fbpx

Iz ugla potencijalnog oca: Evo zašto vam je pogrešna strategija povećanja nataliteta!

Ključna greška u strategiji podizanja nataliteta u Srbiji je obećanje novca majkama koje rode decu, i to na rate, dugoročno (više desetina hiljada eura).

0

Piše: Mario Filipović

Finansijski i operativno, mnogo efektivnije rešenje bilo bi jednokratno finansiranje očeva novorođene dece, manjim iznosom – na primer 1000 € po detetu, jer muškarac može paralelno da pravi decu, sa više žena odjednom, a žena rađa serijski.

Imajući u vidu širu društvenu sliku i negativne ekonomske trendove, potrebno je uvesti mere koje će uticati na ruralni razvoj, ostanak lekara u zemlji, podsticanje seoskog turizma…

Reći će zlobnici kako ovo ne bi moglo da funkcioniše jer bi ove savremene abortirale – ali ne, incentive je osmišljen da se bonus isplaćuje za rođeno, a ne za začeto dete. Samim tim, muškarac ima 9 meseci da laze, obigrava, obećava kule i gradove, a posle pokupi lovu, promeni lični opis, nestane iz grada, preseli se na Svetu goru ili se vrati u rodni kraj i za par godina ugosti ekipu emisije “Povratak na selo”.

Kako bi bilo prilike da se deca proizvode, potrebno je uvesti i subvencionisanje seminara, team buildinga, radnih akcija, letnjih studentskih škola, kampova i razmena. Da ipak, ni majke ne ostanu praznih ruku, njima posle drugog ili trećeg deteta, sleduju besplatne grudi.

Komentari