fbpx
Naslovna » Magazin » Ljubav » Nemoj da povrediš osobu sa kojom si, samo zato što je tebe neko povredio

Nemoj da povrediš osobu sa kojom si, samo zato što je tebe neko povredio

Ako se osećaš slomljeno jer si tokom prethodne veze odbačen ili prevaren, onda ne bi trebalo da žuriš s ulaskom u novu.

Dopunjeno: 18. 10. 2021.

Ostani solo neko vreme. Nemoj da flertuješ sa svakim ko ti se svidi. Provedi neko vreme sam sa sobom, kako bi mogao da zaceliš sve rane i strahove i ponovo postao osoba koja može da voli svim srcem.

Nemoj da lečiš svoje srce tako što ćeš ukrasti tuđe i slomiti ga. Nemoj da stvaraš lančanu reakciju bola, povređivanja i straha.

Nemoj da pravdaš svoje džukačko ponašanje tako što ćeš govoriti da si sjeban zbog onog što si doživeo u prošloj vezi. Ako se osećaš loše u glavi, trenutno nisi spreman za vezu, onda prestani da drugima daješ lažne nade i navodiš ih da misle da si “materijal” za pravu ljubav i kvalitetnu vezu, savetuje Holly Riordan.

Dakle, ako si svestan da jednostavno nisi za vezu u ovom trenutku, ako znaš da ćeš na tu osobu, koja ti ništa nije skrivila, samo projektovati traume iz prethodne veze, onda samo odjebi od nje.

Poštedi tu osobu svog demonskog prisustva i “daj joj šansu” da upozna nekog ko će je tretirati kako treba. Jednom kada pobediš svoje demone, kad pronađeš način da ishendluješ sve te traume i repove prošlosti, možda je ta osoba i dalje solo i možda i dalje želi da izlazi sa tobom. Ali, do tada, ne usuđuj se da je povređuješ samo zato što je tebe tvoj bivši partner povredio.

Da li iko treba da plati štetu koju je neko drugi napravio?

Skontaj već jednom jebote, da ta osoba nije kriva za tvoj problem s poverenjem i ne treba da je kažnjavaš paranojom, konstruisanjem kojekakvih scenarija, čačkanjem po telefonu, špijuniranjem po društvenim mrežama i kad je poslednji put bila online na Viberu.

Ne, ta osoba nije učinila išta da te povredi iako se tebi tako čini i nije zaslužila manipulativni i kontrolišući tretman.

A pa da, ti imaš toliko razloga i opravdanja da budeš sumnjičav, skeptičan, paranoičan, jer te iskustvo tome naučilo, a iskustvo je majka; pa onda imaš još veće pravo da nekom zagorčavaš život svakodnevno i isprojektuješ na njega sve ono što si ti doživeo. Zaslužuješ 10 bičeva po turu, samo da znaš, jer upravo da osoba na kojoj se iskaljuješ možda želi da zaleči sve tvoje rane i frustracije.

Iako ti se čini da ćeš lakše preboleti bolan prekid prošle veze s nekim dobrim i nežnim ko će poput sunđera da upije krv koja šiklja iz tvog srca, ako ne možeš da voliš ispravno, odjebi! Odlazak će je povrediti manje nego da ste zajedno i isisavaš dušu iz nje svojim paranojama i projekcijama. Razllaz će joj manje nauditi nego da se zlopati s tvojim traumama i repovima iz prošlosti.

Znači ne možeš da kažnjavaš nekog zbog nečeg što ti je uradio bivši partner. Ljudi nisu vreće za udaranje i kontejneri za pražnjenje!

Znači, samo nemoj.

Podeli tekst:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  moodiranje newsletter

  nema spamovanja i gluposti. samo kul stvari. jednom sedmično.

  Dopašće vam se još:

  Uputstva iz 1893. za siguran seks: “Nipošto ne valja dva puta ujedared vršiti!”

  Ako ste mislili da je siguran seks tema poslednjih decenija, u zabludi ste. Još i naši stari imali su svest [...]

  Izašao sam u grad i pravio se “Englez”: Šta mislite kako sam se proveo?

  Za ovu priču znao je samo meni blizak krug ljudi. Odlučio sam da je podelim uz upozorenje - ne pokušavaj [...]

  Kocka, rakija i lake ženske: Zbog ovih stvari Srbi i dalje zovu dnevne novine da se odreknu posrnulog člana porodice!

  U ne baš tako davnoj prošlosti, kada su čast i ugled imali značaj, najgore što je moglo zadesiti neku časnu [...]

  Ovo je nemoguće prevesti strancima: Najluđe fraze od Subotice do Vranja

  Svaki kraj u Srbiji ima svoje specifične izraze koji su potpuno nerazumljivi ljudima koji nisu odatle. Spremite kaficu i pripremite [...]
  MOODIRANJE

  © 2011-2023. Moodiranje. Sva prava zadržana. Izrada sajta: ХАЈДУЦИ