje će uticati na ruralni razvoj, ostanak lekara u zemlji, podsticanje seoskog turizma…

Reći će zlobnici kako ovo ne bi moglo da funkcioniše jer bi ove savremene abortirale – ali ne, incentive je osmišljen da se bonus isplaćuje za rođeno, a ne za začeto dete. Samim tim, muškarac ima 9 meseci da laze, obigrava, obećava kule i gradove, a posle pokupi lovu, promeni lični opis, nestane iz grada, preseli se na Svetu goru ili se vrati u rodni kraj i za par godina ugosti ekipu emisije “Povratak na selo”.

Kako bi bilo prilike da se deca proizvode, potrebno je uvesti i subvencionisanje seminara, team buildinga, radnih akcija, letnjih studentskih škola, kampova i razmena. Da ipak, ni majke ne ostanu praznih ruku, njima posle drugog ili trećeg deteta, sleduju besplatne grudi. Eto, problem zvani natalitet je rešen.

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img