fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » Lek protiv “Prolećne groznice”

Lek protiv “Prolećne groznice”

Iako smo obmanuti, barem kalendarski gledano, jer, proleće nas itekako coolira ove godine, fakat je da je prolećna groznica pred nama.

Dopunjeno: 29. 11. 2022.

Epifiza, ili kako je naučnici zovu “treće oko mozga”, najveći je krivac što od kraja marta sve intenzivnije mislimo o ljubavi, zaljubljivanju i seksu.
Otud termin “groznica” iako više zvuči kao dijagnoza, u skladu sa hormonalnom reakcijom na prirodan i najdostupniji afrodizijak svih vremena-svetlo. Jer nakon tri meseca u mračno-natrontanom zimskom ambijentu, prvi znaci proleća nas i te kako drmnu i reaguju na nas izuzetno snažno.

Iako je zaljubljenost ono što negde manje ili više svi želimo da nam se dogodi, umemo i te kako  da se pokajemo, ljutimo na sebe što smo to dozvolili, patimo zbog neuzvraćene ljubavi, nakon izvesnog vremena ta osoba počne da nas guši pa pobegnemo glavom bez obzira.

Dakle, često nam se dogodi da nakon izvesnog vremena kažemo: “Ma što mi je to trebalo, a mogao sam tako da uživam u ovom proleću”. Meni se baš to dogodilo. Pre par dana naleteh na kolumnu autorke i kolumnistkinje Džudi Megajver, koja je u jednom od članaka savetovala ljudima kako da se ne zaljube. Navela je pet pravila kojih bi ljudi trebali da se pridržavaju ako žele da se zaštite od zaljubljivanja, makar dok se ne naviknu na proleće.

Čak i onaj pravi je pomalo loš

Kaže Džudi i dodaje – svaki put kada osetite da ćete se zaljubiti, zaustavite se fokusiranjem na njegove loše strane.
I to je ok ali, kako je moguće čak i pomisliti da ta osoba uopšte ima mane u trenucima totalne omamljenosti tim osećajem zaljubljenosti. Džudi, nemoguće je..

Izlazite samo sa neodgovarajućim ljudima

Pa navodi: ako volite rano da ustajete, trebali bi da upoznate osobu koja na žurkama voli da ostaje do jutra, dakle nekoga ko ima dijametralno suprotna interesovanja u odnosu na vaša. Još kaže da će ovaj plan bez greške upaliti jer će svako od vas ubrzo krenuti svojim putem. Da, Džudi, sigurno imamo toliko slobodnog vremena da ga provedemo trazeći neodgovarajuće ljude.

Kukajte iz navike

Stalno se žalite zbog zdravlja, stresa koji osećate, obroka koji ste upravo pojeli. Ako je ikako moguće, budite pred osobom na sastanku veliki pesimista i depresivac.
Ovaj savet me je iskreno nasmejao jer je moja drugarica to primenila nekoliko puta pa se navukla i postala pravi hipohondar.

Upotrebljavajte dosadne fraze

Ako ste dovoljno kreativni, neće vam biti tesko da smislite neki od izgovora za skoro sve sto radite. “Zašto? Zato što sam žensko!” jedna je od onih korisnih. Ako to iskombinujete sa antipatičnim gestom rukama, biće pravi pogodak. I ok, ovo mi je nekako i najpribližnije jer sam i sama pribegavala takvom ponašanju kako bih nekoga udaljila od sebe, i, uglavnom je bio suprotan efekat.

Negativne strane u prvi plan

Čak i najbolji momci i devojke imaju strane koje nisu baš tako sjajne. Fokusirajte se na njih, bilo da je u pitanju izbor filmova koje voli, ili muzika koju sluša. Kad počnete da se zaljubljujete, traženje mana može da izgleda kao težak posao ali ako se dovoljnoo potrudite, uspeh je zagarantovan.

Džudi se bas potrudila i super je sve to što je napisala, ti saveti i slično. Ali, ma koliko mi čvrsto rešili da se ne zaljubimo nekako, čini mi se da ne možemo biti dosledni u tome. Bar ne mi koje kroz život i sva čulna uživanja vode emocije, oni koji imaju nekakvu zadnju nameru, koji su proračunati, njima je zaista lako. Oni se ne zaljubljuju, oni zadovoljavaju samo one obične, da ne kazem proste potrebe i tu je sve stvar kvantiteta, broja, konta, viđenosti…

“Najveća kukavica je muškarac koji probudi ljubav u ženi bez namere da joj tu ljubav uzvrati”: još uvek čuvam u svojoj studentskoj agendi poruku koju mi je neka od koleginica napisala na korici kao uspomenu, podsetnik, upozorenje, apel…
I dalje ne znam kako to da shvatim, ali često mi leluja po mislima, kada god pomislim na zaljubljenost. Onda se pitam, čemu zaljubljenost bez uzajamnosti, bez obostrane ustreptalosti, obostranog ludila i neprospavanih noći. Čemu?

Ovako, jednostrano, mogu biti zaljubljena u bilo koga. Evo, biram da to bude Vladimir Kličko, odavno se ložim na njega. I biće mi super. Uživaću u proleću sa prijateljima, obilazićemo najdivnija mesta, izlaziti, ludovati a opet, imaću  simpatiju i svima će biti lepo. A ko zna, možda se u međuvremenu pojavi neko u koga ću se  zaista zaljubiti, razumeće Kličko to, a i Džudi, uprkos hejterskim savetima.
Zaljubljena u proleće. Da, to je moj status veze, i ne nameravam da ga promenim. Barem ne do kraja prolećnog mandata (naredna tri meseca).
p.s: dođe li do promene, bićete obavešteni…ako se ne odljubim u međuvremenu.

Zabranjeno je preuzimanje dela ili celog sadržaja bez navođenja i linkovanja izvora u skladu s Moodiranje Uslovima korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Hvala draga Saro

  2. Odlican!!!:)

Moodiranje newsletter

nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

Dopašće vam se još:

Najluđi srpski idiomi: Šta li nam je samo peršun skrivio?

Pogledajte najpoznatije srpske idiome i upoznajte njihovo značenje.
Škafiškafnjak

Da li znate šta je “Škafiškafnjak”? Tako je, nemate pojma! KLIKNI i saznaj već jednom.

Škafiškafnjak je obično reč koja dovodi do psovanja onoga ko vam je postavio da je izgovorite, jer obično ne ide.

Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]
MOODIRANJE

© 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ