fbpx
Naslovna » Promo » Jedna od najprestižnijih svetskih biznis škola dodeljuje stipendije studentima iz Srbije, ovo su uslovi!

Jedna od najprestižnijih svetskih biznis škola dodeljuje stipendije studentima iz Srbije, ovo su uslovi!

Ako si završio osnovne studije i vidiš svoju karijeru u visokom biznisu, za šta ti je potreban jak master, imamo odličnu vest za tebe. Na korak si od jednogodišnjeg master programa koji će te svrstati u elitni biznis kadar.

Dopunjeno: 03. 12. 2023.

Rukovodstvo S P Jain School of Global Management, jedne od vodećih biznis škola na Bliskom istoku, Aziji i Australiji, ponovo je donelo odluku da dodeli evropskim studentima 20 stipendija za master studije, sa potpuno pokrivenom školarinom, za studije koje počinju u maju 2019. godine.

S P Jain School of Global Management je globalna biznis škola sa kampusima u Dubaiju, Bombaju, Singapuru i Sidneju. Misija škole je da stvori poslovne lidere za radno mesto 21. veka i obezbedi studiranje koje je moderno, relevantno i globalno. Jednogodišnji MBA program zauzima 4. mesto u svetu na rang listi Times Higher Education/Wall Street Journal magazina. Već petu godinu zaredom, ovaj vodeći MBA program nalazi se među 20 najboljih na Forbesovoj prestižnoj listi najboljih svetskih jednogodišnjih MBA programa.

Stipendijom su u punom iznosu obuhvaćene za programe Master of Global Business (MGB) – u vrednosti preko 23,000 dolara, i za Global Master of Business Administration (Global MBA) – u vrednosti preko 29,000 dolara.

Kandidati (i/ili institucije koje ih podržavaju) treba da pokriju druge troškove, kao što su:

 • administrativne i registracione takse,
 • troškovi izdavanja vize,
 • zdravstveno osiguranje,
 • knjige,
 • smeštaj,
 • putni troškovi.

Studije počinju u maju 2019. godine. Trajanje studija je 12 meseci (Global MBA) i 16 meseci (Master of Global Business). Kandidati provode po 4 meseca u svakom od navedenih gradova. Program počinje u Dubaiju, nastavlja se u Sidneju i završava u Singapuru. Nakon studija, studenti MGB programa stažiraju u Dubaiju ili Singapuru, u zavisnosti od izbora samog studenta.

Do sada, diplomci MGB programa su prošli pripravnički staž i dobili radna mesta u kompanijama kao što su Barclays, Citibank, Ernst & Young, Deloitte, PepsiCo, Shell Marine, KPMG, DAMCO, HCL, MasterCard, Lenovo…

Preduslovi za upis na master studije su sledeći:

1. Odlično znanje engleskog jezika;
2. Diploma osnovnih studija;
3. Položen prijemni ispit i intervju.

Bitna napomena: kandidati nisu ograničeni po tome koje osnovne studije su završili. Iz SP Jain School of Global Management ohrabruju sve zainteresovane da se prijave, jer kako kažu, imaju dosta studenata iz inženjerstva, humanističkih i filoloških nauka, koji su tu upravo jer prave životni i karijerni zaokret – u biznis.

– Izuzetno mi je drago da se Srbija ponovo nalazi na listi zemalja za koje su odobrene ove stipendije. Prvi kandidati iz regiona već studiraju na SP Jain School of Global Management u kampusu u Dubaiju i veoma smo zadovoljni njihovim radom i odnosom prema učenju – rekao je Marko Selaković, direktor institucionalnog razvoja i regrutovanja studenata na SP Jain School of Global Management.

Marko Selaković

– SP Jain School of Global Management je spremna da podstakne više mladih talenata iz Evrope da svojim znanjem, iskustvom i jedinstvenim načinom razmišljanja u pozitivnom smislu doprinesu raznolikosti koja je karakteristika obrazovnih programa SP Jain School of Global Management. Štaviše, studenti će razviti znanja i veštine koje zahtevaju vodeće svetske kompanije, imati priliku da stupaju u kontakt sa ljudima iz celog sveta, i da po završetku master studija budu u potpunosti spremni da uđu u profesionalno okruženje u kojem će nastaviti da razvijaju svoje karijere. Zainteresovani kandidati mogu me kontaktirati putem e-maila: marko.selakovic@spjain.org za sve informacije ili popuniti prijavni obrazac na S P Jain veb stranici. Poziv je otvoren do 15. marta 2019. godine. Napominjemo da je broj stipendija ograničen  – što pre kandidati završe proces, veće su šanse za dobijanje stipendije – dodaje Marko Selaković.

Pored stipendija za master studije, dodeljuju se i stipendije zasnovane na rezultatima za dodiplomske/osnovne studije – Bachelor of Business Administration, Bachelor of Data Science, Bachelor of Business Communication i Bachelor of Economics.

Informacije za zainteresovane kandidate:

 • Poziv za stipendije: https://www.spjain.org/programs/postgraduate/scholarships
 • Master of Global Business Program (0-3 godina iskustva): https://www.spjain.org/programs/postgraduate/mgb   
 • Globalni MBA program (više od 3 godine iskustva): https://www.spjain.org/programs/postgraduate/gmba  
 • Formular za prijavu: https://www.spjain.ae/apply-now  

Iskustva stipendista:

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]

  “Intelektualac” – zapravo samo diplomirani primitivac

  Slobodan Jovanović (1869-1958.) je bio naš cenjeni pravnik, istoričar, književnik i političar tadašnje Kraljevine Jugoslavije, čiji je značaj nemerljiv i [...]

  Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

  Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ