fbpx

NAJČITANIJE

Šta je čudno u tome što neko izgleda “dobro za svoje godine”?

Poslednji slučaj je Šeron Stoun, koja je oskudno obučena napravila set modnih fotografija. Kako je i sama rekla, zaprepašćena je i zahvalna što se i dalje bavi modelingom i to u 62. godini. Ah, pa to je Šeron Stoun, i ne čudi...

Prvi put u Srbiji: Mobilni telefon + broj + internet bez ugovorne obaveze!

Da li ste znali da Srbija ima još jednog mobilnog operatera? Niste? Da, ima. I to, možda, najinovativnijeg na tržištu. Upoznajte se Globaltelom - mobilnim operaterom nove generacije.

Šta je olaplex tretman, koja je cena, kakva su iskustva i da li oštećuje kosu

Kad pogledaš rezultate na slikama to zaista izgleda "vau", međutim, da li je tako u stvarnosti? Da li oštećuje kosu i u kojoj meri, i kako ta kosa izgleda posle mesec, pa i godinu dana?
Almanah Reflektor Kamerton bajka: Zavirili smo u svet muzike u kom caruju deca!

Kamerton bajka: Zavirili smo u svet muzike u kom caruju deca!

U jednom muzičkom studiju u Beogradu, odvija se jedna sasvim drugačija priča i slika od uobičajene. Umesto poznatih ličnosti sa estrade, iskusnih muzičara, pevača, nalaze se oni čije vreme tek dolazi.

Klinci i klinceze, uče note, razvijaju ljubav prema instrumentima i izučavaju čudesni svet muzike i pevanja. U tom zahtevnom, ali fantastičnom procesu i ambijentu, deca imaju pomoć i podršku dve mlade, ali već iskusne devojke iz muzičkog sveta – Marine Lazić i Tanje Vujičić, koje sa mladim naraštajima različitih godišta čine Kamerton studio za muzičke umetnosti.

Zbog ove sjajne, plemenite ideje, sa Marinom i Tanjom porazgovarali smo o školici, klincima, muzici, instrumentima…

Na naša pitanja odgovarale su naizmenično, Tanja, pa Marina i tako redom…

Jesu li današnji klinci i klinceze muzikalni?

– Svako dete dolazi na svet sa prirodnim muzičkim potencijalom i u toj paleti potencijala postoje različitosti, što znači da nisu svi podjednako talentovani za sve muzičke zadatke. Ali ukoliko se taj prirodni potencijal, koji ima svako dete, neguje i razvija na pravilan način od ranog detinjstva, može se dostići izvrsnost u ostvarivanju sopstvenih potencijala.

Šta ih najviše zanima od onoga što im prezentujete, koje su to melodije, kompozitori, pesme, izvođači?

– Deca kroz pokrete i muziku istražuju svoj unutrašnji svet. Muzika ima moć da obrazuje karakter i razvije kreativnost, zbog toga mi u našem programu prolazimo kroz raznovrsnu muzičku podlogu uz dečiju džez muziku, pesme iz diznijevih filmova, odabranu klasičnu muziku  i pesme koje komponujemo u našem muzičkom studiju. Na osnovu dosadašnjeg iskustva pokazalo se da deca odlično reaguju na ovaj vid kombinovanog muzičkog programa i da u svakom od ovih žanrova dete može da spozna  jedan deo sebe i kroz muziku ispolji.

Da li je moguće i na koji način u tako ranom uzrastu prepoznati talenat i dar?

– Moguće je i najbolje bi bilo da se u ranom uzrastu prepozna talenat i dar kako bi se što bolje usmerio. Za prepoznavanje talenta potrebno je omogućiti detetu prostor i vreme za ispoljavanje talenta, a to se postiže tako što dete motivišemo i posmatramo na koji način ispoljava svoje darove.

Na koji muzički žanr deca najbolje reaguju?

– Deca najbolje reaguju na muziku koja ih podstiče na pokret, tako da u tom smislu ne reaguju na žanr konkretno već na melodičnost i ritmičnost kompozicije.

Koji instrument je klincima najomiljeniji i jeste li uspele da odgonetnete zašto?

– Svaki instrument ima posebnu draž za dete i proizvodi drugačija osećanja kod dece. Jedan od najinteresantnijih instrumenata za decu je bubanj. Smatramo da je to iz razloga što je to pre svega ritmički instrument, a kao što smo rekli na početku, za decu je najvažniji pokret. To je instrument koji deca nemaju priliku često da vide i sviraju, a u toku sviranja se uključuje celo telo. Posle bubnja deci je jako interesantan saksofon kao i gitara, klavir, muzička zvona…

Kako vas dve vidite spoj muzike i dece?

– Mi doživljavamo taj spoj kao jednu čarobnu bajku u kojoj nema negativnih likova, već je to jedna bajka puna magičnih dobrih vila, princeza i prinčeva. Bajka koja je prožeta  pravim drugarima, divnom muzikom i sa puno ljubavi.

Koliko grupa je trenutno u Kamertonu, od kog do kog uzrasta?

– U okviru naše školice imamo programe koji se odnose na muzičko zabavište za tri grupe, a to su: baby grupa od 0 do 2 godine, kinder grupa od 2,5 do 4 godine i junior grupa od 4 do 7 godina. Zatim za stariju decu imamo dvomesečne i tromesečne programe za individualne istrumente klavira, bubnjeva, gitare, saksofona, violine, violončela, flaute i programe pevanja. Nakon završenih programa deca ulaze u sastav benda i snimaju pesme u našem muzičkom studiju, a za svu decu imamo i horske aktivnosti koje u svom programu imaju za cilj da povežu  pokret uz pevanje.

Foto: Jelena Bekvalac

Osim što ih uvodite  u svet muzike, koje su  to još veštine koje klinci stiču u muzičkoj školici?

Naša vizija jeste da dete raste i razvija se slobodno, samostalno u pozitivnoj, podsticajnoj atmosferi i dobrom ritmu. Polazeći od toga, nastojimo da, uz savremeni koncept multi- istrumentalnog obrazovanja kreiranog po uzoru na svetske muzičke centre, provedemo dete kroz njegovu bajkovitu strukturu kreirajući sigurnu osnovu za njegov dalji rast, razvoj i usavršavanje. Deca na kreativan i jedinstven način, kroz zabavne muzičke igre, razvijaju svoje fizičke i mentalne sposobnosti, poboljšavaju fokus i osnažuju svoju ličnost uz sviranje i pevanje najlepših kompozicija iz filmske, dečije, jazz i klasične muzike.

Deca umeju da budu stidljiva. Kakvi su klinci kod vas, imaju li tremu ili dozu straha ukoliko imaju neki zadatak?

– Deca se u našem prostoru brzo opuste jer osećaju prijatnu i podsticajnu atmosferu. Nakon što se individualno navežbaju instrumenti, spajamo ih u bend gde zajedničkim snagama rade na razvoju muzikalnosti, ritma i pobeđuju tremu i strah.

Vaš posao je lep i plemenit, ali i izrazito odgovoran. Da li vam je teško nekad u radu sa decom?

– Mi se na časovima zabavljamo podjednako kao i deca, podstaknuti smo njihovom energijom i kreativnošću. Odgovoran posao jeste ali kada postoji velika doza ljubavi i entuzijazma sve prepreke i poteškoće  postaju avantura ka našem zajedničkom cilju.

Foto: Jelena Bekvalac

Kakav je osećaj nakon časa, druženja sa klincima u svetu muzike?

– U toku časa svi dajemo neograničenu energiju, časovi su jako dinamični i vreme zato brzo prođe. Vrlo često naši Kamerton drugari žele sa nama da provedu  vreme i nakon časa zbog čega se ni njima, a ni nama ne ide kući pa se rastajemo u dugim zagrljajima.

Da li se mališani raduju kad dolaze u Kamerton?

– Da. Jako se raduju jer u našem prostoru osim što imamo muzičke aktivnosti oformili smo i stvaralačko – razvojni kutak gde svako dete nadje nešto za sebe što ga inspiriše da kreira sopstvenu bajku.

KAMERTON
Studio za muzičke umetnosti

ADRESA
Hasanaginice 17a,
Rakovica, 11 000 Beograd

KONTAKT
+381 60 33 55 205

KAMERTONSTUDIOZAMUZICKEUMETNOSTI
@_kamerton/
www.kamerton.rs

Preporuka urednika:

5 navika koje treba da staviš pod kontrolu pre nego što te uzmu pod svoje

Kada bi se organizovao izbor za najbolju ribu među glavnim ženskim ulogama u filmskim ostvarenjima, Šeron Stoun kao Džindžer u filmu Kazino (1995.) bez sumnje bi ušla u sam top.

Mirman Skot, marketinški strateg i autor bestselera “Nova pravila marketinga i PR-a“, je novi glavni govornik na Spark.me 2020

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 30. i 31. maj u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime novog glavnog govornika konferencije Spark.me 2020. U pitanju j eDejvid Mirman Skot (David Meerman Scott), marketinški strateg, preduzetnik, savetnik brzorastućih kompanija i autor 11 knjiga, među kojima je i međunarodni bestseler “Nova pravila marketinga i PR-a”.

Hajde da u 2019. prestaneš da teraš ljubav od sebe

Najlakše je oterati nekog kad počne da ti se približava i ostati na kauču uz TV dok se tamo napolju odvija život. Još je lakše "svajpovati" po Tinderu i ulaziti u besmislene konverzacije sve dok neko ne kaže nešto toliko pogrešno, zbog čega ćeš nestati.

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću 🙂

13 KOMENTARI

  1. Sjajan muzički studio u koji deca trčeći dolaze! Uživamo u svakoj njihovoj muzičkoj igru i pokretu! Za svaku preporuku ako želite da vaše dete uđe u muzički svet uz prave pedagoge i zavoli muziku!

  2. Divan kutak za mališane i savršeno osmišljen i vođen program! Svaka preporuka i sve pohvale za Marinu i Tanju. Ništa lepše od dece koja rastu i razvijaju uz muziku!

  3. Ne postoji bolji način da decu kvalitetno uvedete u život, kroz ritam, kulturu i pravi vid pedagogije. Ovaj tim ” kamerton” je pravi primer kvalitetnog rada sa decom. Svaka preporuka podrška i poziv roditeljima da decu ukljuće u kvalitetan vid odrastanja uz muziku, pesmu, igru i kvalitetan rad.

  4. Sjajna interaktivna radionica u kojoj deca razvijaju svoju kreativnost i talente! Stručno obučen i posvećen tim koji je divan i profesionalan, tako da se svako dete oseća uvaženo. Za svaku pohvalu i topla preporuka od mene!

  5. Bravo za Kamerton tim! Bravo za ideje, za profesionalizam, predanost! Divno je sto se deca razvijaju uz muziku, igru, pesmu! Svaka preporuka!!

  6. Način na koji se dočarava deci muzika malo je reći savršenstvo. Časovi se ,,produžavaju,, jer deca ne žele da idu kući. Individualan pristup svakom detetu. Ako dete ima želju da ide u muzičku školu jedini i pravi izbor je Kamerton studio.

  7. Jako kvalitetno iskorisceno vreme za svako dete! Uopste je prava sreca i retkost da postoji ovakva kombinacija i mnogostranost muzickog programa, vodjenog od strane sjajnih i profesionalnih muzicara i pedagoga.
    Biti clan Kamertona je prava privilegija!

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Više s weba:

Zašto svi koji su čuli ovu ženu misle da je ona najbolja pevačica u Srbiji?

Nakon 20 godina bavljenja muzikom, uglavnom po bendovima, objavila je svoj prvi album. Oni koji je prate su oduševljeni, dok ljudi koji je čuju prvi put ne veruju svojim ušima. "Ovo je ženski Axel Rose", "pola Dženis Džoplin, pola Ejmi Vajnhaus", neki su od komentara.

2020FRKA uveliko traje

FRKA - Filmska radionica Kragujevac, peta po redu, ove godine u organizaciji Udruženja Forma, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije...