fbpx
Naslovna » Moda » Kratak vodič kroz estetsku hirurgiju – pametnim potezima do savršenstva

Kratak vodič kroz estetsku hirurgiju – pametnim potezima do savršenstva

Estetska hirurgija prošla je dug put od devedesetih, kada je bila dostupna samo privilegovanim poznatim ličnostima i povezivala se sa neprirodnim korekcijama fizičkog izgleda, do danas kada su nove tehnologije doprinele razvoju minimalno invazivnih i neinvazivnih tretmana koji rešavaju često ne samo fizičke već, i zdravstvene probleme.

Dopunjeno: 24. 11. 2023.

Sama moć da estetskim korekcijama izmenimo nešto čime nismo zadovoljni na sebi ukazuje na visoku mogućnost da tako utičemo na svoje samopouzdanje. Evo nekoliko načina kako estetskim procedurama možemo poboljšati samopouzdanje.

Lasersko odstranjivanje neželjenih vlasi (trajna epilacija)

Lasersko odstranjivanje neželjenih vlasi jedan je od sve popularnijih procedura kojima pribegavaju podjednako i muškarci i žene. Neželjene vlasi mogu se negativno odraziti na samopouzdanje, a brojni vidovi epilacije tradicionalnijeg tipa imaju samo kratkotrajna dejstva, a mogu izazvati i iritacije i urastanje dlaka, čime naružavaju našu pojavu.

Ključ samopouzdanja kada nosimo otvoreniju odeću ili idemo na plažu je u tome da celo svoje telo imamo pod kontrolom – uključujući vlasi.

Zbog toga laserska epilacija postaje imperativ samopouzdanja, omogućujući trajno odstranjivanje vlasi delovanjem na koren dlake, gotovo bezbolnom procedurom i bez posledica u vidu uraslih dlaka.

Prikrivanje znakova starenja

Starenje je boljka koja nikoga ne zaobilazi. I pored sve nege i ulaganja u sebe, znakovi starenja se neminovno kad tad pojavljuju. U vreme u koje živimo, industrija lepote razvila je nebrojeno mnogo sjajnih metoda da prikrijemo znake starenja i izgledamo mladoliko čak i u kasnijim godinama. Ipak, smatra se da je na redukovanju znakova starenja važno raditi kontinuirano, te na vreme krenuti sa primenom neke od pouzdanih metoda među kojima su hijaluronski fileri u kombinaciji sa dermatološkim laserima.

Hijaluronski fileri rade po principu ubrizgavanja hijalurona mikroiglicama u mezoderm, čime se smanjuje vidljivost finih linija i bora. Da bi se ova procedura dodatno unapredila, stručnjaci su počeli da je kombinuju sa dermatološkim laserima, koji predstavljaju superiornu metodu rešavanja problema u estetskoj medicini – fokusirajući se ne samo na bore, već i na duboke ožiljke.

Redukovanje celulita i strija

Strije i celulit neželjene su pojave čak i kod onih koji nemaju problema sa gojaznošću. Strije se pojavljuju usled naglog mršavljenja ili gojenja ili zbog nedovoljne hidriranosti kože, dok celulit predstavlja toksine nagomilane u našem masnom tkivu. I jedna i druga pojava vizuelno su veoma neprijatne i mogu narušiti samopouzdanje i najsamouverenijih. Vežbe i briga o telu neće redukovati ove pojave. Zbog toga se mnogi odlučuju za tretman zvan mezoterapija, koji dubinskom hidratacijom daje koži koktel neophodnih vitamina i minerala, povećava njen volumen i direktno se odražava na smanjenu vidljivost strija i celulita, a povećan sjaj kože.

Izmene na licu

Fileri su jedan od popularnih načina ulepšavanja i podizanja samopouzdanja ne samo prikrivanjem znakova starenja. Oni mogu služiti i za povećanje volumena usana, izmenu njihovog oblika i isticanje njihove punoće. Fileri utiču i na volumen kože drugih delova lica pa ga na taj način konturišu i ističu ono što je na njemu lepo, prikrivajući nedostatke koji čine da budemo nesigurni oko svog izgleda. Osim filera, brojni laserski zahvati direktno se odražavaju na nedostatke na licu. Prednost svih ovih procedura je i u tome što lokalna anestezija rešava gotovo u potpunosti problem bola, a proces oporavka je veoma brz.

Ključni momenat podvrgavanja estetskim zahvatima je momenat donošenja odluke da se uputimo klinici i napravimo promenu. Ona mora da bude dobro promišljena, sa svešću o ceni procedure i rezultatima kakve možemo da očekujemo. Pre svake procedure važno je konsultovati se sa stručnjacima koji će na nama raditi zahvat ali i informisati se o najboljim i najpouzdanijim laser centrima i njihovim ponudama. Na kraju, važno je informisati se i o procesu oporavka. Kada znamo sve bitne činjenice o zahvatu, on postaje naše oružje kojim se borimo za veće samopouzdanje.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

  Najjače niške fore i fazoni

  Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]

  (Ne)Zaboravljene boemske legende

  Jedan od razloga zašto se odlazak u kafanu pretvorio u kliše je taj, što su mnoge, izvorno boemske pesme prilično [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ