fbpx
Naslovna » Uncategorized » Magazin Vodič za život: duhovna infuzija u doba zaglupljivanja

Magazin Vodič za život: duhovna infuzija u doba zaglupljivanja

Ako se nađete ispred neke trafike, i malo bolje pogledate sadržinu izloženih novina, primetićete da preovlađuju senzacionalni, skandalozni i crnohronični naslovi. Oni sa malo boljim okom će uočiti da su gotovo sva izdanja licencirana. Kako uopšte autentična izdanja da opstanu, kada se štampa suočava sa jednom od najvećih kriza ikada?

Dopunjeno: 31. 10. 2023.

Ništa od navedenog nije omelo jednu hrabru damu da počne maštati o nezavisnom magazinu, koji ima dušu, dubinu – a opet i lepršavost tema, i vrcavost upotpunjenu oštrim strelicama, kako samo velika pera umeju. Zahvaljujući kredibilitetu koji je stekla višegodišnjim radom u medijima, Danka Milošević je okupila tim na čelu sa Dragoslavom Bokanom kao urednikom, i oktobra 2010. je izašao prvi Vodič za život. Jedini magazin u Srbiji koji je potpuno nezavistan i autentičan.

Nije prošlo puno vremena dok je Vodič našao put do svoje publike: svaki broj ima određenu tematiku, blizak je elitistima u pravom smislu te reči, opet, tako otvoren i pitak sasvim običnim ljudima, fotografije i ilustracije su ono što ga od ostalih magazina izdvaja u estetskom smislu, a gotovo svi tekstovi su pisani toliko brižljivo da trajno ostaju u dušama čitaoca.

Tu dolazimo do suštine ovog magazina: iako mesečno dobijaju na desetine mejlova zainteresovanih da pišu za njega, autori se biraju na osnovu svoje ličnosti i jačine i senzibiliteta pera. Tako imamo nesvakidašnje umove na jednom mestu: Momčilo Antonijević, jedan od najkompleksnijih umova svoje generacije (kulturolog, novinar, magistar, poznavalac biljaka, esteta), Ivan Tokin, hiperrealista i hirurg svakodnevice (a opet s druge strane romantični vitez i kulinarski mag), Ivana Stevanović, fatalna Beograđanka čiji redovi izazivaju napade anksioznosti kod nedovršenih ženki i nesigurnih mužjaka, Dule Nedeljković, kog je Peca Popović svrstao u red Velikih Dušana (pored Preleta, Dušana Radovića, Duška Kovačevića…), zatim čuveni Pressovci Veljko Lalić i Mihajlo Medenica, i mnogi drugi.

Tekstovi sa emocijama, kreativnost i stvaralačka energija autora i uredništva nasuprot jeftinom senzacionalizmu, politici i mračnim temama, svrstali su Vodič za život u sam vrh čitanosti, po istraživanju “Ipsos stratedžik marketinga”, što ukazuje sledeće…

Ipak nismo zapali u mentalni mulj, jer postoji veliki broj ljudi koji su prepoznali ovu iskru u okeanu nametnutog mejnstrima. Ipak ima onih koji vode računa o svojoj duhovnoj hrani. Ipak se isplati pisati iz duše.

Stoga, ako želite da pokrenete nešto svoje, ili se upustite u neku duhovno-intelektualnu avanturu za koju vaša svakodnevica baš i nema razumevanja (ili makar se okrenete nekom hobiju), ne oklevajte! Vidite da se ipak isplati.

 

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Uz dobru političku pozadinu svaki san je ostvariv…jedino što onda mi imamo košmare

  2. Kakvo pranje para…

moodiranje newsletter

nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

Dopašće vam se još:

Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

Ugasite internete: Majke koje pokušavaju da preko dece budu popularne haraju njime!

Ovih dana sve češće i češće, uglavnom u sebi, ali ponekad i na glas izgovorim rečenicu: Ugasite internete, vreme je. [...]

7 razloga zbog kojih deluješ kao sirotinja, iako to nisi

Zamislimo situaciju da si bankar koji radi na odeljenju kredita. Dolazi ti čovek koji želi da podigne kredit za svoj [...]

Najjače niške fore i fazoni

Najsmešniji niški izrazi, fazoni i poređenja.
MOODIRANJE

© 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ