fbpx
Friday, October 7, 2022

NAJČITANIJE

AlmanahReflektorMladi talentovani kreatori izazvali ovacije na 33. Fashion Selectionu

Mladi talentovani kreatori izazvali ovacije na 33. Fashion Selectionu

Uz pesme o Beogradu, uz glas Jelene Gavrilović u pratnji orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uz prisustvo zvaničnika i veliki broj poznatih imena ovoga grada 33. Fashion Selection zvanično je otvoren kolekcijom “La Perla Bianca“ kreatorke Suzane Perić koja stvara već 21 godinu.

Suzana je ovu reviju posvetila Beogradu, a podršku i poštovanje iz prvog reda pružili su, pored ministra policije Nebojše Stefanovića, i prijatelji i ljubitelji rada ove kreatorke Lena Kovačević, Neda Ukraden, voditeljka Dragana Katić, Tamara Bakić, pevačica Katarina Sotirović, glumica Maja Mandžuka, novinarka Jelena Gajšek, kreator Igor Todorović, Milka Forcan, Damir Handanović, Ivona Jevtić…

Nova kolekcija dizajnerke Suzane Perić za proleće/leto 2020. inspirisana je morskim dubinama koje kriju ceo jedan novi svet od svih nas koji koračamo gradskim ulicama. Pomalo prozračni materijali, svileno glatki, sjajno satenski sa insertima čipke, ukrašeni vezom i kamenjem bude tradiciju i glamur. Boje prave letnje, svetle i pastelne.

Nakon ove revije posetioci su uživali u modelima mladih kreatora. Svoj rad predstavili su Nemanja Pantelić, Yeya by Jelena Atanasković&Woolloox, Strada by Dragana Gleđa i Marko Krstić.

U prvim redovima ovih revija sedeli su Neven Bošković, fotograf Dejan Milićević, pevač Bojan Marović, Aleksandar Saša Gajović državni sekretar Ministarstva kulture republike Srbije…

Marko Krstić prisutan je u svetu srpske mode 10 godina. Njegove kreacije namenjene su modernim damama dovoljno smelim da nose drugačije modele u kojima će biti u centru pažnje. Modeli kolekcije “Once upon a dream“ protkani su čipkom i obiluju ručnim radom, ukrašeni perlama, svarovski kristalima i biserima na najfinijem organdinu i svili.

Brend Yeya by Jelena Atanasković,  prvi u našem regionu koristi autentičnu manastirsku ornamentiku srednjeg veka i uklapa tradicionalne motive u našu svakodnevicu. Dizajnerka nastoji da svojim radom osvesti da našu kulturnu zaostavštinu ne smemo zaboraviti u cilju očuvanja pravih životnih vrednosti. Modeli su  namenjeni ženama čija dinamika života zahteva da dnevni i noćni outfit može da bude isti a da izgleda sasvim drugačije.

Yeya je sinoć predstavila kolekciju “Liberta“ jesen/zima, koja daje slobodu izbora, a upotpunila ju je kapama i šalovima brenda Woolloox kreatorke Tijane Jovanović, koja je inspiraciju pronašla u stilu Odri Hepbern. Posebno i drugačije kreiranu venčanicu na ovoj reviji, kao specijalni gost, ponela je mlada glumica Milica Janketić.

Takođe mlada dizajnerka, Dragana Gleđa predstavila je svoju kolekciju “Perfect Storm“ koja je namenjena  ženama koje žele da se dopadaju pre svega sebi i uživaju kad su baš takve neodoljive i muškarcima. Ženama u kojima živi oluja, ali koje su sačuvale svoju nežnost.

Nakon uspešne prezentacije u Parizu, Nemanja Pantelić predstavio je novu kolekciju “Geo Unexpected“. Neočekivane kombinacije boja i teksture tkanina, neočekivane forme odeće, neočekivani mix stilova zastupljeni su u svim kreacijama ovog mladog dizajnera. Nova kolekcija donosi drugačiju  kombinaciju sportskog i elegantnog stila. Ovaj neobičan miks dodatno naglašava i neočekivani kolorit.

Treće večeri 33. Fashion Selectiona svoje modele predstavljaju Irena Grahovac i Bata Spasojević, dok će posetioci moći da vide i interesantne kreacije brendova “MB Contur” i “Fun Fun Art“ by Srđan Šveljo, kao i modele Mirsade Bulić Čalaković.

1 COMMENT

OSTAVI KOMENTAR

Uneti komentar
Uneti ime ovde

Dopašće ti se i ovo:

Zaprati @moodiranje.rs na Instaću :)

RANDOM STUFF:

spot_img